Δείτε αυτό το Site, αφορά τις γυναίκες που τους αρέσει να φροντίζουν τον εαυτό τους...

selida.sulas1

selida.sulas2Λένε, ότι η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες... Και ότι αναδεικνύει, πλευρές καλλιτεχνικές... Δείτε παρακαλώ μια ειλικρινή προσπάθεια που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία του κορονοϊού Covid-19  με εξαιρετικά, πρωτότυπα και μοναδικά δημιουργήματα, σε χειροποίητα κοσμήματα με κρύσταλλα και ημιπολύτιμους λίθους, με γούστο και συνθέσεις που παραπέμπουν σε γυναίκες που ξέρουν και τους αρέσει να φροντίζουν τον εαυτό τους.

170
Ένα νέο Site το Elegant by Nasia "παίζει" στο διαδίκτυο. Δείτε το, αξίζει. Θα δείτε, με ένα καθαρό ευδιάκριτο τρόπο, όλες τις καλλιτεχνικές δημιουργίες... Κι αν έχετε Facebook, αναζητήστε το ΕΔΩ και σημειώστε το νούμερο του έργου που σας αρέσει. Στη συνέχεια, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο που θα βρείτε εκεί, με τον δημιουργό. Και, όλα θα πάρουν το δρόμο τους!

144
Οι τιμές είναι πολύ προσιτές και ισορροπημένες και ο τρόπος αποστολής είναι με το χέρι αν μένουμε στην ίδια πόλη, με το ταχυδρομείο και με αντικαταβολή. Να ξέρετε ότι, αποδεινύετε στον εαυτό σας ότι τον αγαπάτε και τον φροντίζετε πραγματικά... Μη διστάζετε, πάρτε τηλέφωνο. Τη χρωστάστε, μια παραπάνω φροντίδα στον εαυτό σας... 

138

Κι αν δεν σας φτάνει το Site και δεν έχετε Facebook, αλλά Viber, ζητήστε μας παρακαλώ με μήνυμα σας να σας συνδέσουμε εμείς στην Ομάδα, ώστε να παρακολουθείτε όλες τις νέες κατασκευές... Στις μέρες που ζούμε, όλα είναι λίγο πιο εύκολα. Θέληση να υπάρχει... Με ένα απλό SMS στο τηλέφωνο 6932212755. Μας δίνετε τον αριθμό του κινητού  τηλεφώνου σας, που έχετε την εφαρμογή Viber... Τα υπόλοιπα, είναι δική μας δουλειά... Εμείς θα σας βάλουμε στην Ομάδα, για να βλέπετε τα πάντα... 

130

Επικαιρότητα

Χώρος δημιουργίας και τέχνης, το ανοιχτό αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα…

parastasi.sto.parko1.27072020
Αυτές τις μέρες, καθώς μένουμε Αθήνα λόγω των συγκυριών και τον φόβο διασποράς το Covid-19, συχνά κάνουμε το απόγευμα μετά τις 7:30, βόλτα είτε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, είτε στη γειτονιά, στο όμορφο ανοιχτό αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα.

parastasi.sto.parko2.27072020
Μια τέτοια μέρα συναντήσαμε αυτά τα παιδιά, να κάνουν τέχνη. Μια πρόβα, ίσως σε μια παράσταση που θα έδιναν στον ίδιο χώρο. Άπλωσαν μια μοκέτα πάνω στο χώμα και καθώς είχαν προβολείς κοντά τους, μας έδιναν την εντύπωση πως ίσως συνέχιζαν και αργά το βράδυ.

parastasi.sto.parko3.27072020
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που τραβήξαμε έχουν διαλέξει το μικρό θεατράκι, με μεταλλική κατασκευή, για να παίξουν. Τι, δεν ξέρουμε... Η σκηνοθέτης είναι πολύ απορροφημένη στη δουλειά της. Αδύνατον, να τη διακόψουμε για να μιλήσουμε μαζί της... Εμείς είδαμε λίγο από τις πρόβες τους.

parastasi.sto.parko4.27072020
Τα παιδιά που παίζουν είναι πολύ απορροφημένα σε αυτό που κάνουν. Φυσικά η περιοχή είναι αποκλεισμένη με ένα σχοινί για να μην τους διακόπτουν, αλλά είναι ωραία, εμείς έτσι το εκλάβαμε που είδαμε να χρησιμοποιούν όμορφα τον χώρο του πάρκου για την τέχνη.

parastasi.sto.parko5.27072020
Αν και όπως βλέπετε κι εσείς αλλάξαμε πολλά πλάνα στη φωτογράφιση μας, δεν μας ενόχλησε κανείς. Ούτε μας είπε πως απαγορεύονταν κάτι τέτοιο. Εντάξει κι εμείς φροντίσαμε να μην είμαστε προκλητικοί. Με κινητό τηλέφωνο τραβήξαμε τις φωτογραφίες, όχι με καμιά καλή μηχανή.

parastasi.sto.parko6.27072020
Δίπλα τους ακριβώς οι άνθρωποι ήταν όπως κάθε μέρα. Οικογένειες όπως αυτή μοιράζοντας το παγκάκι και τη δροσιά του πάρκου αδιαφορώντας για το τι συνέβαινε δίπλα τους. Γι εκείνους ήταν απλά άλλη μέρα στο πάρκο της γειτονιάς. Έτσι απλά κινείται η ζωή εδώ.

Μέρες που είναι, Αυγουστιάτικες, ζεστές, ας δούμε λίγο τους φίλους μας και τα φρούτα τους

manolis.sika1
Θα νιώσουμε λίγο δροσιά κοντά τους. Και το χρειαζόμαστε καθώς στην Αθήνα φλέγονται τα πάντα και δεν είναι για να κυκλοφορείς και πολύ. Ας ξεκινήσουμε από το φίλο μας τον Μανώλη το σύζυγο της Ευαγγελίας από την Άνδρο. Γελάει μαζί μας (με αγάπη) καθώς έχει μπροστά του, μια πιατέλα με φρεσκοκομμένα σύκα.

sika030820
Εκεί που είναι το σπίτι τους, θα βρεις εύκολα σύκα... Αλλά τέτοια μεγάλα και όμορφα, τρέχουν τα σάλια μας και μόνο που τα βλέπουμε. Εντυπωσιακά! Ευχαριστούμε Ευαγγελία που τα μοιράστηκες μαζί μας. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να ήμασταν εκεί παρέα μαζί σας και να τα τρώγαμε, αλλά μια άλλη φορά.

damaskina.220720
Και πάμε τώρα λίγο πιο βόρεια, στις Σέρρες, στην Αναστασιά, όπου ο φίλος μας Ηλίας, μας ξεσήκωσε πάλι με τους καρπούς των δέντρων του. Αυτά είναι, λέει, δαμάσκηνα, αλλά εγώ για αχλάδια και τζάνερα τα... κόβω. Ας είναι. Για να το λέει αυτός που έχει τα δέντρα, κάτι θα ξέρει παραπάνω.

axladia.220720
Κι αυτά είναι αχλάδια πάνω στο δέντρο. Ίσως είναι μια ποικιλία που θέλει λίγο χρόνο ακόμα μέχρι να ωριμάσουν, αλλά είναι ωραία και μόνο να τα βλέπεις, έτσι δεν είναι; Ευχαριστούμε καλέ μου φίλε που μοιράζεσαι μαζί μας, συχνά πυκνά, τον παράδεισο που μένεις. Χρειαζόμαστε και εμείς στην Αθήνα ενθαρρυντικές εικόνες.

funtukia.220720
Κι αυτά είναι λέει φουντούκια! Ναι, αυτά τα πανάκριβα που μας έρχονται συνήθως από την Τουρκία και κάνουν καμιά φορά καθαρισμένα ως ψύχα πάνω από 15 ευρώ το κιλό... Να, λοιπόν, που στην Αναστασιά των Σερρών, ο Ηλίας έχει φροντίσει να έχει και τέτοια δέντρα.

kastana.220720
Από το περιβόλι του είναι κι αυτή η καστανιά... Είναι μικρά ακόμα και μοιάζουν με... αχινούς. Μόνο που τα καρφάκια τους είναι ανώδυνα, δεν τσιμπάνε, μπορείς να τα πιάσεις άνετα. Μάλλον δουλειά της Κατερίνας είναι να τα φωτογραφησει, αν κρίνω από το χέρι και την ευχαριστώ, όπως και τον Ηλίας που μας τις έστειλε.

Μην παραξενεύεστε... Στην Αθήνα, εδώ που όλα μπορούν να συμβούν, θα τα δείτε κι αυτά…

parti.roma1.27072020
Συνέβη στα τέλη του προηγούμενου μήνα... Το έζησα με οδυνηρό τρόπο, αφού η μουσική τους κράτησε ώς τη μία μετά τα μεσάνυχτα, το κατέγραψα για να το δώσω σήμερα μέσα από τον ιστότοπο μου ως κάτι σπάνιο, αλλά που όμως συνέβη. Οδός Κιλκίς στον Κολωνό, στα τέλη του Ιουλίου.

parti.roma2.27072020
Ο δρόμος αυτός είναι παράξενος. Ξεκινά πάνω από τη Δημοσθένους με μια μικρή σχισμή που δεν αφήνει να περάσει αυτοκίνητο, αλλά μόνο ίσως δύο με τρία άτομα το ένα πλάι στο άλλο, περνάει από την οδό Αλαμάνας και καταλήγει πάνω στην οδό Άστρους. Αυτό τον δρόμο έκλεισαν οι Ρωμά, για το πάρτι τους.

parti.roma3.27072020
Κι αυτό το έκαναν με τα αυτοκίνητα τους από την οδό Αλαμάνας ώστε, ούτε κατά λάθος να μην μπορεί κανείς να πάει από εκεί που είχαν στήσει τα ηχητικά τους... Ξαναδείτε την πρώτη φωτογραφία, παρακαλώ. Ζωντανή μουσική και τραγούδι, βιντεοκάληψη, χορός...

parti.roma4.27072020
Δεν ξέρω καν τι γιόρταζαν... Και δεν έχει και τόσο σημασία. Σημασία έχει πως οι Ρωμά αγνόησαν κάθε οδηγία για συγχρωτισμό και έκαναν τα δικά τους, ξεσηκώνοντας ολόκληρη τη γειτονιά. Και η αλήθεια είναι ότι παρότι ενοχλούσαν με την ένταση και την ποιότητα της μουσικής τους, κανείς δεν τους ενόχλησε. Και στη μία τα ξημερώματα, σταμάτησαν όλα.

parti.roma5.27072020
Πραγματικά είναι εντυπωσιακό! Σ' αυτή τη γειτονιά ζουν αρκετοί Ρωμά σε σπίτια, είτε εγκαταλειμμένα επειδή είναι παλιά, είτε με χαμηλό ενοίκιο, επειδή οι ιδιοκτήτες τους έχουν πάει στα βόρεια προάστια... Δεν ενοχλούν κανέναν, αν και η κουλτούρα τους είναι εμφανώς διαφορετική.

Φρούτα εποχής!... Να σας φιλέψουμε φραγκόσυκα, σύκα, σταφύλια και αχλάδια; Ελάτε!

fragkosika1.030820
Φραγκόσυκα, από την Ομάδα για Κρήτη των γεύσεων / Crete of tastes και τον Μπερκάκη Μιχάλη. Ότι πιο όμορφο αυτή εποχή! Μόνο που θέλουν προσοχή για να τα κόψεις, επειδή υπάρχει κίνδυνος να μπουν στα χέρια σου τα καρφάκια που έχουν πάνω τους. Ναι, θέλει προσοχή.

fragkosika2.030820
Και επειδή δεν γεννηθήκαμε όλοι να ξέρουμε, η Ομάδα με βίντεο που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, παρουσιάζει τον τρόπο που μπορούμε να τα κόψουμε πάνω από τη φραγκοσυκιά, να τα καθαρίσουμε από τα επικίνδυνα αγκάθια τους και να τα ετοιμάσουμε για φαγητό. Δεν υπάρχει ωραιότερο.

sika1.030820
Σύκα από την Ομάδα για Κρήτη των γεύσεων / Crete of tastes και την Tonia Antoniou. Τα σύκα τώρα και ποιος δεν τα ξέρει; Αυτή την εποχή είναι στο φόρτε τους. Μπορείς θα βρεις τα καλύτερα, αν είσαι επαρχία και ξέρεις πού είναι οι καλές συκιές. Ε, κάτι πρέπει να κάνουμε κι εμείς...

fragkosika3.030820
Φραγκόσυκα καθαρισμένα, από την Ομάδα για Κρήτη των γεύσεων / Crete of tastes και τον Μπερκάκη Μιχάλη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ωραία είναι... Κάποτε στη Σαντορίνη, θυμάμαι, τα πουλούσαν έτοιμα, καθαρά μέσα σε πλαστικές μικρές σακούλες και γίνονταν ανάρπαστα από τους τουρίστες.

stafilia.030820
Σταφύλια στην κρεβατίνα, πάνε να γίνουν... Η φωτογραφία είναι από την Ομάδα για Κρήτη των γεύσεων / Crete of tastes και την Ευαγγελία Παπαντωνάκη. Από δω και πέρα, όπου κι αν πας στα χωράφια, θα βρεις σταφύλι ώριμο να φας. Απλά μερικά, ίσως χρειάζονται ακόμα λίγο χρόνο για να γλυκάνουν κι άλλο.

axladia.030820
Αχλάδια, ίσως και κοντούλες. Δεν είναι ακόμα έτοιμες αλλά σε λίγο θα είναι σκέτη λιχουδιά, από την Ομάδα για Κρήτη των γεύσεων / Crete of tastes και την Ευαγγελία Παπαντωνάκη που την ευχαριστούμε, όπως και όλους, καθώς τα έφεραν σπίτι μας, έστω και ως φωτογραφία.

Πάμε βόρεια της Άνδρου, στην παραλία Ζόρκου με οδηγό τον φίλο Λούη από τα Αποίκια

andros.zorkos1.020820
Ο Ζόρκος είναι μια μεγάλη όμορφη παραλία, πάνω από το Γαύριο και μετά από το Βαρίδι. ΒΑ του νησιού. Η άμμος είναι χρυσή, τα νερά πεντακάθαρα. Τα βράχια προσφέρουν σκιά σε λίγους τυχερούς. Ο δρόμος άσφαλτος στο μεγαλύτερο μέρος του και η θέα του πελάγους μαγευτική. Μας τη έδειξε ο Λούης, όπως μας έχει γνωρίσει ολόκληρη την Άνδρο.

andros.zorkos2.020820
Εκεί που σταματά η άμμος, ξεκινά η βλάστηση, τα βουνά ευωδιάζουν και όταν πέφτει το φως η ησυχία είναι συγκλονιστική και μόνο τα κύματα την διακόπτουν. Η παραλία είναι οργανωμένη αλλά είναι μεγάλη που δεν ασφυκτιά με πολύ κόσμο. Δε/ίτε τα καλά της: Ταβέρνα, μεγάλη αμμουδερή οργανωμένη παραλία, δρόμος καλός. Και τα αδύναμα της: Εκτεθειμένη στα μελτέμια.

andros.zorkos3.020820
Μας άρεσαν οι φωτογραφίες που ανέβασε λοιπόν χθες στο στη σελίδα του στο Facebook, ο φίλος μας Λεωνίδας από τα Αποίκια. Και το ψάξαμε λίγο το θέμα. Είπαμε αφού φέτος είναι δύσκολο να βρέξουμε τα... πόδια μας στη θάλασσα, ας ταξιδέψουμε με τους φίλους μας. Πάμε λοιπόν βόρεια της Άνδρου, στην παραλία Ζόρκου.

andros.zorkos4.020820
Είναι πανέμορφα, όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς. Αλλά ήθελε λίγο κόπο για τον Λούη και τη Δήμητρα. Μπορούσαν να ακολουθήσουν δύο διαδρομές. Η μία ήταν να πάνε νότια προς τη Χώρα της Άνδρου και από εκεί να πάρουν το δρόμο για το Μπατσί και η άλλη να πάνε βόρεια, βγαίνοντας έξι λεπτά πιο γρήγορα στο Μπατσί.

andros.zorkos5.020820
Από εκεί και πέρα, το Μπατσί δηλαδή, η διαδρομή ήταν ίδια... Κι αν ζητήσετε από τους χάρτες της Google να σας οδηγήσουν, μπορεί να χρειαστείτε, όπως ο Λούης περίπου μιάμιση ώρα για να καλύψετε αυτά τα 51 χιλιόμετρα, από τα Αποίκια, αλλά σίγουρα θα αποζημιωθείτε. Όπως βλέπετε κι άλλοι το δοκίμασαν αγνοώντας τις δυσκολίες του χωματόδρομου.

andros.zorkos6.020820
Οι πληροφορίες γι' αυτό το κομμάτι αποτελούν προϊόν έρευνας, αλλά και υλικού που πήραμε από το Site https://andros-guide.gr/ καθώς μας έκανε εντύπωση που η παραλία Ζόρκος είναι μια από τις 10 πιο όμορφες παραλίες της Άνδρου. Το καταγράφουμε, για να πάμε την επόμενη φορά που θα βρεθούμε εκεί...

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης...  Πέρα από αυτό όμως κι εγώ έχω αλλάξει πια, πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν θάλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια τόσο στην εσωτερική αυλή, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν.

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγλάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο καλές οι προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Περιμένοντας τη σύνταξη...

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Φλεβάρη του 2012 απολύθηκα, με εθελούσια έξοδο, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983, ως δημοσιογράφος.
Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων, ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά; Μάλλον πολύ μακρυα, όπως δείχνουν τα πράγματα...
Την 1 Νοέμβρη 2019, κατέθεσα τα χαρτιά μου για τη συνταξιοδότηση... Και περιμένω. Μέχρι στιγμή, κανένα νέο.
Αλλά δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς… Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα την εποχή του κονοϊού Covid-19
Όλοι, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο, είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάναμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας, ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη, πως δεν είμαι μόνος! Μπορώ να εμπιστεύομαι απόλυτα τον Ιεχωβά! Δίνω καθημερινά τις μικρές ή μεγάλες μάχες. Με αξιοπρέπεια!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία και συμπτωματική. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Που περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Ωριμάζουμε και μαθαίνουμε... Και προσπαθούμε να το προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA