Επικαιρότητα

Μια πρόταση για το φετινό καλοκαίρι. Διακοπές κοντά σε φίλους, στη Villa lou, στην Κέρκυρα...

villa.lou1
Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος ανάμεσα μας που δεν αντιλαμβάνεται ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι δύσκολο... Αδύνατον για μας, που δυσκολευόμαστε να πάμε αλλά κυρίως, πιο δύσκολο, για όσους έχουν ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και περιμένουν να ζήσουν από αυτά. Αυτή είναι η Villa lou στα νότια της Κέρκυρας στην περιοχή Καλιβιώτης... Μια μεζονέτα με τρεις κρεβατοκάμαρες...

villa.lou2
Η θάλασσα είναι κοντά στη Villa lou, περίπου 300 μέτρα και η Αλέκα, η ψυχή της βίλας, όσοι τη γνωρίζουν από κοντά, ακόμα και πριν να αρχίσει να τη λειτουργεί μ' αυτό τον τρόπο, είναι φιλόξενη, ενώ το περιβάλλον είναι ήσυχο, γραφικό, έχει μάλιστα και ένα εστιατόριο εκεί μπροστά στη θάλασσα. Είναι σε εξοχή έξω από το χωριο με πολύ ησυχία...

villa.lou3
Κι από εκεί με μικρές εκδομές, μπορείς να γνωρίσεις την Κέρκυρα... Η πόλη της Κέρκυρας χαρακτηρίζεται από το έντονο βενετσιάνικο στοιχείο, αλλά και από πολλές αγγλικές και γαλλικές επιρροές. Εμείς είχαμε πάει το 2016 για μια εβδομάδα, αλλά αν και είχαμε νοικιάσει αυτοκίνητο και ταξιδέψαμε προς τα νότια, δεν φτάσαμε ως τη Villa lou.

villa.lou4
H Κέρκυρα είναι κοσμοπολίτικη και αποπνέει μια αίσθηση αρχοντιάς, με κύρια αξιοθέατα τη μεγάλη πλατεία Σπιανάδα, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, το Παλιό και το Νέο Φρούριο, το Δημαρχείο (Θέατρο Σαν Τζάκομο), το Κανόνι, το Μον Ρεπό αλλά και τα Μουσεία Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ιστορίας.

villa.lou5
Μπροστά στο Κανόνι βρίσκεται το, πιθανότατα, πλέον φημισμένο αξιοθέατο της Κέρκυρας, το νησάκι όπου βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών, το οποίο συνδέεται με τη στεριά, μέσω μιας στενής λωρίδας γης. Λίγο μακρύτερα, αλλά σαφώς ευδιάκριτο, στέκεται το ξακουστό Ποντικονήσι, πάνω στο οποίο βρίσκεται μια μικρή εκκλησία, του Παντοκράτορα, του 11ου-12ου αιώνα.

villa.lou6
Περισσότερες πληροφορίες για τη Villa lou μπορείτε να πάρετε από ΕΔΩ. Για να το ανοίξετε και να το δείτε πρέπει να έχετε πρόσβαση στο Facebook. Βρίσκεται στο Περιβόλι περιοχή Καλυβιώτης. Και η Αλέκα απαντά στο 699 395 1278. Επιπρόσθετε πληροφορίες για τη Villa lou μπορείτε να πάρετε από ΕΔΩ.