Επικαιρότητα

Πάμε στις Άνω Γούβες να δούμε τη φυτεία Αλόης του αδελφού Κυρκάκη; Να σας ξεναγήσουμε

aloi1
Η Αλόη (Aloe ή Aloë) είναι ένα γένος που περιλαμβάνει πάνω από 500 είδη ανθοφόρων, χυμωδών φυτών. Σήμερα θα σας δείξουμε το χωράφι που ο αδελφός Κυρκακης Χαράλαμπος στις Άνω Γούβες, λίγο πιο έξω από το Ηράκλειο, έχει φυτέψει 3.500 φυτά Αλόη Βέρα, βιολογική, πιστοποιημένη. Η δυσκολία έγγειτε στην διάθεση της.

aloi2
Το ευρύτερα γνωστό είδος είναι η Αλόη η γνησία (Aloe vera) και ονομάζεται έτσι επειδή, αν και πιθανώς εξαφανισμένη από την άγρια φύση, καλλιεργείται ως η βασική πηγή της λεγόμενης "αληθινής Αλόης" για διαφόρων ειδών φαρμακευτικούς σκοπούς.

aloi3
Ωστόσο, αν και όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, τα φυτά είναι πανέμορφα και σε πολύ καλή κατάσταση, υπάρχει ένα πρόβλημα, όπως είπαμε, στη διαθεσιμότητα τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: Κυρκάκης Χαράλαμπος τηλ. 2810 225615 κιν. 6946628544.

aloi4
Ο Χαράλαμπος επί τω έργω, ξεβοτάνισμα… Τα περισσότερα είδη Αλόης έχουν μια ροζέτα από μεγάλα, παχιά, σαρκώδη φύλλα. Τα άνθη της Αλόης είναι σωληνοειδή, συχνά κίτρινα, πορτοκαλί, ροζ, ή κόκκινα, και βαρύνουν, συγκεντρωμένα πυκνά και κρεμάμενα, στην κορυφή του απλά ή διακλαδισμένα, άνευ φύλλων μίσχους.

aloi5
Η φυτεία της Αλόης στις Γούβες, είναι ήδη έτοιμη για συγκομιδή. Πολλά είδη της Αλόης φαίνονται να είναι άκαυλα (χωρίς ποδίσκο), με τη ροζέτα να αναπτύσσεται άμεσα στο επίπεδο του εδάφους, άλλες ποικιλίες μπορεί να έχουν διακλαδισμένο ή μη διακλαδισμένο στέλεχος από το οποίο ξεπηδούν τα σαρκώδη φύλλα.

aloi6
Ποικίλλουν σε χρώμα από το γκρι μέχρι το φωτεινό πράσινο και είναι μερικές φορές ραβδωτά ή διάστικτα. Μερικά είδη αλόης, εγγενή στη Νότια Αφρική είναι δεντρόμορφα (δενδρώδη). Ακόμα όμως κι εδώ στο χωράφι, η ομορφιά τους είναι απαράμιλλη. Το βλέπετε κι εσείς, έτσι δεν είναι;

aloi7
Φυσικά υπάρχει και πιστοποίηση. Η Αλόη Βέρα έχει χρησιμοποιηθεί από τον άνθρωπο, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά και φέρεται να έχει κάποιες ιατρικές επιδράσεις, οι οποίες έχουν υποστηριχθεί από την επιστημονική και την ιατρική έρευνα.

aloi8
Ο αδελφός Κυρκάκης Χαράλαμπος, βιοκαλλιεργητής… Η γνήσια Αλόη χρησιμοποιείται στην εναλλακτική ιατρική και τις πρώτες βοήθειες. Επειδή θέλουμε να λειτουργούμε σωστά, πριν κάνουμε αυτή την ανάρτηση, το ψάξαμε το πράγμα και ιδού τι ανακαλύψαμε για την Αλόη ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Με μια δική σας έρευνα θα βρείτε πολύ περισσότερα...