Επικαιρότητα

Μια στάση στον Ισθμό και στην παραλία Καραθώνα, καθοδόν προς την πόλη του Ναυπλίου

isthmos1
Θεωρήσαμε επιβεβλημένο, καθώς πηγαίναμε χθες στο Ναύπλιο, την ημερήσια εκδρομή που οργανώσαμε χθες για τα παιδιά, τον Κώστα και την Άννυ, να κάνουμε μια στάση στον Ισθμό της Κορίνθου... Αν και η γέφυρα του νέου δρόμου σε βγάζει από τη διαδρομή, εμείς την κάναμε επί τούτου.

isthmos2
Είναι πάντα ένα όμορφο θέαμα για τον επισκέπτη. Το σημείο που χωρίζει τη στερεά Ελλάδα από την Πελοπόννησο... Άσε που είναι και μια ευκαιρία, μια ώρα από την Αθήνα για ένα καφέ στη μικρή πρώτη στάση της διαδρομής μας για το Ναύπλιο. Και ίσως για ένα ζεστό τυροκούλουρο μαζί με ένα παστέλι.

isthmos3
Μια καθημερινή μέρα, όπως τη χθεσινή, ο κόσμος δεν είναι πολύς, όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς στη φωτογραφία. Ο Κώστα όμως συνέχιζε να φωτογραφίζει συνεχώς... Το κινητό του, ένα σύγχρονο νέας γενιάς, σχεδόν φρακάρισε... Πήρε και της Άννυς για να συνεχίσει απτόητος... Απίστευτος!

karathona1
Πρώτη στάση, καθώς φτάσαμε στο Ναύπλιο, ήταν πάμε στην παραλία Καραθώνα, πίσω δηλαδή από την υπέροχη πόλη... Ο καιρός είναι υπέροχος. Ο ήλιος ήταν καλοκαιρινός, σχεδόν. Αν είχαμε μαζί μας μαγιό, ίσως κάναμε κι εμείς το πρώτο μπάνιο μας για φέτος. Αλλά δεν είχαμε προνοήσει γι’ αυτό

karathona2
Το μόνο αρνητικό σημείο, ήταν μια σκόνη (αυτή η γνωστή κόκκινη σκόνη από την Αφρική…) που έκανε θολό το τοπίο γενικότερα... Αλλά αυτό δεν εμπόδισε κανένα μας, από το να απολαύσουμε τη μέρα μας. Ο Κώστας χαμήλωσε λίγο να πάρει με το κινητό του τηλέφωνο αυτή την υπέροχη θάλασσα του Αργολικού Κόλπου.

karathona3
Ναι, ήταν υπέροχα! Κι εμείς τη χαρήκαμε από όλες τις απόψεις τη χθεσινή εκδρομή... Έχουμε (ακόμα κι εγώ δηλαδή, γιατί ο Κώστας έπαιρνε ατέλειωτες φωτογραφίες) οπότε θα περιοριστούμε σήμερα, σ' αυτό το δημοσίευμα, αποκλειστικά στη στάση μας στον ισθμό και την παραλία Καραθώνα.

karathona4
Κι αύριο, θα σας δώσουμε περισσότερες φωτογραφίες από το κάστρο στο Παλαμήδι και το Ναύπλιο... Βέβαια εμείς συνεχίζουμε και σήμερα τη βόλτα γνωριμίας για τα παιδιά. Τα σχέδια μας περιλαμβάνουν το Σούνιο, μέσω παραλιακής διαδρομής και το Λαύριο, με επιστροφή το βράδυ μέσω Αττικής οδού... Η μέρα προβλέπεται και σήμερα, όμορφη...

karathona5