Επικαιρότητα

Όταν η φύση κάνει παιχνίδια ομορφιάς... Αυτοί οι ορεινοί όγκοι είναι πολύ κοντά στο Αίγιο

orini.ongi1
Σήμερα σας έχουμε μερικούς ορεινούς όγκους από μια περιοχή κοντά στο Αίγιο που επισκεφτήκαμε στη διάρκεια που μείναμε στο Παραθεριστικό Κέντρο του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου. Λέμε για τον ορεινό όγκο λίγο πιο πέρα από την Κάτω Πτέρη και ακριβώς απέναντι από το χωριό Άγιος Ανδρέα.

orini.ongi2
Από εκεί ψηλά είναι παρμένες και αυτές οι φωτογραφίες. Τραβηγμένες από τον Γιώργο, με το κινητό του τηλέφωνο. Βλέπετε στο βάθος και στο κάτω μέρος του δρόμου που περάσαμε και περπατήσαμε... Είναι εντυπωσιακοί οι ορεινοί όγκοι. Και το ψάξαμε λίγο για να δούμε πώς λέγονται. Δεν βρήκαμε και κανέναν να τον ρωτήσουμε.

orini.ongi3
Από την έρευνα που κάναμε πρέπει να είναι το βουνό Ερύμανθος... Ωστόσο το Site αυτό δεν έχει να κάνει με τη Γεωγραφία. Σε μάς έκανε εντύπωση, επειδή θα μπορούσες με μια πρώτη ματιά να πεις ότι μοιάζουν στα... Μετέωρα. Δηλαδή όχι ακριβώς, αλλά προσεγγίζει, κάπως...

orini.ongi4
Ούτε όμως έχουν αυτό το σκληρό βράχο. Μάλλον για σκληρό χώμα, μου φέρνει... Αλλά δεν παύει να εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Προσωπικά, τουλάχιστον, μου άρεσε πολύ, τόσο που ζήτησα μερικές φωτογραφίες από τον Γιώργο για να το κάνω θέμα στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Κι αυτός μου τις παραχώρησε με χαρά.

orini.ongi5
Το ενδιαφέρον είναι ότι εδώ, όπως διαπιστώνετε και από τη φωτογραφία υπάρχει χαμηλή βλάστηση, θαμνώδης, πάνω στους ορεινούς όγκους... Και τα βουνά μοιάζουν σαν αν είναι όχι από πέτρα ή βράχο, αλλά από σκληρό χώμα. Τέτοιο, που μπορεί και να βλαστήσει πράσινο, πάνω του.

orini.ongi6
Μια πινελιά λοιπόν είναι το σημερινό κομμάτι. Μια πινελιά φυσικού τοπίου και ομορφιάς, έτσι όπως τη ζήσαμε εμείς, όταν το επισπευτήκαμε... Τώρα, καθώς βρισκόμαστε στην Αθήνα και κοιτάζουμε πίσω μας, όλα αρχίζουν να λειτουργούν ως αναμνήσεις. Ωραίες αναμνήσεις...