Δημοσιογραφικά

Για όσους είναι ξαφνιασμένοι από τον αυτόχειρα νεαρό από τα Σεπόλια, καιρός να μάθουν

54gimnlasio
Αυτό είναι το 54 Γυμνάσιο στα Σεπόλια, όπου ο νεαρός 14χρονος αποφάσισε να θέσει τέρμα στη ζωή του καθώς συνεχώς ήταν θύμα μπούλινγκ... Το ξέρω καλά το σχολείο. Εκεί πήγε και η κόρη μου και ο γιος μου. Εκεί και ο Αντεντοκούμπο, που όταν έγινε είδωλο του μπάσκετ στην Αμερική, τον λάτρεψαν, στον "Τρίτωνα".

bonis.leo.neoΛίγα λόγια σήμερα για την αυτοκτονία του 14χρονου από το 54ο γυμνάσιο Αθηνών. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο το βράδυ της Παρασκευής από τους γονείς του, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά το παιδί είχε ήδη φύγει από τη ζωή.

Σύμφωνα με συμμαθητές του 14χρονου "του πέταγαν νεράτζια την Παρασκευή από το σχολείο μέχρι το σπίτι του, τον έφτυναν, του πέταγαν νερά και οι καθηγητές δεν έκαναν τίποτα. Αυτό γινόταν εδώ και ένα χρόνο".

Η αλήθεια είναι πως οι καθηγητές δεν φταίνε. Έτσι που έχουν διαμορφωθεί τα σημερινά σχολεία, τα οποία λυμαίνονται από συμμορίες ανηλίκων, τι να κάνουν και οι καθηγητές; Να ρισκάρουν τη ζωή τους;

Και λέω τη ζωή τους επειδή τα σημερινά παιδιά είναι ικανά για όλα. Και η ζωή να μην απειληθεί σίγουρα θα βρεις σπασμένο κανένα αμάξι, σκασμένο κανένα λάστιχο και άλλα τέτοια θρασύδειλα. Οπότε σου λέει δεν κάνω τίποτα και έχω τη πλάτη μου καλυμμένη. Θα πω και στο δικαστήριο πως δεν είδα και δεν άκουσα τίποτα και όλα καλά.

Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό θα μου πεις. Και σας μιλάω εγώ που έχω βιώσει προσωπικά bullying στο σχολείο λόγω πάχους και λόγω θρησκείας. Γενικά οποίος τολμήσει να φύγει μακρυά από το "κοπάδι" τον βάζουν στο στόχο.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν εντοπίζετε στους καθηγητές. Η ρίζα του προβλήματος είναι ο πυρήνας της κοινωνίας, δηλαδή η οικογένεια. Αν λοιπόν έχεις γονείς καθάρματα, τα ίδια θα γίνεις κι εσύ.

Ακόμα και καθάρματα να μην είναι, όταν απλώς αδιαφορούν για το τι βλέπουν τα παιδιά τους στην τηλεόραση και στο ίντερνετ και για το ποιοι είναι οι φίλοι τους, τότε απλά αφήνουν τα παιδιά τους να γίνουν έρμαιο κακών επιρροών και να πάρουν το δρόμο του πεζοδρομίου. Στην οικογένεια λοιπόν βρίσκετε η ρίζα του προβλήματος.

Αλλα αφού το σχολείο είναι μια μικρογραφία της πραγματικής κοινωνίας η οποία έχει και καλούς και κακούς, για ποιο λόγο να μην έχει αστυνομία και το σχολείο;

Και μιας και λέμε για αστυνομία στα σχολεία να παραθέσω και ένα παραπλήσιο ερώτημα; Για ποιο λόγο δεν υπάρχει αστυνομία στα πανεπιστήμια; Και καλά για να γίνεται ελεύθερη διακίνηση ιδεών; Η αστυνομία δεν σε αποτρέπει από το να έχεις ελευθερία λόγου και σκέψης.

Η αστυνομία προωθεί την καταστολή των παράνομων συμπεριφορών. Βανδαλισμούς, τραμπουκισμούς, βιαιότητες, κλοπές, πυρήνες τρομοκρατικών ομάδων και άλλα τέτοια. Εκτός και αν αυτά τα εννοείται ως διακίνηση ελεύθερων ιδεών.

Βέβαια και μέσα στο σχολείο να έχει αστυνομία θα σε βρουν απ' έξω οι νταήδες της πεντάρας. Αλλά η κοινωνία απλά θερίζει αυτά που σπέρνει. Εδώ που έχουμε φτάσει το ζητούμενο είναι να μάθουν τα παιδιά να μιλάνε στους γονείς για αυτά που αντιμετωπίζουν στο σχολείο.

Και από εκεί και μετά υπάρχει ο δρόμος της δικαιοσύνης, οι δικηγόροι, τα ασφαλιστικά μέτρα και άλλα παρόμοια έννομα μέσα. Μην φοβάστε κανέναν! Μιλήστε!!!

  • Μερικά δημοσιεύματα για αυτό το θέμα ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ, αν δεν το γνωρίζετε... Ήταν τόση και τέτοια η υπευθυνότητα των site ώστε τον έκαναν να είναι από τα… Κάτω Πατήσια και από τον… Κολωνό! Να τους χαιρόμαστε τέτοιου «δημοσιογράφους»