Επικαιρότητα

Μια βόλτα στα Βόρεια της Κέρκυρας με πρώτο σταθμό στην Παλαιοκαστρίτσα, φανταστική

paleokastritsa1.070416
Σήμερα θα σας πάμε βόρεια… Βάλαμε κάτω τον χάρτη και ξεκινήσαμε με πρώτο σταθμό την Παλαιοκαστρίτσα… Η διαδρομή είναι υπέροχη. Πράσινο παντού και με μια θάλασσα διαμαντένια. Ευκαιρία για την πρώτη μας φωτογραφία με φόντο τα γαλαζοπράσινα νερά… Ανοίγει πάντως το μάτι και χορταίνει η ψυχή με την απόλυτη εναλλαγή τοπίων που μπορεί να παρατηρήσει κάποιος εύκολα…

paleokastritsa2.070416
Η Παλαιοκαστρίτσα είναι ένα παραλιακό χωριό βορειοδυτικά της πόλης της Κερκύρας και μόλις νοτίως του Βυζαντινού κάστρου του Αγγελόκαστρου. Στην παραλία στον κόλπο της Παλαιοκαστρίτσας υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια. Μελετητές ισχυρίζονται ότι στην Παλαιοκαστρίτσα ήταν η πρωτεύουσα των Φαιάκων και ότι η Ναυσικά βρήκε τον Οδυσσέα στον κόλπο αυτής (της Παλαιοκαστρίτσας). Όμως δεν έχουν βρεθεί αρχαιολογικά μνημεία στην περιοχή αυτή ώστε να στηριχτεί αυτή η άποψη.

paleokastritsa3.070416
Η Παλαιοκαστρίτσα είναι μια από τις διασημότερες περιοχές της Κέρκυρας για την ομορφιά των νερών της και για το μοναδικό τμήμα βραχώδης ακτής με κόλπους χωρίς άμμο. Κατάλληλη λοιπόν για τους λάτρεις του snorkelling έχετε την δυνατότητα να περάσετε ολόκληρες μέρες ανάμεσα στους διάφορους κόλπους που χαρακτηρίζουν την Παλαιοκαστρίτσα.

paleokastritsa4.070416
Δεν υπάρχει ένα πραγματικό χωριό, υπάρχουν πολλά καταλύματα προς ενοικίαση και διάφορα μαγαζιά διασκορπισμένα κατά μήκος του δρόμου για να φθάσετε στην θάλασσα. Η Παλαιοκαστρίτσα περιγράφεται και στο top 10. Η Παλαιοκαστρίτσα περιλαμβάνει μια περιοχή με 6 μικρούς κόλπους και παραλίες. Η κυριότερη βρίσκεται κάτω από το μοναστήρι και παρουσιάζει πολλές τουριστικές υποδομές επειδή είναι και η μεγαλύτερη.

paleokastritsa5.070416
Μια άλλη βρίσκεται κοντά στο λιμανάκι όπου αράζουν πολλά γιοτ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Στις υπόλοιπες μπορείτε να φθάσετε μόνο μέσω θαλάσσης ενοικιάζοντας βάρκες ή χρησιμοποιώντας την υπηρεσία taxi boat. Το νερό σε αυτήν την περιοχή είναι κρύο επειδή κατεβαίνει πιο γρήγορα και επειδή υπάρχουν κρύα ρεύματα.

paleokastritsa6.070416
Μπορείτε να ενοικιάσετε ομπρέλες και ξαπλώστρες στο μεγαλύτερο μέρος από τις παραλίες και στην κύρια υπάρχουν ντουζ και μπάνια. Ακόμα το καλοκαίρι μπορείτε να ενοικιάσετε βάρκα για να δείτε τα σπήλαια κατά μήκος αυτού του τμήματος ακτής που είναι εκείνο με την πιο θαυμάσια θάλασσα. Υπάρχουν επίσης ένα κέντρο για καταδύσεις και βάρκες που κάνουν μεταφορές προς τις πολυάριθμες παραλίες της περιοχής.

paleokastritsa7.070416
Η Παλαιοκαστρίτσα απέχει περίπου 20 λεπτά με αυτοκίνητο από την πόλη της Κέρκυρας.  Μπορείτε ακόμη να ενοικιάσετε μια βάρκα για να πάτε πρός την ανακάλυψη αυτού του τμήματος ακτής. Εάν δεν διαθέτετε δικά σας μέσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεωφορεία που κάνουν καθημερινά δρομολόγια και συνδέουν την Παλαιοκαστρίτσα και την Κέρκυρα.

paleokastritsa8.070416
Εμείς βέβαια δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα καθώς κινηθήκαμε με το νοικιασμένο αυτοκίνητο και έτσι είχαμε αυτονομία στο να πάμε όπου θέλουμε και να σταματήσουμε όσο θέλαμε. Και αυτό το εκμεταλλευτήκαμε ιδιαίτερα στη συνέχεια της μέρας μας καθώς κάναμε όλη τη βόρεια διαδρομή του νησιού. Μέχρι που έφτασαν στα κινητά μας μηνύματα από την Αλβανία που μας… καλωσόριζαν. Οι ακτές της χώρας αυτής ήταν πολύ ορατές…