Επικαιρότητα

Ελάτε να σας πάμε στα ήρεμα νερά της Λίμνης Δόξα στην ορεινή Κορινθία. Μοναδική ομορφιά!

limni.doxa1
Πρόκειται για μια όμορφη εκδρομή στην τεχνητή λίμνη Δόξα. Για να την προσεγγίσουμε, θα ακολουθήσουμε το δρόμο που ξεκινά από τα Μεσαία Τρίκαλα και κατευθύνεται προς Καρυά. Βγαίνοντας στον κεντρικό δρόμο έπειτα από μια διαδρομή στα βουνά, θα στρίψουμε αριστερά, με κατεύθυνση προς Γκούρα, Φενεό και τεχνητή λίμνη Δόξα. Βρισκόμαστε ανάμεσα στις δασωμένες πλαγιές της Ζήρειας και του Χελμού.

limni.doxa2
Αλλιώτικο λοιπόν ταξίδι σήμερα, έξω από τα συνηθισμένα... Η λίμνη Δόξα είναι μία τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 900 μέτρων, η οποία βρίσκεται στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει σε εκείνη την περιοχή.

limni.doxa3
Κατά το παρελθόν η λίμνη έχει πλημμυρίσει αρκετές φορές καλύπτοντας όλο τον ευρύτερο κάμπο της Φενεού και καταστρέφοντας τις καλλιέργειες των τότε κατοίκων της περιοχής. Όλες αυτές είναι πληροφορίες που τις πήραμε κάνοντας μια έρευνα στο διαδίκτυο. Αλλά κάποια στιγμή έχουμε πάει κι εμείς εκεί.

limni.doxa4
Τα χωριά Μοσιά, Μεσινό, Γκούρα, Στενό, Φενεός, Καλύβια (Αρχαία Φενεός) και Πανόραμα, διαδέχονται το ένα το άλλο, ενώ η Κοιλάδα του Φενεού, γνωστή από την αρχαιότητα για τις καταβόθρες της, απλώνεται νωχελικά μπροστά μας. Μια υπέροχη ομορφιά στην ορεινή Κορινθία!

limni.doxa5
Σήμερα, οι κατασκευαστικές εταιρείες έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν τα νερά του ποταμού Δόξα, δημιουργώντας την πανέμορφη ομώνυμη λίμνη, που στα νερά της καθρεφτίζονται τα γύρω βουνά. Ο δρόμος που «κυκλώνει» τη λίμνη προσφέρεται για περιπάτους και για ποδήλατο.

limni.doxa6
Ας είναι καλά η φίλη μας Μαρίνα, που με τις φωτογραφίες της μας θύμισε όμορφα πράγματα και έγινε η αφορμή γι' αυτό το δημοσίευμα. Οι φωτογραφίες ήταν πάρα πολλές, ατέλειωτα πλάνα. Έπρεπε να διαλέξουμε αυτές που θα γέμιζαν το αυτό που θέλαμε να εκφράσουμε. Και την ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό.