Επικαιρότητα

Έχετε πάει ποτέ στον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου, γνωστό και ως Βάλια Κάλντα; Να πάτε!

valia.karda1
Αγαπάς την πεζοπορία; Είσαι λάτρης των ορειβατικών διαδρομών; Τότε μια εκδρομή στη Βάλια Κάλντα, κοιλάδα της Βόρειας Πίνδου, θα σε συνεπάρει. Ο Δρυμός αυτός βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσπρόσιτη περιοχή της οροσειράς της Πίνδου στα όρια μεταξύ των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων. Η συνολική του έκταση φτάνει τα 68.990 στρέμματα.

valia.karda2
Έχοντας κέφι, διάθεση και τον κατάλληλο εξοπλισμό για νέες περιπέτειες, θα ζήσεις μια αξέχαστη εμπειρία. Ανακαλύπτοντας και περπατώντας στα μονοπάτια της, έρχεσαι πιο κοντά στη φύση, αναπνέεις καθαρό αέρα και αναζωογονείσαι ψυχικά.

valia.karda3
Η απέραντη φυσική ομορφιά που προκύπτει από τα ψηλά, αγέρωχα δένδρα και τα γαργάρα νερά των ποταμών θα σε ανταμείψει. Ο δρυμός περιλαμβάνει την κοιλάδα της Βάλια Κάλντα και του Αρκουδορέματος καθώς και τα βουνά Λύγκος και Μαυροβούνι.

valia.karda4
Χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα από την ποικιλία μορφολογικών αντιθέσεων με απότομους γκρεμούς και ορμητικούς χειμάρρους, καθώς και πυκνά δάση. Ο Δρυμός, όπως είπαμε, περιλαμβάνει συνολικά 68.990 στρέμματα από τα οποία 33.490 ανήκουν στον πυρήνα και 35.500 στη ζώνη προστασίας.

valia.karda5
Αυτό το μέρος, όπως λέει και το ομώνυμο τραγούδι "Βάλια Κάλντα", «φέρνει από μακριά ιστορίες που ανθίζουν κάτω από τη γη».
Το κομμάτι και οι φωτογραφίες που βλέπετε στη σημερινή δημοσίευση είναι της φίλης μας Σμαράγδας Χόμπη από τη Θεσσαλονίκη, νέα συνεργασία στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ και θα την βλέπετε τακτικά από αυτή τη διαδικτυακή έκδοση. Την καλοσωρίζουμε κοντά μας!