Επικαιρότητα

Ακόμα ένα δημοσίευμα για την Κέρκυρα… Μέσα στα καντούνια της παλιάς πόλης…

kantunia1
Οι φωτογραφίες αυτές τραβήχτηκαν την πρώτη ημέρα που φτάσαμε στην πόλη της Κέρκυρας και κοίτα τώρα να δεις που παίρνουν τη θέση τους τελευταίες σ’ αυτή την ενότητα – αφιέρωμα στην παλιά πόλη… Περπατήσαμε στα καντούνια της… Ήταν όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς, υπέροχα, μοναδικά!. Και τι ξέρουμε γι’ αυτά; Ιδού μερικά πράγματα που αλιεύσαμε από το διαδίκτυο…

kantunia2
Η πόλη ειδικότερα στο παλιό τμήμα της αποτελεί έναν από τους θησαυρούς της Ελλάδας, ένα παράδειγμα της αρχαίας βυζαντινής και βενετσιάνικης τέχνης που ξέρει πως να σας γοητεύσει με την εναλλαγή από μικρά σοκάκια και μεγάλες πανοραμικές τοποθεσίες. Η παλιά πόλη οριοθετείται από τα δύο αρχαία φρούρια που με τα ιστορικά τους τείχη την περιβάλλουν.

kantunia3
Η παλιά πόλη της Κέρκυρας δημιουργήθηκε στην αρχαιότητα σε μια περιορισμένη περιοχή ανάμεσα στα δύο φρούρια και καθώς στο παρελθόν αυξήθηκε ο πληθυσμός αύξησε στην πορεία της ιστορίας την κατασκευή σπιτιών με περισσότερους ορόφους. Τα κτίρια το ένα δίπλα στο άλλο δημιουργήθηκαν από πέτρα χωρίς να χρησιμοποιηθεί μπετόν με ξύλινες σοφίτες και κεραμίδια φτιαγμένα στο χέρι.

kantunia4
Ευτυχώς τα κτίρια που είχαν υποστεί ζημιές κατά την διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου είναι ελάχιστα έτσι η γοητεία και η ατμόσφαιρα της παλιάς Κέρκυρας παρέμειναν άθικτα κατορθώνοντας να χαρίσει στους επισκέπτες την ρομαντική εικόνα περασμένων χρόνων. Το νησί της Κέρκυρας εξαιτίας της στρατηγικής του θέσης στη Μεσόγειο τράβηξε στο πέρασμα των αιώνων το ενδιαφέρον πολλών κατακτητών που δεν παρέλειψαν να αφήσουν τα αποτυπώματα τους στην αρχιτεκτονική της πόλης.

kantunia5
Μαγεύουν τον τουρίστα όχι μόνα τα ίδια τα κτίρια αλλά το σύνολο τους και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται μετά την δύση. Θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία να περάσετε ώρες για να περπατήσετε σε ένα πραγματικό λαβύρινθο από μικρά καντούνια ψάχνοντας με περιέργεια όπως τα παιδιά για την ανακάλυψη μυστικών για να κρατήσετε σαν ανάμνηση από τις διακοπές στην Κέρκυρα.

kantunia6
Η πιο παλιά και γοητευτική συνοικία της παλιάς πόλης είναι το Καμπιέλλο όπου θα περπατήσετε στα στενά καντούνια με ψηλά κτίρια, σκαλιστά πηγάδια, γραφικές πλατείες, περίτεχνα μπαλκόνια. Ανάμεσα στο Καμπιέλλο στα βόρεια του ιστορικού κέντρου και η συνοικία Σπηλιά πιο νότια υπάρχει η οδός Φιλελλήνων όπου στο νούμερο 18 στεγάζεται το παλαιότερο κτίριο (1497). Λέγεται μάλιστα ότι το μπαλκόνι είναι ίδιο με εκείνο της Ιουλιέτας και του Ρωμαίου.

kantunia7
Περπατώντας πάνω κάτω στους δρόμους της Κέρκυρας θα σας δωθεί η εντύπωση ότι βρίσκεστε σε ένα είδος μουσείου με ανοιχτή οροφή, αλλά κάθε τόσο που φαίνεται η θάλασσα ανάμεσα στα κτίρια θα σας επαναφέρει στην πραγματικότητα και θα σας θυμίσει ότι το παλιό τμήμα της πόλης είναι ζωντανό και όχι κάτι τεχνητό για να μαγέψει τους τουρίστες. Οι πληροφορίες είναι παρμένες από το http://www.corfu-kerkyra.eu/