Επικαιρότητα

Στο αρχοντικό του Ηλία Θεολόγου... Μας καλωσορίζει στην εξώπορτα, με τα κεράσια του...

ilias1.270620
Τον Ηλία Θεολόγο, τον γνωρίζετε πια... Έχει γίνει ένα με την παρέα μας. Απλός, καταδεχτικός, αποφάσισε να απλοποιήσει όσο γίνεται τη ζωή του και ύστερα από πολλά χρόνια εργασίας στη Γερμανία, επέστρεψε στο χωριό του, να κάνει τον αγρότη, λίγο πριν ολοκληρώσει το βίο του. Το χιούμορ του είναι αστείρευτο.

kipos.ilia1.160620
Δεν έχουμε πάει ακόμα στο σπίτι του, παρ' όλο που μας έχει καλέσει πολλές φορές και δεν έχει έρθει το δικό μου. Βλέπεις, οι αποστάσεις, αποτελούν συνήθως ένα μεγάλο εμπόδιο. Εγώ στην Αθήνα, εκείνος στην Αναστασιά των Σερρών. Αλλά, μου στέλνει συνεχώς φωτογραφίες όπως αυτή, από τα λουλούδια του...

rodia.270620
Ή όπως αυτή με τη ροδιά που σε λίγο θα δέσει τους καρπούς της. Χαίρετε με απλά πράγματα. Με τον κήπο του, τα ζώα του, τον καφέ του. Και σ' αυτόν τον απλό τρόπο ζωής, τον ακολουθεί και η σύζυγός του, η Κατερίνα. Εργάζονται και οι δυο, ατέλειωτες ώρες, για να έχουν τα πράγματια που χρειάζονται.

kipos.ilia4.160620
Προφανώς, αυτός ο κήπος δεν γίνεται έτσι, από μόνος του... Χρειάζεται να διαθέσεις χρόνο, για εργασία. Και κόπο... Αλλά τους γεμίζει κάτι τέτοιο και το ευχαριστιούνται. Μόνο που σαν κι εμάς και όπως όλους τους ηλικιωμένους, ήθελαν να έχουν λιγότερα προβλήματα υγείας και περισσότερες αντοχές.

axladia.270620
Τα φρούτα που έχει, είναι κάτι που μ' αρέσει πολύ και που ονειρευόμουν κι εγώ αν επέστρεφα στο χωριό. Δες αυτά τα αχλάδια τι όμορφα που ετοιμάζονται για να ωριμάσουν στον καιρό τους. Ακόμα βέβαια έχει τα φημισμένα κεράσια του και που έχουμε γευτεί κι εμείς, ας είναι καλά.

kipos.ilia2.160620
Κατά τα άλλα, μαζί με την Κατερίνα, συνεχίζουν να εργάζονται για να δίνουν ζωή σε καθετί στο σπίτι τους, στην Αναστασιά. Αυτό που μ' αρέσει πολύ στον Ηλία είναι ότι αξιοποιεί το καθετί, όπως αυτόν τον κομμένο κορμό δέντρου, για να αναδείξει τα φυτά του. Και τι ωραία που δένει με το περιβάλλον!