Επικαιρότητα

Μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, το Μοναστηράκι, το Θησείο και την οδό Αθηνάς...

monastiraki1
Χθες το πήγαμε λίγο πιο χαλαρά... Είχαμε κάποιες εκκρεμότητες από την προηγούμενη βόλτα μας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και έπρεπε να τις κάνουμε. Και η Άννυ ήθελε να πάρει κάποια μικρά δώρα στους δικούς της... Εδώ, είμαστε μέσα στο Μοναστηράκι.

monastiraki2
Περπατώντας σ' αυτούς τους εμπορικούς δρόμους έχεις την ευκαιρία να δεις και να θαυμάσεις πράγματα. Και να πως μπορεί η εικόνα μπορεί να δείξει ανάποδα τα πράγματα. Εκείνη που συνήθως ψωνίζει, είναι η Άννυ. Κι όμως, σ' αυτό το στιγμιότυπο δείχνει την Άννυ να περπατά αδιάφορη και τον Κώστα να κοιτάζει τα εμπορεύματα.

monastiraki3
Μέσα στον ΟΤΕ, στην οδό Αθηνάς. Ο Κώστας χρειάζονταν να πάρει ένα φλασάκι για να ξεφορτώσει μερικά γκίγκα (G) το κινητοό του, από τις φωτογραφίες του ταξιδιού τους στην Ευρώπη... Παρίσι, Λονδίνο, Ελλάδα... Ένα τουριστικό οδοιπορικό, καταγραμμένο σε χιλιάδες φωτογραφίες. Το αγοράσαμε, 32 GB.

monastiraki4
Είχαμε όμως λίγο χρόνο στη διάθεση μας και με τον Κώστα περπατήσαμε λίγο μέσα στην κεντρική κρεαταγορά της Αθήνας. Δεν χόρταινε να βλέπει όλο αυτό το θέαμα και να φωτογραφίζει. Όλα ήταν ρεαλιστικά μπροστά του. Στον Καναδά που μένουν όλα είναι τυποποιημένα. Τίποτα δεν βλέπεις έτσι ζωντανά.

monastiraki5
Αυτός ο άνθρωπος ως τεχνίτης, με το υπαίθριο εργαστήριο του, μας τρέλανε. Χαζέψαμε όλοι να τον βλέπουμε να κάνει, μπροστά στα μάτια μας κατασκευές με το σύρμα. Ο Κώστας πριν αγοράσουν μια ειδική παραγγελία που έδωσαν, κατάγραψε σε βίντεο, όλη τη διαδικασία της κατασκευής του. Εντυπωσιακό!

monastiraki6
Θα κλείσουμε το σημερινό οδοιπορικό με μια φωτογραφία που με την πρώτη ματιά δεν "δένει" με τις προηγούμενες, αλλά έχει να κάνει με την καθημερινότητα των παιδιών, τις λίγες μέρες που μένουν μαζί μας. Ο Κώστας εντυπωσιάστηκε από την επάρκεια της λαϊκής αγοράς που έγινε στη γειτονιά μας την περασμένη Τετάρτη.