Εμείς το είδαμε, το Broadcasting του Ιανουαρίου ως εκκλησία, το Σάββατο 13/1

broacast.ian.2018

Το Broadcasting του Ιανουαρίου 2018 είναι ήδη στον αέρα. Μπορείτε να το δείτε και από εδώ, μέσω του επίσημου Site της οργάνωσης του Ιεχωβά Θεού στη γη. Εμείς το είδαμε, όλοι μαζί οι αδελφοί, το Σάββατο 13/1/2018 στην εκκλησία μας!

Ασφαλώς γνωρίζετε ότι από τις 6 Οκτωβρίου 2014, ξεκίνησε μια δοκιμαστική διευθέτηση για έναν αγγλόφωνο διαδικτυακό τηλεοπτικό σταθμό με το όνομα JW Broadcasting. Και τώρα αυτό το μοναδικό κανάλαι επικοινωνίας είναι στη διάθεση μας.

Μάλιστα από τον Αύγουστο του 2015, τα προγράμματα μεταφράζονται σε πάνω από 70 γλώσσες έτσι ώστε περισσότεροι αδελφοί και αδελφές μας να απολαμβάνουν, αυτές τις πνευματικά εποικοδομητικές εκπομπές.

Και φυσικά και στα ελληνικά εμείς μπορούμε να σούμε το πρόγραμμα μεταγλωτισμένο στα ελληνικά πράγμα που μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα το περιεχόμενο τους. Πολλοί θεατές σε όλο τον κόσμο έχουν εκφράσει την εκτίμησή τους για αυτή τη συναρπαστική νέα προμήθεια. paketo

Τα αποτελέσματα είναι συγκινητικά! Κάθε μηνιαίο πρόγραμμα, που ανεβαίνει συνήθως την πρώτη Δευτέρα του μήνα, ξεπερνάει τις δύο εκατομμύρια προβολές εκείνον τον μήνα. Συνολικά, οι εκπομπές του σταθμού, μαζί με όλα τα άλλα βίντεο, φτάνουν τις δέκα εκατομμύρια και πλέον προβολές τον μήνα. Δεν βρισκετε πολύ συναρπαστικό αυτό νούμερο;

Με την υποστήριξη του Ιεχωβά, είμαστε πεπεισμένοι ότι το JW Broadcasting θα εξακολουθεί να αποτελεί πλούσια πνευματική ευλογία για την παγκόσμια αδελφότητά μας και θα φέρνει ολοένα και μεγαλύτερο αίνο και δόξα στον Ιεχωβά.

Εμείς λοιπόν το είδαμε στην Αίθουσα Βασιλείας που στεγάζετε η εκκλησίας μας Αθήνα Αττική, Χρυσολωρά 10, στο Περιστέρι (είναι πολύ κοντά στο ΜΕΤΡΟ Αγ. Αντωνίου) το  Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στις 12:00. Και ήταν ιδιαίτερα απολαυστικό με πλούσιους πνευματικούς θυσαυρούς...

Το κάνουμε κάθε μήνα και είναι πολύ όμορφο. Ωστόσο μπορείτε να δείτε ήδη το JW broadcasting αυτού του μήνα, από ΕΔΩ... . Κι ΕΔΩ δείτε το σπέσιαλ Broadcasting για το τι ακριβώς συμβαίνει τώρα στη Ρωσία και πώς φτάσαμε σε μια άδικη δικαστική απόφαση.

Αφιέρωμα στην Ετήσια Συνέλευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, τον Οκτώβρη 2017!

broacast.ian1.2018

Με πολύ ενθαρρυντικά αποσπάσματα από την Ετήσια Συνέλευση του Κυβερνώντος Σώματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο τα ο[ποία περιέχονται στο Broadcasting αυτού του μήνα.

Θα δείτε και θα ακούσετε πολύ όμορφες εμπειρίες από το έργο οικοδόμησης και φυσικά θα δείτε κι εσείς, αν δεν το έχετε ήδη δει στη ζωή σας, το χέρι του Ιεχωβά... Δείτε το, παρακαλώ. Αξίζει.

broadcasting.ian3

Άλλη μια εικόνα από το Broadcasting του Ιανουαρίου... Μιλάνε μέλη της Επιτροπής Οικοδόμησης. Η εμπειρία τους μας βοηθάει να καταλάβουμε το σπουδαίο έργο που γίνεται παγκόσμια... Σε λίγο από εδώ και φυσικά από τον επίσημο ιστότοπο της Οργάνωσης θα δείτε δύο ακόμα μέρη από την Ετήσια Συνέλευση του Κυβερνώντος Σώματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά... Και φυσικά θα δείτε και από εδώ, τους ανάλογους συνδέσμους... Η προσμονή δημιουργεί όμορφα συναισθήματα...

 

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 θα γίνει η φετινή Συνέλευση μας στη Μαλακάσα

to.kalo

Με νωπές ακόμα τις σκέψεις της πρώτης Περιφερειακής μας Συνέλευσης, ετοιμαζόμαστε για τη δεύτερη της 11ης περιοχής, η οποία έχει προγραμματιστείν να γίνει στην αίθουσα Συνελεύσεων της Μαλακάσας, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018. Το θέμα της είναι «Μην παραιτείστε από το να κάνετε το καλό!» - Γαλάτες 6:9 Ως Χριστιανοί επιθυμούμε να κάνουμε το καλό από την άποψη του θεού.

Αυτό όμως δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει. Η συνέλευση θα μας βοηθήσει να "σπέρνουμε μεριμνώντας για το πνέυμα" και να μην "σπέρνουμε μεριμνώντας για τη σάρκα". (Γαλάτες 6:8). Το πρόγραμμα  θα τονίσει πόσο αναγκαίο είναι τόσο για τους νέους, όσο και για τους ηλικιωμένους, να ζουν σύμφωνα με τις Γραφικές αρχές.

Σε αυτή τη Συνέλευση ο επίσκοπος περιοχής μας θα έχει την ευθύνη. Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι ένα αρχείο PDF με το πρόγραμμα έχει γίνει ήδη διαθέσιμο στον ιστότοπο μας jw.org/el, δείτε ΕΔΩ στη καρτέλα ΕΚΔΟΣΕΙΣ> ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΔΗ. Ακόμα δείτε ΕΔΩ τις ερωτήσεις που θα απαντηθούν, κατά τη διάρκεια του προγράμματος της συνέλευσης, όπως επίσης στην εφαρμογή JW Library στην καρτέλα ΕΚΔΟΣΕΙΣ>ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. Και από εκεί, μπορούμε να λάβουμε αναλυτική ενημέρωση.

Το πρόγραμμα περιέχει τους τίτλους των ομιλιών, τις βασικές ερωτήσεις που θα απαντηθούν και τα κύρια εδάφια, τους ύμνους που θα χρησιμοποιηθούν, καθώς και τη διάρκεια κάθε ομιλίας. Έχοντας αυτές τις πληροφορίες εκ των προτέρων, μπορούμε να κάνουμε σκέψεις γύρω από τους τίτλους των ομιλιών και πρόβα τους ύμνους. Ίσως δε, εντάσσοντας αυτή την προετοιμασία στη βραδιά Οικογενειακής Λατρείας. 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί της Κυριακής. Και θα ολοκληρωθεί στις 4:15 μ.μ. Ένας ευγενής στόχος που μπορούμε να βάλουμε είναι να είμαστε όλοι εκεί και να απαρακολουθήσουμε ολόκληρο το πρόγραμμα της συνέλευσης περιοχής.

Έτσι θα δείξουμε σεβασμό σε αυτήν την προετοιμασμένη από τον πιστό και φρόνιμο δούλο, διευθέτηση. Είναι κατάλληλο να κάνουμε τον στόχο αυτό αντικείμενο των προσευχών μας. Ο Ιεχωβά να ενεργήσει μέσα μας ώστε και να θέλουμε  και να ενεργήσουμε σε αυτή την περίπτωση - (Φιλιππησίους 2:13).

Υπενθυμίζεται στοργικά να έχουμε μαζί μας, εκτός από την ΑγίαΓραφή και ένα σημειωματάριο, το προσωπικό μας αντίτυπο της ΣΚΟΠΙΑΣ μελέτης που θα εξεταστεί εκείνη την εβδομάδα. Επειδή ένα μέρος θα αφορά τη μελέτη της.

Να θυμόμαστε ακόμα ότι οι υποψήφιοι για βάπτισμα πρέπει να φροντίσουν να προετοιμαστούν κατάλληλα με ότι αυτό περιλαβάνει. Εκείνοι γνωρίζουν και είμαστε βέβαιοι ότι θα το κάνουν με απόλυτη ευσυνειδησία.

Ας φροντίσουμε να πετύχουμε τον στόχο που έχουμε θέσει ως περιοχή, να αείμαστε έγκαιρα στις θέσεις μας ώστε να απολαύσουμε  την εισαγωγική μουσική και τον αρχικό ύμνο.

Καθώς θα προετοιμαζόμαστε μέχρι τότε γι’ αυτή τη συνέλευση, εκτός από την ετοιμασία της καρδιάς, καλό θα είναι να πάρουμε όλα εκείνα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε να παρακολουθήσουμε απρόσκοπτα ολόκληρο το πρόγραμμα που παραθέτει ο Ιεχωβά, ο «Μεγάλος Εκπαιδευτής» - Ησαΐας 30:20. Έτσι θα ωφεληθούμε καλύτερα από ένα ζωοσωτήριο και αναζωογονητικό πρόγραμμα.

Ευχόμαστε η εφαρμογή των ζωτικών πληροφοριών που θα παρουσιαστούν να μας βοηθήσουν να περιζώσουμε τη διάνοια μας για να συμμετέχουμε με ζήλο στη υπηρεσία της Βασιλείας (1 Πέτρου 1:13).

  • Δείτε, παρακαλώ κι αυτό ΕΔΩ το βίντεο του πιστού και φρόνιμου δούλου για να προετοιμάσετε την καρδιά σας.

Επικαιρότητα

Πάμε να γνωρίσουμε λίγο την Κρανέα Ελασσόνας, συνεχίζοντας μια εκδρομή της καρδιάς...

kranea1
Σας είχαμε προετοιμάσει τις προηγούμενες μέρες για μια εκδρομή μέσα από τα μάτια της αδελφής μας Λένας. Μερικοί μάλιστα που "διαβάζουν" βιαστικά, μας ευχήθηκαν να περάσουμε καλά... Δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα. Αρχίσαμε, λοιπόν, να ανεβαίνουμε σιγά – σιγά, για να φτάσουμε στην ιστορική Κρανέα

kranea2
Εδώ είναι το σπίτι που θα μας φιλοξενήσει, των αγαπημένων μας φίλων... Ένα κλασικό σπίτι σε χωριό. Με τα καλντερίμια του, τους μικρούς δρόμους του, τα αγροτικά του αυτοκίνητα, εργαλεία στα χέρια των ανθρώπων που μένουν εκεί για να διεκπεραιώνουν τις αγροτικές δουλειές τους.

kranea3
Κάθε του όψη, όμορφη. Με μια ηρεμία αξιοζήλευτη για μας που ζούμε στην πόλη των θορύβων και των έντονων καταστάσεων. Λέω λοιπόν ιστορικό σπίτι, καθώς εδώ είναι το σπίτι της οικογένειας του αγαπητού αδελφού μας, Δημήτρη Σιδηρόπουλου.

kranea4
Σας θυμίζει κάτι; Μα ναι, καλά θυμάστε, την εμπειρία που διαβάσαμε, πολύ πρόσφατα. Ας τη θυμηθούμε ξανά, ακλουθώντας αυτόν ΕΔΩ τον σύνδεσμο. Ναι αυτός ο αξιοθαύμαστος αδελφός μας, που η εμπειρία του μας συγκίνησε για το θάρρος του και την τόλμη του σε εποχές πολύ δύσκολες.

kranea5
Ο αδελφός Σιδηρόπουλος! Όποιος είχε το προνόμιο να τον γνωρίσει, τον αδελφό μας, μπορούσε να νιώσει την πραγματική του προσωπικότητα. Είχα την χαρά να τον γνωρίσω κι εγώ δυστυχώς προς το τέλος της ζωής του, όταν μετακομίσαμε κοντά στην οικογένεια της κόρης του, που τον φρόντιζε.

kranea6
Ήταν ένας ταπεινός άνθρωπος, με εξαιρετική πνευματική διαύγεια, ένας χριστιανός με όλη τη σημασία της λέξης. Κάναμε το βιβλίο στο σπίτι τους κάθε εβδομάδα για να μπορεί να παρευρίσκεται, έστω κι έτσι, ο αγαπημένος μας. Σαν να τον βλέπω τώρα, στη γωνιά του, σιδερωμένος στη τρίχα με το μάτι του λαμπερό, ξεκάθαρο, αετίσιο, θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω.

kranea7
Είχε κάτι αυτός ο άνθρωπος που σου μετέδιδε ένα αίσθημα, να θέλεις να τον αγκαλιάσεις και να τον κρατήσει εκεί λίγη ώρα. Αδύνατος, εύθραυστος εξωτερικά, αλλά δυνατός, αγέρωχος από μέσα. Ας μείνουμε όμως στη ζεστασιά του αναμμένου τζακιού. Θα χρειαστούμε ένα ακόμα σημείωμα...

kranea8

Μια εκδρομή με φίλους αγαπημένους από τα βόρεια. Επειδή η ομορφιά είναι στο ταξίδι…

olimbos1
Θεσσαλονίκη. Έκπληξη κρυμμένη σε μια εκδρομή. Με τα λόγια της αγαπημένης μας φίλης, Λένας. Ξεκινάμε με καιρό που δεν φαίνεται και πολύ καλός, αλλά εμάς δεν μας σταματάει τίποτα. Προορισμός, το χωριό Κρανέα, με αγαπητούς φίλους κι αδελφούς.

olimbos2
Με μια ψιλοβροχούλα θα φοβηθούμε; Το ταξίδι είναι όμορφο ακόμα και κάτω από τέτοιες καιρικές συνθήκες. Η παρέα είναι που μετράει. Και η παρέα είναι αναμφίβολα καλή. Όπως είναι καλός και ο σκοπός αυτής της εκδρομής… Οπότε, όλα συντρέχουν για να την απολαύσουμε.

olimbos3
Φωτογραφίες παρμένες μέσα από το αυτοκίνητο… Καθοδόν. Μέσα από τόσα όμορφα χειμωνιάτικα χρώματα, περνάει κανείς και αφήνει πίσω του το άγχος της καθημερινότητας. Περνάει, ανάμεσα από βουνά και θάλασσα και ακούει την ηρεμία να του μιλά.

olimbos4
Μέχρι να φτάσουμε να βλέπουμε τον Όλυμπο ο καιρός μας κάνει το χατίρι κι αρχίζει να χαμογελάει… Ο συμπαγής ορεινός του όγκος δεσπόζει επιβλητικός στα όρια Μακεδονίας και Θεσσαλίας, με μια σειρά από ψηλές κορυφές που αυλακώνουν βαθιές χαράδρες, γύρω από τις οποίες εκτείνεται μια περιοχή ιδιαίτερης βιοποικιλότητας.

olimbos5
Νάτος, λοιπόν και ο Όλυμπος, περήφανος, ασπρισμένος, σαν αγέρωχος άντρας, εκεί στα πενήντα, που άρχισαν να ασπρίζουν τα μαλλιά του, αλλά είναι ακόμη αρκετά νέος και όμορφος. Φέτος είναι λίγο το χιόνι στον Όλυμπο.(προς το παρόν). Ποτέ δεν ξέρεις τι θα φέρει η επόμενη μέρα…

olimbos6
Εμείς όμως αφήνουμε τον Όλυμπο πίσω και περνάμε το κάστρο του Πλαταμώνα. Το κάστρο είναι χτισμένο στη θέση του αρχαίου Ηρακλείου (ή Ηράκλειας). Στον Περίπλου του Ψευδο - Σκύλακα (4ος αι. π.Χ.), αναφέρεται ως «πρώτη πόλις Μακεδονίας, Ηράκλειον».

olimbos7
Κι ύστερα πάλι στο δρόμο… Για τη διαδρομή μας… Ο δρόμος μακρύς. Τόσος που θα χρειαστεί άλλο ένα σημείωμα εδώ, στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, επειδή και όμορφες, μοναδικές φωτογραφίες έχουμε αλλά και μια ολόκληρη ιστορία από θύμισες…

olimbos8
Αυτά είναι που μας κρατάνε ζωντανούς… Και η αγάπη για τη ζωή με όλα τα πάνω της και τα κάτω της, που δεν είναι και λίγα. Έρχονται όμως στιγμές μοναδικές. Στιγμές που γεννάει μια αναπάντεχη εκδρομή, η οποία τα κάνει όλα διαφορετικά, πιο όμορφα, πιο αγαπημένα.

olimbos9

Επιστροφή σήμερα κοντά μου, η Σούλα… Τελικά ήταν (ή μου φάνηκαν;) πολλές οι 21 μέρες

spiti.gianni1
Την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, η Σούλα θα ταξιδεύει με το αεροπλάνο για Άμστερνταμ, επιστρέφοντας στην Ελλάδα. Στις 4:30 θα είμαι στο «Ελ. Βενιζέλος» να ανοίξω την αγκαλιά μου και να την καλοδεχτώ… Ας δούμε τις τελευταίες φωτογραφίες από τον καιρό που έζησε στο Βανκούβερ του Καναδά. Εδώ στο σπίτι του Γιάννη και της Τζήνας. Φιλόξενοι, όπως πάντα…

spiti.gianni2
Έχω νιώσει προσωπικά, αυτή την ομορφιά από τη φιλοξενία του Γιάννη και της Τζήνας, της συζύγου του… Ότι λέω λοιπόν εδώ, το λέω μετά λόγου γνώσεως… Χαμογελαστοί και ωραίοι άνθρωποι! Μήπως άραγε αυτό δεν φαίνεται στα μάτια των ανθρώπων που κάθονται στο τραπέζι τους; Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί…

spiti.gianni3
Η μέρα πάντα είναι όμορφη κοντά τους. Εκπληκτικές συναναστροφές, συζητήσεις που εποικοδομούν αντί να κατεδαφίζουν… Ότι καλύτερο νομίζω έχουμε να κάνουμε στην καθημερινότητα μας. Αυτά είναι τα ωραία μέσα στην αδελφότητα. Κι αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο.

spiti.gianni4
Η Σούλα με τις εγγονές της και την κόρη του Γιάννη και της Τζήνας… Όμορφη φωτογραφία. Ήρεμα πρόσωπα που ξέρουν τι θέλουν και τι επιδιώκουν από τη ζωή… Εδώ είναι που χάνουν την μπάλα οι άνθρωποι στον κόσμο, επειδή ίσως αυτό που βάζουν μπροστά είναι ο εγωισμός, το «εγώ» δηλαδή και πολύ σπάνια το «εμείς».

spiti.gianni5
Οι άντρες κουβεντιάζουν… Οι γυναίκες παρακολουθούν με ενδιαφέρον και παρεμβαίνουν, αν το κρίνουν σκόπιμο. Μας αρέσει αυτή η διευθέτηση. Σε καμιά περίπτωση δεν υποτιμά τη γυναίκα, το αντίθετο θα έλεγα, της προσδίδει τον απαραίτητο σεβασμό και την αξιοπρέπεια που της πρέπει… Μ’ αρέσει λοιπόν αυτή διευθέτηση.

vankuver10.261217
Αυτά τα χιόνια τα είδε η Σούλα τις πρώτες μέρες που έφτασε στο Βανκούβερ του Καναδά… Αλλά παρά το δριμύ κρύο και τις «υποσχέσεις» για χιονόπτωση, δεν υπήρξαν τις επόμενες μέρες… Τώρα, επιστρέφει στην Ελλάδα, σε ένα περιβάλλον σαφώς καλύτερο από πλευράς καιρικών συνθηκών, μεσογειακό. Την περιμένω με λαχτάρα να την βάλω στην αγκαλιά μου!

Έξοδος στο κέντρο του Βανκούβερ με την αγαπημένη Τρέισι και τα παιδιά της Σούλας...

me.koritsia1
Το Βανκούβερ του Καναδά είναι μια όμορφη πόλη! Νομίζω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το διαβάζετε αυτό στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Το έχουμε ζήσει και προσωπικά… Στη φωτογραφία η Σούλα με τις εγγονές της, Χλόη και Βικτόρια, σε μια τέτοιο έξοδο… Νομίζω ότι είναι ευδιάκριτη η αγάπη με την πρώτη ματιά…

me.koritsia2
Δίπλα στην καλή φίλη και αδελφή, Τρέισι, από τα χρόνια που η Σούλα ζούσε μόνιμα στο Βανκούβερ. Μια βραδιά που η Σούλα στην επικοινωνία που είχαμε, μου μίλησε με πολύ χαρά και αγάπη. Επειδή, πράγματι, κάθε στιγμή της εκεί, είναι γεμάτη με πολύ – πολύ αγάπη.

me.koritsia3
Προσέξτε λίγο το περιβάλλον του μαγαζιού. Όμορφη η ατμόσφαιρα, δημιουργεί τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να νιώσει κανείς πολύ άνετα και να κερδίζει από μια τόσο ωραία κοινωνική συναναστροφή με τα παιδιά του και τα εγγόνια του. Ευλογημένη η Σούλα και προνομιούχα! Τίποτα δεν της χαρίστηκε. Οικοδόμησε αυτή την όμορφη σχέση.

me.koritsia4
Τα μαγαζιά στο Βανκούβερ είναι έτσι καλοφτιαγμένα, έτσι ώστε οι πελάτες που θα κάνουν χρήση των υπηρεσιών τους, να απολαύσουν κάθε στιγμή… Τέτοιες ώρες είναι που δεν… κλαις τα λεφτά σου, επειδή το σέρβις είναι άψογο και ο περιβάλλοντας χώρος, εξαιρετικός. Σωστοί στις επενδύσεις τους, οι επιχειρηματίες.

me.koritsia5
Στο τέλος έρχονται τα γλυκά κι η ρακή! Τα πρώτα προσθέτουν μια γλυκιά τελευταία γεύση στο λάρυγγα, που έχει ήδη γευτεί το δείπνο. Η ρακή πάλι, θα το έχετε ακούσει και στη χώρα μας, λειτουργεί άλλοτε ως χωνευτικό (όπως σ’ αυτή την περίπτωση…) κι άλλοτε για να… ανοίγει την όρεξη!...

me.koritsia6
Και μετά από μια τέτοια υπέροχη βραδιά, μια βόλτα στο φωτισμένο νυχτερινό Βανκούβερ, στο δρόμο για την επιστροφή στο σπίτι… Η Σούλα με την κόρη της Έστερ. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη με κινητό τηλέφωνο, οπότε το αποτέλεσμα μάλλον θα πρέπει να θεωρηθεί καταπληκτικό. Τώρα η Σούλα ετοιμάζεται για την επιστροφή της στην Ελλάδα.

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο, είναι οι φίλοι της Σούλας, που θέλουν να είναι μαζί της!

fili.sulas1
Έζησε  κοντά τριάντα χρόνια στον Καναδά, η Σούλα. Και είναι φυσικό, όλα αυτά τα χρόνια να κάνει φίλους που δεν ξεχνούν εύκολα, όσα έχουν ζήσει μαζί της. Θέλουν λοιπόν, όλοι να τη δουν από κοντά, τώρα που είναι εκεί και να ζήσουν μερικές στιγμές μαζί της.

fili.sulas2
Και η Σούλα είναι από τους ανθρώπους που δεν χαλάνε χατίρια… Όντας κοινωνικός άνθρωπος, δεν αρνείται προσκλήσεις. Με χαρά, όπως αρμόζει σε κάθε καλό χριστιανό, ξεχωριστά και όπως της πρέπει, το αποφασίζει και το κάνει ανάλογα με το χρόνο της.

fili.sulas3
Τώρα που η μέρα της επιστροφής στην Ελλάδα, σηματοδοτεί πια ορατά στον ορίζοντα το πρόσωπο της και καθώς ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη του επισκόπου περιοχής στην εκκλησία μας, μπορούμε να πάμε κοντά της και κοντά στους φίλους της. Διότι όλους δεν πρόλαβα να τους γνωρίσω, στο πρώτο ταξίδι μου εκεί.

fili.sulas4
Έτσι κι αλλιώς το χρωστάμε, άλλο ένα ταξίδι μαζί, με περισσότερο χρόνο στη διάθεση μας, στο Βανκούβερ. Και θα το κάνουμε, αν το θέλει κι ο Ιεχωβά! Κοίτα τώρα να δεις που είναι στη φύση του ανθρώπου να κάνει όνειρα. Ακόμα δεν επέστρεψε η Σούλα κι εγώ κάνω όνειρα για το επόμενο ταξίδι…

fili.sulas5
Κι ευτυχώς που ανάμεσα στα άλλα κοινά σημεία που έχουμε και μας κάνουν χαρούμενους κι ευτυχισμένους στο γάμο μας, είναι και τα ταξίδια. Μας αρέσει πολύ να γνωρίζουμε νέους τόπους, ανθρώπους, πολιτισμούς… Για μένα αυτό από μόνο του είναι στοιχείο πολιτισμού…

fili.sulas6
Κρατάω αυτές τις εικόνες που πήρα μέσω Viber ή άλλων εφαρμογών των κοινωνικών δικτύων. Είναι τα μέσα που κάνουν τον κόσμο μικρότερο… Είναι αυτά που, αν τα χειριζόμαστε σωστά, μας κάνουν να χαιρόμαστε, καθώς μοιραζόμαστε καθημερινές στιγμές που γεμίζουν την καρδιά μας.

fili.sulas7
Την Τετάρτη το απόγευμα η Σούλα επιστρέφει στη βάση της. Θα είμαι στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για να την υποδεχτώ με ανοιχτές αγκαλιές. Μου έλλειψε. Ναι, η παρουσία της είναι πια καθοριστική στη ζωή μου. Το χαμόγελο της, το χιούμορ της, η ανάσα της, ο κόσμος της, αυτά είναι που μου έλειψαν.

fili.sulas8

Χειμωνιάτικο τριήμερο στη Ζαγορά Πηλίου, αλλά το καλοκαίρι και κάθε εποχή είναι υπέροχα!

xionismeni.zagora1

Όλα πήγαν καλά. Με την ασφαλή επιστροφή μας ολοκληρώθηκε το ταξίδι μας στο Πήλιο τον Γενάρη του 2017... Στη Ζαγορά ήμασταν από το μεσημέρι της Παρασκευής 6/1/2017 και επιστρέψαμε στη βάση μας το βράδυ της Κυριακής! Βρήκαμε το μέρος, ύστερα από μια πολύ όμορφη διαδρομή χωρίς προβλήματα με πολύ κρύο, αν και δεν νιώθουμε κάτι τέτοιο αφού οι φίλοι μας Βικτόρια και Δημήτρης που μας φιλοξένησαν στα studio τους, είχαν φροντίσει να έχουμε επαρκή θέρμανση και ζεστή καρδιά... Έτσι, απολαμβάναμε την κάθε στιγμή... Δείτε μερικά δημοσιεύματα ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Θα πάρετε μια γεύση, πώς περάσαμε.

Το ταξίδι μας αυτό με τους φίλους μας, Άρη και Χάρις το είχαμε προγραμματίσει πολύ καιρό, πριν… Χωρίς να γνωρίζουμε τον καιρό, πώς θα εξελιχθεί. Εντάξει, χειμώνας ήταν, αλλά επιλέξαμε έναν ξενώνα που οι ιδιοκτήτες τους είναι γνωστοί στους φίλους μας.

Το χρειαζόμασταν αυτό το ταξίδι – ανάσα. Σκεφτόμασταν την Κρήτη, αλλά στην πορεία μετρήσαμε πολλές παραμέτρους… Ήθελε περισσότερες μέρες και έξοδα και είπαμε να το αφήσουμε για το καλοκαίρι. Να το απολαύσουμε, κάτω από καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Έτσι είδαμε τα χιόνια που εφτασαν στο μέρος που μέναμε… Δεν μας πειράζει καθόλου. Ίσως να μην καταφέραμε να κάνουμε τις βόλτες που θέλαμε, επειδή η κίνηση δεν 'ηταν πάρα πολύ εύκολη, αλλά περάσαμε πολύ όμορφα... Κάθετί εδώ είναι όμορφο. Έτσι όμορφη, φαντάζομαι θα είναι η εμπειρία και την άνοιξη ή το καλοκαίρι!

Όλοι έχουμε κάποια στιγμή ανάγκη από μια μικρή αλλαγή και από παραστάσεις ξεχωριστές. Ξέρουμε πως έτσι κάνουμε τη ζωή μας και την καθημερινότητα μας πιο ενδιαφέρουσα για μας και για τους γύρω μας. Αυτό, στο βαθμό που περνάει από το χέρι μας, το κάνουμε καθημερινά πράξη...

Το Πήλιο όποια εποχή και αν το επισκεφθείς, είναι πανέμορφο. Σίγουρα όμως το χειμώνα έχει κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει. Σχεδιάζουμε να ξαναπάμε το συντομότερο δυνατόν και να απολαύσουμε, όπως κάναμε και στην πρώτη επίσκεψη μας, την κάθε στιγμή… 

xionismeni.zagora2

Από τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε στην Ζαγορά Πηλίου... Η Βικτόρια κάνει τηγανήτες στο χιονισμένο μπαλκόνι της, για να προσθέσει μια νότα αγάπης στο πρωινό που μας ετοίμαζε... Υπέροχοι. Τις απόλαυσα με την ψυχή μου... Η φιλοξενεία τους, μοναδική! Αν θέλετε να εκδράμετε στο Πήλιο, αξίζει να είναι στην πρώτη επιλογή σας. Μόνο που χρειάζεται να προηγηθεί τηλέφωνο επικοινωνίας...

Είμαστε βέβαιοι ότι θα μείνετε ενθουσιασμένοι. Ασε που θα δείτε την αδελφική αγάπη σε όλο της το μεγαλείο... Αλλά είπαμε, είναι απαραίτητο να προηγηθεί τηλέφωνο για να κλείσετε δωμάτιο, για τη διαμονή σας...

zagora110117

Ο Τάκης ξεχιονίζει τους δρόμους κάτω από το σπίτι τους... Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη πάνω από το σπίτι τους στο σαλόνι που παίρναμε μαζί του το πρωινό...

Τι όμορφη που είναι η ενότητα κάτω από το πνεύμα του Ιεχωβά Θεού. Όλοι μαζί στην Κρήτη

sinelefsi.kritis.28.2016

Στη φωτογραφία εικονίζονται αδελφοί της φυλακής από τις 10ετίες του 1970 μέχρι τη 10ετία του 1990, όσοι βέβαια βρεθήκαν στην Κρήτη με αφορμή την Περιφερειακή Συνέλευση, τον Αύγουστο του 2016 Ήταν πολύ συγκινητικό για όλους να συναντηθούν με πραγματικούς φίλους και συναγωνιστές, με τους οποίους έζησαν όχι μόνο πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά και πολύ ευχάριστες και έτσι τους ένωσε πιο σφικτά η υπέροχη ιδιότητα της αγάπης! Ειλικρινά ευχαριστούμε από καρδιάς τον Ιεχωβά για το υπέροχο δώρο της αδελφότητα, το οποίο μεγαλουργεί στους καιρούς μας! Σε όλους αυτούς τους αγωνιστές της ακεραιότητας εκπληρώθηκαν περίτρανα τα εδάφια Ησαίας 54:17 και  40:29-31.

Η εργασία είναι αγαθό! Ας βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη...

work

Όπως γνωρίζουμε, πολλοί αδελφοί μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ανεργία. Θα ήθελα, λοιπόν, να παρακαλέσω τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μου, αν γνωρίζουν κάποια πληροφορία σχετικά με εύρεση εργασίας, να επικοινωνούν με τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, και να αναφέρουν τις πληροφορίες που γνωρίζουν. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους αδελφούς και αδελφές μας είναι άνεργοι.
Η πράξη μας αυτή είναι σύμφωνη με τις σκέψεις που αναφέρονται στα εδάφια Ιωάννης 13: 34, 35
Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ γίνεται καθημερινά δέκτης μηνυμάτων αγωνίας τέτοιων καταστάσεων. Σ’ αυτή τη λογική ανταποκριθήκαμε στο δίκαιο αίτημα του Στέλιου Ηλιάκη από την Κρήτη που εκείνη την εποχή ήταν στη Βουλγαρία. Σας θυμίζω λίγο τα δυο δημοσιεύματα που κάναμε. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν πειραματικά μια μέθοδο του «ζητώ» ή «προσφέρω» εργασία. Τις επόμενες μέρες θα πάρει μια πιο ουσιαστική μορφή… Θα λάβουμε υπόψη μας και τις δικές σας παρατηρήσεις και υποδείξεις. Το e-mail που μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είναι nikosth2004@yahoo.gr Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ προσφέρετε να βοηθήσει ως σύνδεσμος επαφής και επικοινωνίας.

Αυτό που εγώ θέλω από εσάς είναι ότι αγγελίες έχουμε βάλει και εξυπηρετούνται (οι αδελφοί μας δηλαδή βρήκαν δουλεια ή το διαμέρισμα νοικιάστηκε...) ας επικοινωνήσουμε μαζί μας και ας μας το πουν. Οι αγγελίες μας θέλουμε να είναι πέρα για πέρα, αληθινές και να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ευχαριστούμε!

Άλλωστε, οι ανάγκες ήταν πάντα και παραμένουν μεγάλες!

Συναντήθηκαν στη Συνέλευση Περιφερείας Κρήτης 2016, ύστερα από 48 ολόκληρα χρόνια!

sinelefsi.kritis.26.2016

Για φαντάσου! 48 χρόνια είναι αυτά και ο χρόνος έχει κάνει την δουλειά του. Συναντήθηκαν στη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης Περιφερείας Κρήτης του 2016, ύστερα από μισό σχεδόν αιώνα... Πρωτοσυναντήθηκαν στη φυλακή όταν ήταν νεαροί, με αφορμή τη διακράτηση ουδετερότητας. Τώρα είναι πια μπαμπάδες, παππούδες και με άσπρα μαλλιά! Πραγματικά όταν βιώνεις τέτοια πράγματα είναι να συγκινείσαι πολύ και αναπόφευκτα θυμάσαι τα παλιά, τότε που αμούστακα παιδιά κρατούσαν οσιότητα στην υπόσχεσή τους να υπηρετούν μόνο τον Ιεχωβά Θεό. Τι υπέροχα παραδείγματα! Εκεί, στην Κρήτη, θα τους γνωρίζετε φαντάζομαι ποιοι είναι...

Ζωντανή η ελπίδα της επιστροφής στο Θραψανό... Βόλτα στη λίμνη της Λιβάδας...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνάω πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν τρία χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Η ίδια ομορφιά!

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου... Το 2015, τις μάζεψε η  Ειρήνη Κρουσανιωτάκη, με ένα καλό συνεργείο. Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ. Πέρσι δεν είχαν, για να δούμε φέτος...

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που θα ήθελα να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και ονειρεύομαι να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης... Έτσι αρχίζω να συνειδητοποιώ πως ίσως να μην το ζήσω και ποτέ... Δεν πειράζει. Είμαι καλά και αυτό έχει σημασία... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti.kalokeri1

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο. Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες…

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017 στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες. Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι για να περνάω την ώρα μου.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν έχουν προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας. Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να έτσι. Κι όχι μόνο προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Μια τηλεοπτική όαση!

studio1

Μια ευχάριστη ανακοίνωση επεφύλαξε μεταξύ άλλων το Κυβερνών Σώμα στην ετήσια συνάθροιση του, το 2014. Αφορούσε τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού τελευταίας τεχνολογίας που εκπέμπει μέσω internet. Από τον Μάϊο 2015 το κανάλι το έχουμε με ελληνικούς υπότιτλους, και τώρα μεταγλωττισμένο στα ελληνικά, ώστε να το παρακολουθούμε καλύτερα, όλοι εμείς που δεν γνωρίζουμε καλά αγγλικά. Από εδώ μπορείτε επίσης να δείτε παρά πολλά χρήσιμα βίντεο και φυσικά στις αρχές κάθε μήνα, το Jehovah’s Witnesses Broadcasting... Θα ωφεληθείτε πάρα πολύ και θα ενισχύσετε την πνευματικότητα σας... ΕΔΩ, δείτε το πρόγραμμα του Ιανουαρίου 2018... Σχεδόν δυο ώρες πρόγραμμα!

Στην ανεργία πρώτη φορά

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Ήταν Φλεβάρης του 2012 όταν απολύθηκα με εθελούσια έξοδο από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τώρα 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983 ως δημοσιογράφος.

Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά;

Οι συνθήκες συνεχώς αλλάζουν, με εντολή των δανειστών της χώρας μας. Αυτοί επιβάλλουν και η κυβέρνηση ως εκτελεστικό όργανο νομοθετεί… Τι ξημερώνει λοιπόν την επόμενη μέρα; Κανείς δεν γνωρίζει…

Αλλά εγώ δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς…

Όλοι, τελικά, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάνουμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη πως δεν είμαι μόνος! 

Ο Γάμος της Ειρήνης...

Η Ειρήνη με τον Χριστόφορο παντρεύτηκαν στις 10/10/2010. Το μωρό τους ήρθε στις 28/08/13. Να τους ζήσει! Κι έτσι έγινα παππούς...

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη ένα ακριβώς χρόνο μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε... Πώς σας φαίνετε η νέα μορφή του από 9/9/2013;

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA