Επικαιρότητα

Γνωριμία των παιδιών με την Ελλάδα. Ξεκινήσαμε από πού αλλού; Μα, το Θησείο, φυσικά!...

athina1
Παραλίγο να μας τα χαλάσει ο καιρός χθες... Μικρές σταγόνες άρχισαν να πέφτουν όταν φτάσαμε στο σταθμό του Ηλεκτρικού στο Θησείο να ξεκινήσουμε την περιήγηση μας. Ταλαιπωρηθήκαμε και λίγο καθώς το κέντρο, λόγω της παρέλασης, ήταν κλειστό.

athina2
Έτσι αφού φωτογραφηθήκαμε με φόντο την Ακρόπολη κι αφού περπατήσαμε αρκετά στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου και το Μουσείο της Ακρόπολης, καθίσαμε για φαγητό μεσημεριανό στην Πλάκα, στον "Διογένη", μια ταβέρνα με ικανοποιητικό φαγητό.

athina3
Νωρίτερα είχαμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τη Σούλα με την Άννυ καθώς σταματούσαν στους πάγκους των μικροπωλητών, στον πεζόδρομο, να θαυμάσουν και να περιεργαστούν όλα τα εκθέματα. Οι άνθρωποι, λόγω του ψιλόβροχου, δεν ήταν πολλοί.

athina4
Είναι ωραίο να παρακολουθείς τις γυναίκες σ' αυτό το... σπορ. Μόνο που χρειάζονται αντοχές τις οποίες, συνήθως, δεν διαθέτουν οι άνδρες σε επάρκεια... Κουραστήκαμε λοιπόν κι εμείς κι εκείνες, αλλά το σημαντικό είναι, ότι τους άρεσε πολύ.

athina5
Είχε πολύ ενδιαφέρον ο Κώστας... Όταν δεν φωτογράφιζε κάθονταν κοντά τους και περιεργαζόταν όλη αυτή τη γυναικεία προσέγγιση... Ναι, είναι τρομερό να τις προσέχεις καθώς ρωτούσαν, έκαναν παζάρια, περιεργάζονταν. Και όλα αυτά με πολύ υπομονή, καθώς το διασκέδαζαν.

athina6
Και η αλήθεια είναι ότι σ' αυτόν τον πεζόδρομο μπορείς να βρεις τα πάντα… Αντικείμενα παλιά ή άλλα χειροποίητα. Και το ωραίο είναι ότι οι πωλητές, είναι σε θέση να σε ενημερώσουν και σε άλλες γλώσσες, πέρα από την ελληνική. Ξέρουν ότι η πελατεία τους είναι διεθνής.

athina7
Είπαμε, ψιλόβρεχε λίγο... Και για πρώτη φορά δεν είδαμε Πακιστανό, να πουλά ομπρέλες. Συνήθως εμφανίζονται παντού τα πρώτα δέκα λεπτά της βροχής. Λες και έχουν ενημέρωση από την ΕΜΥ. Το σόπιγκ όμως, τα αντέχει όλα. Ακόμα κι αυτή τη μικρή δοκιμασία...

athina8
Επιστρέψαμε νωρίς το απόγευμα σπίτι, ώστε να έχουμε το χρόνο να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε τη συνάθροιση μας με την ξεχωριστή δημόσια ομιλία για το ποιός ήταν πραγματικά ο Ιησούς, αλλά και το πολύ όμορφο μάθημα της ΣΚΟΠΙΑΣ. Συνεχίζουμε σήμερα, στο Ναύπλιο...