Υπευθυνότητα σημαίνει να προστατεύεις το σπουδαίο και σημαντικό δώρο της ζωής!

veveosi.emboliu

Αυτή είναι η βεβαίωση για τον εμβολιασμό μου. Ναι, έκρινα με καθαρή συνείδηση ότι στην κατάσταση που βρισκόμαστε, έπρεπε να το κάνω. Για μένα, την οικογένεια μου, τους φίλους μου, την κοινωνία… Τα μεγάλα λόγια και τις συνωμοσιολογίες τα αφήνουμε για άλλους. Εμείς προτιμούμε τις πράξεις…


pistopiitiko
Και με επίσημο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό! Έτοιμος για... ταξίδια! Άλλο αν μπορούμε ή αν θέλουμε, στην κατάσταση που είμαστε. Ωστόσο έκανα χρήση του δικαιώματος μου, ως πολίτη. Το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί στο όνομα μου...

emvilio.sula
Κι αυτό είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού της Σούλας. Φυσικά τίποτα δε διασφαλίζει τη ζωή μας πέρα από την προσοχή που ωφείλουμε να δώσουμε εμείς οι ίδιοι στην καθημερινότητα μας. Αλλά τουλάχιστον κάναμε αυτό που έπρεπε. Με ήσυχη τη συνείδηση μας. Ακολουθώντας τους νόμους της Πολιτείας.

  • Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία των εμβολιασμών στην χώρα μας...

Επικαιρότητα

Ξημερώματα στη Villa Lou, έτσι είδα την ανατολή του ήλιου, το πρώτο πρωινό μας εκεί...

anatoli.villa.lou1
Το λες και ρεπορτάζ μνήμης, αυτό. Όμορφης μνήμης, όσον αφορά τις ολιγοήμερες διακοπές μας στο σπίτι της Αλέκας, στη Villa Lou. Εδώ μείναμε πέντε νύχτες και έξι μέρες ζεστές, στις αρχές Σεπτεμβρίου και φύγαμε γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις. Για τη Villa Lou, έχουμε ξαναγράψει. Δείτε ΕΔΩ.

anatoli.villa.lou2
Το πρώτο λοιπόν πρωινό που ξυπνήσαμε κατέβηκα κάτω και φωτογράφησα την ανατολή του ήλιου στο ξημέρωμα της μέρας. Ανάμεσα από τις ελιές, με φόντο στο βάθος τη θάλασσα και έναν ήλιο όλο ζωντάνια να βγαίνει πίσω από τα βουνά. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία που ασφαλώς θα ήθελα να ξαναζήσω.

anatoli.villa.lou3
Η Αλέκα, έχει στήσει μια πολύ όμορφη δουλειά. Με αγάπη και μεράκι έφτιαξε ένα πολύ όμορφο τόπο ξεκούρασης δίπλα στη θάλασσα του Καλυβιώτη στο περιβόλι και το παλεύει να ζήσει με αξιοπρέπεια. Ήδη έχει κάνει πάρα πολλά. Μένει να γίνουν κάποιες πινελιές και είναι υπέροχη η Villa lou!

anatoli.villa.lou4
Τέτοιες εικόνες, δεν τις βλέπεις στο ξεκίνημα μιας καινούριας μέρας, όταν ζεις στην Αθήνα. Και λαχταράς όταν βρεθείς στη φύση να τις απολαύσεις, επειδή τις έχεις στερηθεί. Και πραγματικά η Villa lou, ήταν για μας η βάση από όπου κάναμε τις εξορμήσεις μας στο νησί της Κέρκυρας.

anatoli.villa.lou5
Θα θυμάμαι με αγάπη πολλά πράγματα που ζήσαμε εδώ με τα παιδιά, τον Κώστα και την Άννυ και ευχαριστούμε την Αλέκα που με τη διακριτική παρουσία της φρόντισε να γίνει ακόμα καλύτερη η διαμονή μας, καλύπτοντας κάθε ανάγκη μας με τις πληροφορίες που μας παρείχε για το καθετί.

anatoli.villa.lou6
Ήταν για μας μια μοναδική εμπειρία και τη συνιστούμε σε όσους θα ήθελαν να δουν λίγο διαφορετικά τα πράγματα στη ζωή. Η απευθείας επικοινωνία με την Αλέκα στο τηλέφωνο 699 395 1278, προκειμένου να κλείσετε το σπίτι θα είναι καλύτερα, αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την πλατφόρμα του Bookin…

Επιστρέφει η ζωή στα καμένα... Αισιόδοξες φωτογραφίες, του φίλου μας Ηλία Θλιμμένου

prasino.kamena1
Προσέξτε τις σημερινές φωτογραφίες του φίλου μας, Ηλία Θλιμμένου. Το μαύρο από τις πρόσφατες φωτιές, κυριαρχεί παντού, αλλά κάπου εκεί, με τις πρώτες βροχές βγήκε το πρώτο πράσινο, ενδεικτικό ότι η ζωή συνεχίζεται. Τίποτα δεν σταματά έτσι απότομα. Στοχαστείτε το λίγο, παρακαλώ.

prasino.kamena2
Αισιοδοξία λοιπόν! Εκείνος που έχει φτιάξει τη γη, έχει "ρυθμίσει" έτσι τα πράγματα ώστε καθετί που καταστρέφουν οι άνθρωποι να είναι σε θέση να αναγεννηθεί "από μόνο του". Χθες η φωτιά κι ο θάνατος. Σήμερα το πράσινο και η ζωή.

prasino.kamena3
Ο Ηλίας, είχε την υπομονή να σκύψει με την κάμερα του και να αποτυπώσει αυτό το μικρό θαύμα που για πολλούς από μας που ζούμε στα όρια της πόλης, περνάει απαρατήρητο. Και ιδού πώς συμβαίνει. Λίγα πράσινα φυλλαράκια από την πρώτη βροχή, θα γίνουν σε λίγο ξανά δέντρα.

prasino.kamena4
Σταθείτε λίγο περισσότερο στις λεπτομέρειες... Μαύροι οι κορμοί, μαύρο το χώμα και κάπου εκεί, από μέσα τους ξεπροβάλει το νέο, το χλωρό. Τι ευλογία είναι αυτή και ποιος από μας τους ανθρώπους είναι σε θέση, όχι να το κάνει (γιατί δεν μπορεί) αλλά να διανοηθεί όλη αυτή τη διαδικασία.

prasino.kamena5
Θεέ μου, τι ομορφιά είναι αυτή! Πόση δύναμη μπορεί να δώσει στις κουρασμένες ψυχές μας. Και να μπορεί να ξανακάνει πράσινη τη γη, ενώ ακόμα το χώμα είναι μαυρισμένο από τις πυρκαγιές, σκεφτείτε τι είναι σε θέση να κάνει σε μας, στον καθένα από εμάς...

prasino.kamena6
Ηλία σ' ευχαριστούμε! Δεν μπορείς να φανταστείς πόση δύναμη μας έδωσες που τις μοιράστηκες μαζί μας αυτές τις φωτογραφίες... Και το χρειαζόμαστε, καθώς δυο χρόνια τώρα ο κάθε μας ξέρει πως βιώνει τα δικά του προβλήματα από την πανδημία και όχι μόνο...

Και σήμερα στον οδοντωτό, πρώτη στάση στα Νιάματα, λίγο πριν το φαράγγι του Βουραϊκού

niamata1
Λέγαμε στο χθεσινό σημείωμα για τον οδοντωτό σιδηρόδρομο ότι θα συνεχίζουμε και σήμερα. Ιδού λοιπόν η στάση Νιάματα... Ο σιδηροδρομικός σταθμός Μικροχελιδούς (παλαιότερα: σιδηροδρομικός σταθμός Νιαμάτων) είναι σιδηροδρομικός σταθμός, στη γραμμή του Οδοντωτού που συνδέει το Διακοφτό με τα Καλάβρυτα.

niamata2
Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε μερικά ακόμα πράγματα, λίγο διαφορετικά από χθες, καθώς αρχίζουμε να προσεγγίζουμε το πράσινο στο φαράγγι και τα τρεχούμενα νερά στο ποτάμι που ακόμα και τώρα το καλοκαίρι κατεβάζει νερά από τις πηγές των βουνών. Και είναι χάρμα οφθαλμών.

niamata3
Τα Νιάματα βρίσκονται κοντά στο Φαράγγι του Βουραϊκού, βόρεια της κωμόπολης του Διακοφτού και 5 χιλιόμετρα μακριά από αυτήν. Ο σταθμός άνοιξε το 1896 και σήμερα είναι προαιρετική στάση. Ο σταθμός παλαιότερα έφερε και την ονομασία "Κάτω Μετόχι", ενώ διαθέτει δεύτερη τροχιά για διασταυρώσεις.

niamata4
Εδώ υπάρχει και κιόσκι πληροφόρησης του Εθνικού πάρκου Χελμού - Βουραϊκού. Στα Νιάματα ήταν τοποθεσία παλιού αγροτικού συνοικισμού. Και δείτε τώρα μια υπέροχη ομορφιά από τη διαδρομή μας με τον οδοντωτό σιδηροδρομο. Τη φωτογραφία έχει πάρει ο Κώστας μέσα από το βαγόνι του τρένου, εν κινήσει.

niamata5
Υπέροχο φυσικό τοπίο! Γεμίζει το μάτι σου πράσινο και πλατάνια, πολλά πλατάνια που ευδοκιμούν κοντά στα τρεχούμενα νερά. Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός πως η μεγάλη πλειοψηφία του βαγονιού, είχε σηκωθεί και αποτύπωνε με το κινητό που όλη αυτή την ομορφιά

niamata6
Πάνε πια οι εποχές που χρειαζόσουν μια καλή φωτογραφική μηχανή και φίλμ, πολλά φίλμ και εμφανίσεις που κόστιζαν. Τώρα όλα τα διαθέτει ένα καλό κινητό τηλέφωνο. Και οι φωτογραφίες είναι ψηφιακές και σε καλή ανάλυση και αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις αμέσως, βλέποντας το αποτέλεσμα.

Κάτι από το ταξίδι μας με τον οδοντωτό σιδηρόδρομος από το Διακοφτό στα Καλάβρυτα

diakofto.kalavrita.1
Σας το υποσχεθήκαμε χθες, το κάνουμε πράξη σήμερα. Μερικές εικόνες μέσα από το τρενάκι που μας ανέβασε από το Διακοφτό στα Καλάβρυτα. Και κάτι από το σταθμό του Διακοφτού λίγο πριν ανεβούμε πάνω του. Η ξενάγηση θα γίνει από το πρώτο βαγόνι, μια και εκεί ήταν η θέση μας.

odontotos1
Πριν όμως, σας έχουμε κάτι από το Διακοφτό... Περιμέναμε το συρμό που θα μας πήγαινε και μόλις έφτασε στη γραμμή εκκίνησης, όλοι πήραμε τις θέσεις μας. Τρία βαγόνια όλα κι όλα. Κι εμείς, όταν κόψαμε ηλεκτρονικά τα εισιτήρια, φροντίσαμε και στον πηγαιμό και την επιστροφή να έχουμε καλές θέσεις.

odontotos2
Το ίδιο έκαναν κι άλλοι συνεπιβάτες που έσπευσαν να πάρουν τις θέσεις τους. Μου άρεσε πολύ η νέα τεχνολογία. Ο ελεγκτής "τσεκάριζε" τα εισιτήρια σκανάροντας σε δευτερόπλεπτα με μια φορητή συσκευή το QR. Αλλάζουν οι εποχές, παντού. Κι εδώ χρησιμποιούν, όσο γίνεται πιο λίγο χαρτί.

diakofto.kalavrita.2
Μια εικόνα από τη διαδρομή μας, καθώς το τρενάκι "γραπώνεται¨πάνω στις σιδοπγραμές εξ' ού και ο "οδοντωτός" και ακολουθώντας το φαράγγι του Βουραϊκού ανεβαίνει προς τα Καλάβρυτα σε μια διαδρομή που διαρκεί μια ώρα και 7 λεπτά σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

odontotos5
Μια μικρή παρατήρηση, αν μας πέφτει λόγος, είναι ότι οι Ελβετοί σχεδιαστές των βαγονιών, όπως μας είπε ο ελγεκτής, τα έκαναν πολύ μικρά... Ύστερα όμως, καθώς παρακολουθούσαμε τη διαδρομή ανάμεσα στα βράχια και τα ποτάμια και τους πλατάνους, καταλάβαμε το γιατί. Τα περιθώρια για να κινηθεί το τρένο, ήταν πολύ μικρά.

diakofto.kalavrita.3
Κρατάμε όλη αυτή την ομορφιά και υποσχόμαστε άλλο ένα δημοσίευμα από το ταξίδι. Οι εικόνες είναι εξαιρετικές και αξίζει να τις δείτε και να μείνουν "για πάντα" στο διαδίκτυο. Και έχει επίσης πολύ πράσινο και τρεχούμενα νερά. Επιστροφή λοιπόν, πολύ σύντομα

Το πρώτο δημοσίευμα για το παλάτι της Σίσσυ ή πιο γνωστό στους πολλούς ως Αχίλλειο...

axilion1.100921
Το παλάτι της Σίσσυ είναι ένας προορισμός που αξίζει να πας, οπωσδήποτε... Το είχαμε κάνει με τη Σούλα το 2016 και μάλιστα σε δυο δόσεις το είχαμε φιλοξενήσει στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Και απολαύστε το με τις τωρινές φωτογραφίες που τράβηξε ο Κώστας...

axilion2.100921
Αυτή τη φορά κάναμε ειδικό πρόγραμμα γι' αυτή την επίσκεψη. Και χρειάζονταν, επειδή η απόσταση από το Περιβόλι που μέναμε, στη Villa Lou, ήταν μια ώρα δρόμος για να πάμε και άλλη τόση για την επιστροφή. Αλλά μείναμε όλοι ικανοποιημένοι και κυρίως ο Κώστας και η Άννυ που, γι' αυτούς πηγαίναμε.

axilion3.100921
Φυσικά είδαμε και θαυμάσαμε το δεύτερο μεγάλο άγαλμα του Αχιλλέα στους κήπους του παλατιού την ώρα που προσπαθεί να βγάλει το βέλος από τη φτέρνα του. Αισθητή η φθορά του χρόνου στο άγαλμα. Έχει μείνει μόνο το μέρος από το βέλος που κρατά στο χέρι του ο Αχιλλέας. Το υπόλοιπό έχει... εξαφανιστεί.

axilion4.100921
Εκτός από τους εσωτερικούς χώρους, για τους οποίους θα κάνουμε ένα ή δύο άλλα δημοσιεύματα, περιηγηθήκαμε και στους εξωτερικούς χώρους. Εδώ ένας από τους πολύ όμορφους χώρους που οδηγεί από τους κήπους στο αίθριο με τις 12 μούσες. Δεν είχαμε όμως πρόσβαση, επειδή γίνονταν έργα.

axilion5.100921
Η θέα από εκεί ψηλά, είναι πανέμορφη. Στο βάθος διακρίνεται η πόλη της Κέρκυρας και τα βασικό στοιχείο που κυριαρχεί παντού είναι το πράσινο και η φύση. Σ' αυτό το χώρο ξεκουράζονταν και αναζωογονούνταν οι ένοικοι του παλατιού.. Δεν μπορούσε να υπάρχει κάτι καλύτερο.

axilion6.100921
Ξαναβλέπουμε λίγο την είσοδο του παλατιού. Από εδώ αρχίζει η ομορφιά που μπορεί να σε ακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της ξενάγησης, ιδιαίτερα στους εξωτερικούς χώρους. Γιατί μέσα θα συναντήσεις άλλους θησαυρούς. Πολλούς από αυτούς, θα σας δείξουμε σύντομα.

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης...  Πέρα από αυτό όμως κι εγώ έχω αλλάξει πια, πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν θάλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια τόσο στην εσωτερική αυλή, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν.

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πια συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Ωριμάζουμε και μαθαίνουμε... Και προσπαθούμε να το προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA