Είμαστε μαζί και είμαστε καλά! Τι άλλο να θέλουμε σ' αυτόν τον τόσο παράξενο κόσμο;

gamos6Στις 4 Απριλίου 2020 κλείσαμε πέντε χρόνια παντρεμένοι, με την σύντροφο της ζωής μου, Σούλα Αργυροπούλου.

Και επειδή εκτιμούμε ότι ο γάμος, ήταν και παραμένει ένα μεγάλο γεγονός που άλλαξε τις ζωές μας, θέλουμε να το θυμόμαστε, αφού εκτιμούμε ότι άξιζε το βήμα που κάναμε...

Όπως και τις όμορφες στιγμές στη ζωή μας...

Και είμαστε πολύ χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι στον κοινό δρόμο που χαράσσουμε στη ζωή μας...

Στο μεταξύ, κάθε μέρα για μέρα είναι για μας ξεχωριστή και την τιμούμε όπως της πρέπει, επειδή ξέρουμε καλά πως είναι Θείο Δώρο...

Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, σε εποχές πολύ δύσκολες, και έχουμε καταφέρει να είμαστε καλά, καθώς μοιραζόμαστε πράγματα...

Ακόμα και τώρα που περνάμε μια ιδιόμορφη περίοδο στον απόηχο της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 που μας κράτησε πολλές μέρες καραντίνα σπίτια μας, εμείς προσπαθούμε να είμαστε καλά και να κάνουμε πράγματα, μαζί...

Τα σχέδια, έτσι κι αλλιώς τα αφήνουμε για αργότερα, όταν φτιάξουν τα πράγματα... Μέχρι τότε μπορούμε με ευχάριστες αναμνήσεις από ταξίδια που προλάβαμε να κάνουμε...

kanoni1.060416

Το 2016 πήγαμε για έξι μέρες στην Κέρκυρα. Και περάσαμε υπέροχα, όπως μπορείτε να δείτε και στις δημοσιεύσεις που κάναμε γι' αυτό το ταξίδι μας ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Μας αρέσει να το κάνουμε αυτό ως άνθρωποι. Πολύ περισσότερο όταν έχουμε ένα σοβαρό, μεγάλο γεγονός, να γιορτάσουμε στη ζωή μας...

Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ ταξιδεύει, γνωρίζει νέους τόπους, ανθρώπους, συνήθειες, ήθη και έθιμα, πολιτισμούς και τα ζει. Από εδώ τα λέγαμε καθημερινά, κι εκείνες τις μέρες των ταξιδιών μας, όπως κάνουμε χρόνια τώρα, με τα μέρη που επισκεπτόμαστε… 

Και το 2017 πήγαμε στο Αβινιόν της Γαλλίας κοντά στους πνευματικούς και σαρκικούς αδελφούς μας Γιώργο και Αστρίντ. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Αλλά, επειδή δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε την αρχή, στα λίγκ που ακολουθούν μπορείτε επίσης να δείτε μαζεμένες όλες τις αναρτήσεις που έκανα από το Βανκούβερ του Καναδά, τότε που μείναμε κοντά στον Στήβ και την Έστερ, την κόρη και τον γαμπρό της Σούλας, για δεκαπέντε ολόκληρες μέρες..

Εκεί, το 2015 στις 4 Απρίλη, έγινε ο γάμος μας με τη Σούλα... Αξίζει να τα θυμηθούμε όλα αυτά, γιατί άλλαξαν τον ρου της δικής μας ιστορίας...

Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

gastown1.050425

Ο γάμος όπως είπαμε, είναι θεϊκός θεσμός, τον οποίο καθιέρωσε και εδραίωσε ο Ιεχωβά στην Εδέμ, φέρνει σε ύπαρξη την οικογενειακή μονάδα, τον οικογενειακό κύκλο. 

Ο Ιεχωβά, ο Δημιουργός, έπλασε τον άνθρωπο αρσενικό και θηλυκό και θέσπισε το γάμο ως την κατάλληλη διευθέτηση για τον πολλαπλασιασμό της ανθρώπινης φυλής. (Γε 1:27, 28)

Ο πρώτος ανθρώπινος γάμος τελέστηκε από τον Ιεχωβά, σύμφωνα με την περιγραφή των εδαφίων Γένεση 2:22-24. Όλα αυτά αποτελούν μέρος της ζωής μας. Τα σεβόμαστε και τα τιμούμε, όπως τους πρέπει...

Επικαιρότητα

Απόδραση στη νέα Ομόνοια της Αθήνας, ανάμεσα σε μια βροχή ή στο λόφο Λυκαβηττού

omonia1.280520
Για την Ομόνοια, την κεντρική πλατεία Αθηνών, γράφαμε πρόσφατα ΕΔΩ. Ήταν η μέρα που παραδόθηκε στον κόσμο, ένα ωραίο έργο που το ετοίμαζαν μήνες πριν και συγκεκριμένα από την προηγούμενη δημοτική αρχή... Έτσι προχθές που βρέθηκα για δουλειά στο κέντρ, σταμάτησα και τη φωτογράφησα στη νέα μορφή της.

omonia2.280520
Πάντα μου άρεσε η πλατεία Ομονοίας... Δείτε ΕΔΩ ένα δημοσίευμα που έκανα στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ πριν τέσσερα χρόνια, Νοέμβρης μήνα. Πήγαμε τότε σε μια ανθοκομική έκθεση που φιλοξενούνταν πάνω στην πλατεία. Κάπου στα πλάνα, φαίνεται πώς ήταν τότε διαμορφωμένη. Όχι ότι μας ξετρέλαινε έτσι όπως ήταν, αλλά δεν είχαμε και κάτι άλλο.

omonia3.280520
Ναι, είναι ωραίο να βλέπεις να είναι, έστω και για λίγο, διαμορφωμένο τον χώρο της πλατείας Ομονοίας σε... λουλουδότοπο. Κι έτσι όπως μας αρέσουν τα λουλούδια βρεθήκαμε εκεί και για να τα θαυμάσουμε αλλά και να πάρουμε κάποια απαραίτητα για το μικρό μας μπαλκόνι, στο σπίτι... Είναι όμορφο αυτό και το κάνουμε με κάθε ευκαιρία. Δείτε ΕΔΩ.

omonia4.280520
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι τωρινές, μόλις της περασμένης εβδομάδας. Αλλά αυτή η πλατεία έχει γεμίσει τη μνήμη μας με εικόνες, Καμιά φορά, όπως τον Σεπτέμβρη του 2012 οι πολιτικοί τη χρησιμοποιούσαν προεκλογικά για να δείξουν ότι τάχα μου είναι κοντά στο λαό. Δείτε ΕΔΩ ένα δημοσίευμα με τον κ. Σαμαρά, τότε...

omonia5.280520
Κι αφού περπατήσετε στη νέα Ομόνοια, αν είναι μέρα, μπορεί να πάτε μια βόλτα από την οδό Αθηνάς στην πλατεία Κοτζιά. Στο δημοσίευμα που σας έχουμε ΕΔΩ μπορείτε να δείτε άλλη μια ανθοκομική έκθεση εκεί. Τώρα με τον κορονοϊό Covid-19, όλα αυτά έχουν "παγώσει" από φόβο. Αλλιώς μείνετε στην Ομόνοια να τη δείτε βράδυ με φωτισμένο το σιντριβάνι.

likavitos310520
Μια άλλη πρόταση, διαχρονική, είναι ο Λυκαβηττός, πάνω στην πλατεία με το καλοκαιρινό θέατρο. ΕΔΩ θα σας δείξουμε εικόνες από εκεί ψηλά που κάναμε τον Απρίλη του 2014... Έχεις μια άποψη ολόκληρης της πόλης. Πήγαμε και την περασμένη Κυριακή, τότε τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία που βλέπετε...

Αν ήταν δικά μας και... αληθινά θα σας κερνάγαμε με χαρά, μερικά μούρα να τα γευτείτε...

mura1
Πάντα μας άρεσαν τα μούρα... Και στη ζωή, τα έχουμε τιμήσει πολύ. Όπως κι εδώ, στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ... Δείτε ΕΔΩ ένα δημοσίευμα που κάναμε στις 22 Μαΐου, πέρσι... Ναι, καλά καταλάβατε, είναι από τα μούρα στο ανοιχτό αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα που αυτή την εποχή είναι φορτωμένες.

mura2
Φυσικά εδώ, το σημερινό φωτογραφικό υλικό δεν είναι από εκεί. Αποτελεί "δάνειο" από τη σελίδες που συμμετέχω και από φίλους που τα γεύτηκαν στον τόπο τους, του άρεσαν και θεώρησαν σωστό να μας τα στείλουν... Την πρώτη μέρα που άνοιξε το πάρκο μετά την καραντίνα, εμείς πήγαμε στη... μουριά. Δείτε ΕΔΩ.

mura3
Θελήσαμε όμως να το κάνουμε, επειδή έχουμε μνήμες από αυτό το φρούτο... Το πάρκο το έχω χαρτογραφήσει. Και ξέρω πού θα βρω τις μουριές που κάνουν νωρίς ή λίγο αργότερα, τα καλύτερα μούρα. Και όποτε μπορώ, αν μου επιτρέπει και ο καιρός, πάω και τρυγώ ότι θέλω να φάω επιτόπου. Διότι είναι πολύ ευαίσθητα ως φρούτα.

mura4
Θα τα βρείτε σε πολλά χρώματα, αλλά έχουν την ίδια γλύκα και νοστιμιά. Δεν χρειάζονται ούτε καν πλήσιμο. Το ξέρω, από άποψη υγιεινής δεν έχουν άδικο, αλλά όπως σας είπα είναι πάρα πολύ ευαίσθητα. Γι' αυτό και είναι το μόνο φρούτο που δεν θα βρείτε στη λαϊκή αγορά. Δεν αντέχουν, χαλάνε...

mura5
Έχω μνήμες όμορφες και από τα παιδικά μου χρόνια... Ξέραμε, πού θα βρίσκαμε τις καλύτερες μουριές στο χωριό και πηγαίναμε επί τούτου. Ανεβαίναμε πάνω στο δέντρο και δεν κατεβαίναμε, μέχρι να χορτάσουμε. Και κάτι ακόμα που μου έρχεται στο μυαλό, είναι μια φορά που είχα κατέβει καλοκαίρι στο χωριό, μεγάλος πια.

mura6
Ήταν μαζί μου η Στασούλα με τη Μαλάμω και πηγαίναμε για μπάνιο νότια στην Κρήτη, στον Κερατόκαμπο... Είχα μαζί μου το αυτοκίνητο, οπότε καθώς περνάγαμε μέσα από ένα χωριό, για να φτάσουμε τη θάλασσα, είδα στην αυλή ενός σπιτιού μια υπερφορτωμένη μουριά με άσπρα μούρα. Χτύπησα το κουδούνι και ζήτησα από την οικοδέσποινα να κόψω μερικά. Μου είπε "κόψε όσα θες" και "να σου φτιάξω κι ένα καφέ παιδί μου;"

Ελάτε να σας πάμε στα ήρεμα νερά της Λίμνης Δόξα στην ορεινή Κορινθία. Μοναδική ομορφιά!

limni.doxa1
Πρόκειται για μια όμορφη εκδρομή στην τεχνητή λίμνη Δόξα. Για να την προσεγγίσουμε, θα ακολουθήσουμε το δρόμο που ξεκινά από τα Μεσαία Τρίκαλα και κατευθύνεται προς Καρυά. Βγαίνοντας στον κεντρικό δρόμο έπειτα από μια διαδρομή στα βουνά, θα στρίψουμε αριστερά, με κατεύθυνση προς Γκούρα, Φενεό και τεχνητή λίμνη Δόξα. Βρισκόμαστε ανάμεσα στις δασωμένες πλαγιές της Ζήρειας και του Χελμού.

limni.doxa2
Αλλιώτικο λοιπόν ταξίδι σήμερα, έξω από τα συνηθισμένα... Η λίμνη Δόξα είναι μία τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 900 μέτρων, η οποία βρίσκεται στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει σε εκείνη την περιοχή.

limni.doxa3
Κατά το παρελθόν η λίμνη έχει πλημμυρίσει αρκετές φορές καλύπτοντας όλο τον ευρύτερο κάμπο της Φενεού και καταστρέφοντας τις καλλιέργειες των τότε κατοίκων της περιοχής. Όλες αυτές είναι πληροφορίες που τις πήραμε κάνοντας μια έρευνα στο διαδίκτυο. Αλλά κάποια στιγμή έχουμε πάει κι εμείς εκεί.

limni.doxa4
Τα χωριά Μοσιά, Μεσινό, Γκούρα, Στενό, Φενεός, Καλύβια (Αρχαία Φενεός) και Πανόραμα, διαδέχονται το ένα το άλλο, ενώ η Κοιλάδα του Φενεού, γνωστή από την αρχαιότητα για τις καταβόθρες της, απλώνεται νωχελικά μπροστά μας. Μια υπέροχη ομορφιά στην ορεινή Κορινθία!

limni.doxa5
Σήμερα, οι κατασκευαστικές εταιρείες έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν τα νερά του ποταμού Δόξα, δημιουργώντας την πανέμορφη ομώνυμη λίμνη, που στα νερά της καθρεφτίζονται τα γύρω βουνά. Ο δρόμος που «κυκλώνει» τη λίμνη προσφέρεται για περιπάτους και για ποδήλατο.

limni.doxa6
Ας είναι καλά η φίλη μας Μαρίνα, που με τις φωτογραφίες της μας θύμισε όμορφα πράγματα και έγινε η αφορμή γι' αυτό το δημοσίευμα. Οι φωτογραφίες ήταν πάρα πολλές, ατέλειωτα πλάνα. Έπρεπε να διαλέξουμε αυτές που θα γέμιζαν το αυτό που θέλαμε να εκφράσουμε. Και την ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό.

Κάτι για... φαγητό, υπέροχο και κάτι για να θαυμάσουμε και να ενισχύουμε την πίστη μας!

agkinares1.250520
Αν έχετε γεννηθεί και μένετε στην Αθήνα, προφανώς μια τέτοια εικόνα δεν θα σας κάνει και μεγάλη εντύπωση. Μπορεί κιόλας και να μην γνωρίζετε καν τι είναι. Εμείς όμως που γεννηθήκαμε στα χωριά, ξέρουμε καλά τις αγκινάρες, επειδή μ' αυτές μεγαλώσαμε. Ήταν ακόμα και τα κλαδιά της, υπέροχα με λεμόνι. Μεζές για ρακή.

fito.ston tixo1
Η πρώτη φωτογραφία είναι το φαγητό. Το τόσο ιδιαίτερο, για όσους το γνωρίζουν, όπως είπαμε... Η δεύτερη αφορά ένα θαύμα της δημιουργίας. Ένα φυτό και μάλιστα καλά αναπτυγμένο, έχει φυτρώσει πάνω στις πέτρες. Πού βρήκε χώμα και αναπτύχθηκε; Πώς δεν έχασε το κουράγιο και τη δύναμη του, να μαραθεί και να ξεραθεί;

agkinares2.250520
Ξαναγυρνάμε στις αγκινάρες... Στη λαϊκή θα τις δείτε, ήδη, να τις πουλούν 10 κομμάτια ένα ευρώ... Αλλά οι άγριες, τώρα αρχίζουν να πετούν τα περατζούνια. Θυμάμαι πόσες φορές με φίλους δεν κάναμε την παρέα μας μ' αυτά τα φύλλα καθαρισμένα! Ακόμα και τώρα το κάνουν στα χωριά...

fito.ston tixo2
Δείτε πάλι προσεκτικά, αυτό το φυτό... Έχει ριζώσει για τα καλά και μάλιστα έχει σταθεροποιηθεί. Πώς πήγε εκεί το χώμα; Ίσως με τον αέρα. Και η υγρασία; Το πότισμα του; Πώς κρατάει τη ζωντάνια του και τη δύναμη του; Μήπως να προσπαθήσουμε να το μιμηθούμε λίγο, κάθε φορά που δίνουμε το δικό μας αγώνα, να σταθούμε όρθιοι;

agkinares3.250520
Αν έχουμε υπομονή, θα τα δούμε όλα αυτά να γίνονται... Τα φύλλα της αγκινάρας θα ξεραθούν και δεν θα τρώγονται πια, αλλά έρχονται οι κεφαλές πολύ πιο νόστιμες και πιο ωραίες... Και υπάρχουν τόσες συνταγές, που θα κάνουν το τραπέζι σας να μοσχομυρίσει... Ακόμα και ωμές, τρώγονται. Εμένα μου αρέσουν κι έτσι.

fito.ston tixo3
Δυο πράγματα, εκ πρώτης όψεως, ασύνδετα μεταξύ τους... Αλλά είναι έτσι; Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε πως όχι. Η σπανιότητα τους, τα καθιστά μοναδικά. Και θέλαμε να τα παντρέψουμε σε ένα δημοσίευμα για να σας δείξουμε πως μικρά πράγματα μπορούν να κάνουν πιο όμορφη τη ζωή μας...

Παπαρούνες, άσπρες, κόκκινες, κίτρινες... Να τις θαυμάσουμε λίγο, όσο αντέχει ο καιρός

lefkes.paparunes1.290420
Για τις παπαρούνες και τις ανεμώνες έχουμε γράψει πολλά σ' αυτό το Site. Δείτε ΕΔΩ ένα χαρακτηριστικό δημοσίευμα... Και όσο υπάρχουν και ομορφαίνουν τη ζωή μας, θα συνεχίσουμε να ανεβάζουμε τέτοια όμορφα λουλούδια εκτιμώντας ιδιαίτερα την προσφορά σας...

kokines.paparunes2.240520
Σήμερα λοιπόν διαλέξαμε τρία χρώματα παπαρούνας. Το λευκό, το κόκκινο και το κίτρινο. Και προφανώς υπάρχουν πολλά ακόμα εκεί έξω στη φύση, καθώς είναι άγριο φυτό που μπορείς να το βρεις παντού και δεν θέλει ιδιαίτερη φροντίδα για να μεγαλώσει... Δείτε κι άλλες παπαρούνες ΕΔΩ.

kitrines.paparunes1.240520
Τις κίτρινες παπαρούνες τις ανακαλύψαμε πρόσφατα... Μας τις επεσήμαναν φίλοι μας, καθώς βρέθηκαν στον δρόμο τους και τις φωτογράφησαν. Θυμάστε το δημοσίευμα που κάναμε; Δείτε ξανά ΕΔΩ. Η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιαστήκαμε, επειδή ζώντας στην πόλη δεν είχαμε δει ποτέ κάτι ανάλογο...

lefkes.paparunes2.290420
Ανάμεσα στα όμορφα ανοιξιάτικα λουλούδια που μας αρέσουν πάντα, είναι και οι λευκές παπαρούνες. Μπορεί, όπως τις κίτρινες να μην τις συναντά κανείς τόσο τακτικά, αλλά είναι πανέμορφες. Γι' αυτό, ότι χρώμα κι αν έχουν, οι παπαρούνες είναι πάντα μέσα στα λουλούδια που διαλέγουμε για την Πρωτομαγιά. Δείτε ΕΔΩ.

kokines.paparunes1.240520
Και στο Πήλιο είχαμε βρει όμορφες παπαρούνες. Δείτε ΕΔΩ, στο δημοσίευμα που κάναμε την Απρίλη του 2018 και ανάμεσα στα δέντρα του δάσους και τα άλλα λουλούδια που βάλαμε δεν είναι δυνατόν να απουσιάζουν και οι κόκκινες παπαρούνες. Ομορφαίνουν τη ζωή μας. Όλα μοιάζουν να είναι καλύτερα γύρω μας.

kitrines.paparunes2.240520
Δείτε κι ΕΔΩ μερικές, ακόμα, παπαρούνες από την Τζιά, που είδαμε πέρσι και φυσικά όπως κάνουμε πάντα, βρήκαν χώρο στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ... Θέλουμε εδώ, να δίνουμε μια νότα αισιοδοξίας, επειδή είμαστε κατακλυσμένοι από προβλήματα και με την πανδημία του κορονοϊού Covid-19, απηυδήσαμε

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης...  Πέρα από αυτό όμως κι εγώ έχω αλλάξει πια, πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν θάλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια τόσο στην εσωτερική αυλή, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν.

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγλάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο καλές οι προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Περιμένοντας τη σύνταξη...

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Φλεβάρη του 2012 απολύθηκα, με εθελούσια έξοδο, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983, ως δημοσιογράφος.
Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων, ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά; Μάλλον πολύ μακρυα, όπως δείχνουν τα πράγματα...
Την 1 Νοέμβρη 2019, κατέθεσα τα χαρτιά μου για τη συνταξιοδότηση... Και περιμένω. Μέχρι στιγμή, κανένα νέο.
Αλλά δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς… Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα την εποχή του κονοϊού Covid-19
Όλοι, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο, είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάναμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας, ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη, πως δεν είμαι μόνος! Μπορώ να εμπιστεύομαι απόλυτα τον Ιεχωβά! Δίνω καθημερινά τις μικρές ή μεγάλες μάχες. Με αξιοπρέπεια!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία και συμπτωματική. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Που περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Ωριμάζουμε και μαθαίνουμε... Και προσπαθούμε να το προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA