Επικαιρότητα

Ένα πρωινό στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά, μπροστά στο παλιό Δημαρχείο…

platia.kotzia1
Κυριακή πρωί στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά. Χωρίς πολύ κόσμο. Τα μαγαζιά είναι κλειστά. Κι αυτέ επηρεάζει , όπως και να το κάνουμε την κίνηση. Αλλά εμείς βλέπουμε την καλή πλευρά αυτής της βόλτας. Και ξεκινάμε με την πινακίδα που δείχνει το σημείο που βρισκόμαστε.

platia.kotzia2
Προσπαθούμε να δούμε πράγματα που δεν είναι ορατά με την πρώτη ματιά… Δεν ήρθαμε τώρα στην πρωτεύουσα και δεν έχει για μας αυτό το «μαγικό» που ονειρεύονται οι άνθρωποι της επαρχίας, όταν ακούνε για την Αθήνα. Αλλά και πάλι, υπάρχουν ωραία πράγματα, όπως αυτά που καταγράψαμε με το φακό μας.

platia.kotzia3
Καθημερινές στιγμές, από αυτές που βρίσκετε πολλές εδώ στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Επειδή θεωρούμε (και το βλέπετε καθημερινά σ’ αυτόν τον ιστότοπο…) ότι θέλουμε να βλέπουμε τη ζωή, όπως ακριβώς είναι, ξεκάθαρα και χωρίς την εξιδανίκευση των παραμορφωτικών φακών του κόσμου.

platia.kotzia4
Τις αλήθειες μας, μοιραζόμαστε. Όπως τις ζήσαμε εμείς και όπως ίσως θα τις ζήσετε κι εσείς, αν βρεθείτε στον ίδιο χώρο, μια ανάλογη στιγμή… Με τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, αυτό το απλό επιχειρούμε. Και γι’ αυτό συνεχίζουμε να είμαστε εδώ. Μόνο για να λέμε αλήθειες ή όπως ζούμε τα πράγματα, από καρδιάς.

platia.kotzia5
Τις Κυριακές που δεν είναι ανοιχτά τα μαγαζιά, όλα είναι διαφορετικά από τις καθημερινές. Εδώ η ζωή έχει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Αυτό που δεν μπορείς να διακρίνεις, άλλες ώρες, καθώς οι άνθρωποι, απορροφημένοι από το άγχος και τα προβλήματα τους, τρέχουν μήπως και καταφέρουν και τα προλάβουν όλα.

platia.kotzia6
Σήμερα όμως όλα είναι πιο ήρεμα. Παρατηρείστε τις φωτογραφίες και θα το καταλάβετε. Εστιάζουν σε αντικείμενα που ομορφαίνουν την πλατεία, το χώρο γενικότερα, όχι στο πολύβουο πλήθος των ανθρώπων. Και ειλικρινά, χαίρομαι που έχω διαπιστώσει ότι το εκτιμούν αυτό οι αναγνώστες μας. Η αλήθεια βέβαια είναι, πως κάτι τέτοιο δεν το βρίσκεις εύκολα στο διαδίκτυο.

platia.kotzia7
Για μένα όμως που κάθε μέρα βάζω τις πινελιές μου, για να γίνει αυτός ο πίνακας που απολαμβάνετε, είτε στο κινητό σας, είτε το τάμπλετ, είτε στον υπολογιστή σας, αποτελεί μια καθημερινή συνήθεια. Το να επιλέγω τα θέματα μου, να τους δίνω πνοή και να τα αναδεικνύω… Και σας ευχαριστώ που χάρη σε όλους εσάς κάνω κι εγώ το καλύτερο που μπορώ.