Φθινόπωρο, αλλά ας μη χαλαρώνουμε υπερβολικά. Ο Covid-19 είναι εδώ, δεν έφυγε...

anixi1.030520
Όλα γύρω μας είναι φαινομενικά καλά, αλλά μόνο φαινομενικά. Το πρόβλημα είναι εδώ και καραδοκεί απειλητικό για τις ανθρώπινες ζωές... Το σημαντικό δεν είναι ότι μοιάζει να ξαναρχίζει να λειτουργεί η ζωή… Αλλά, πρέπει να συνεχίζουμε να είμαστε προσεκτικοί, παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας... Στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, ας είμαστε προσεκτικοί με ότι κάνουμε.

anixi2.030520
Θα βγούμε για λίγο έξω; Ασφαλώς. Τοέχουμε ανάγκη... Αλλά με προσοχή, περισσότερη κι από όσο μας συστήνουν οι ειδικοί... Το χρειαζόμαστε. Να ξαναθυμηθούμε πώς ήταν η ζωή, πριν προκύψει η πανδημία και αλλάξουν όλα γύρω μας... Αγνοήστε τους αντιεμβολιαστες και αρνητές του ιού. Αφήστε τους, να ζουν στον κόσμο τους.

anixi3.030520
Με μέτρο λοιπόν, για να μην ξεθαρρεύουμε… Συνεισφέραμε λοιπόν και εμείς στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19 με τον εμβολιασμό. Εγώ έκανα και τις δυο δόσεις του astrazeneka και η Σούλα την πρώτη δόση ενώ έχει προγραμματιστεί η δεύτερη δόση για τις 4 Αυγούστου. Και τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στη ζωή. Όπως την ξέραμε θα μας πάρει καιρό, αλλά ας δοκιμάζουμε σιγά - σιγά. 

anixi4.030520
Και ας είμαστε ρεαλιστές... Τίποτα δεν είναι ευκολο… Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να φοβούνται… Και οι προγραμματισμοί, ακόμα και οι βραχυπρόθεσμοι, από δύσκολοι έως αδύνατοι. Αλλά η ζωή, δεν μπορεί να σταματήσει έτσι... Αλλιώς, φανταζόμαστε ότι θα γίνει όλο αυτό. Και το εμπεδώσαμε, σε βάθος… Αλλά να μας λείπουν οι... ηρωισμοί με τους συνωστισμούς. Ασκούμε διάκριση.

anixi5.030520

Όλες οι φωτογραφίες που καλύπτουν το δημοσίευμα αυτό και το ομορφαίνουν, υπενθυμίζοντας μας ότι έξω είναι η ζωή, είναι από την Άνδρο... Ας είναι καλά η Ευαγγελία και ο Λούης... Χωρίς αυτούς και την αγάπη τους, ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ θα ήταν πιο φτωχός... Αλλά ακριβώς, επειδή έχουμε τέτοιους φίλους, αισθανόμαστε πολύ πλούσιοι!

Δημοσιογραφικά

Η παρεξηγημένη έννοια της πατριαρχίας και πώς μπορεί να εκπαιδευτεί ένα παιδί...

patriarxia1
Εικόνες σαν αυτή θα τις δείτε στους δρόμους από διαμαρτυρόμενες φεμινίστριες, με αφορμή κάποια ακόμα φόνο ανάμεσα σε ζευγάρια και με θύμα πάντα τη γυναίκα. Αλλά είναι έτσι τα πράγματα και είναι πραγματικά η πατριαρχία ο εχθρός; Αν διαβάσετε προσεκτικά το άρθρο που ακολουθεί θα δείτε πως δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα.

bonis.leoΞεκίνημα του 2019. Έχει κατακλύσει όλα τα social media. Το σιγοτραγουδάνε πολλοί περπατώντας στο δρόμο. "Μην παραχαράσσετε την ιστορία...". Πολιτικοκοινωνικές πράξεις που μπορούν να αλλάξουν το ρου της ιστορίας. Ένα έθνος που ζητωκραυγάζει υποτίθεται για να κρατήσει ζωντανή την ιστορική παράδοση των Ελλήνων και των Μακεδόνων.

2021. Κίνημα metoo. Ιστορίες γνωστών και άγνωστων γυναικών που βιάστηκαν και παρενοχλήθηκαν. Είναι τραγικές ιστορίες. Άφησαν πίσω τους συναισθηματικά τραύματα.

2021. Δολοφονίες γυναικών από τους συζύγους τους ή τους συντρόφους τους. Ενδοοικογενειακή βία και εκφοβισμός. Κατάρρευση του θεσμού της οικογένειας.

Βρίθουν τα ειδησεογραφικά sites και κάθε λογής blog και portal αλλά και τα κοινωνικά δίκτυα από επιθετικές εκφράσεις κατά της πατριαρχίας. Από εκρήξεις θυμού και μένους κατά της "ανδρικής κυριαρχίας".

Το μεγαλύτερο όπλο ανέκαθεν, ήταν και είναι, να κρατάς τον εχθρό σε σύγχυση. Να τον αποπροσανατολίζεις από τον πραγματικό στόχο, από τον πραγματικό εχθρό. Να τον κάνεις να χτυπάει στον αέρα, νομίζοντας ότι χτυπάει σωστά.

Αυτό πραγματικά συμβαίνει στη σημερινή "σύγχρονη" κοινωνία μας. Πρώτον, νομίζει ότι της φταίει ένας εχθρός ανύπαρκτος και δεύτερον, αν υπήρχε σήμερα δεν θα ήταν εχθρός.

Ποιός είναι αυτός ο "εχθρός"; Η πατριαρχία. Ναι ναι, καλά το διάβασες. Η πατριαρχία. Ξέρω ότι αρκετοί θα με αντιπαθήσετε ή και θα με μισήσετε μετά από αυτό το άρθρο. Αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό. Η αλήθεια πάντα μισούνταν. Μιλάνε όλοι για την πατριαρχία που φταίει για τους βιασμούς, για τις δολοφονίες, για την βία μέσα στην οικογένεια, για τον εκφοβισμό.

Έχει μπερδέψει ο κόσμος τη σημασία της λέξης πατριαρχία. Σύμφωνα με την βικιπαίδεια, πατριαρχία, η οποία προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά πατήρ και αρχή, δηλαδή εξουσία, ονομάζεται το κοινωνικό σύστημα στο οποίο οι άντρες κρατούν κατά κύριο λόγο την εξουσία και κυριαρχούν στην πολιτική, αποτελούν ηθικές και ιδεολογικές αυθεντίες και διαθέτουν κοινωνικά προνόμια ενώ συνήθως διαθέτουν τον έλεγχο της περιουσίας.

Οι πατριαρχικές κοινωνίες είναι συνήθως ανδρογραμμικές, δηλαδή η περιουσία και το οικογενειακό όνομα κληρονομούνται από άντρα σε άντρα. Πατριάρχης είναι η αρσενική κεφαλή μιας εκτεταμένης οικογένειας που ασκεί δεσποτική και απόλυτη εξουσία, ή, κατ' επέκταση, ένα μέλος της άρχουσας τάξης ή κυβέρνησης μιας κοινωνίας που ελέγχεται από γηραιούς άντρες.

Και έρχομαι να σε ρωτήσω τώρα εγώ. Που στο καλό βλέπεις να υπάρχει πατριαρχία σήμερα στις χώρες του δυτικού κόσμου, όπως θέλει να θεωρείτε και η Ελλάδα; Να το πιάσω απ' την αρχή θες; Κοινωνικό σύστημα στο οποίο οι άντρες κρατούν κατά κύριο λόγο την εξουσία και κυριαρχούν στην πολιτική. Με γυναίκα πρόεδρο της δημοκρατίας, σε ένα από τα ελληνικά κόμματα να ηγείται γυναίκα και Βουλή που περιλαμβάνει και γυναίκες βουλευτές, το λες αυτό πατριαρχία;

Οι άντρες αποτελούν ηθικές και ιδεολογικές αυθεντίες και διαθέτουν κοινωνικά προνόμια. Αυτό πάλι; Που υπάρχει; Για ψάξε να δεις πόσα βιβλία αυτοβοήθειας με συμβουλές έχουν γραφτεί από γυναίκες. Μέσα στα κοινωνικά δίκτυα πόσοι infuencers και life coaches είναι γυναίκες, οι οποίες παρουσιάζονται ως φτασμένες προσωπικότητες με γνώση και επιρροή, ως πρότυπα για έναν καλύτερο κόσμο; Το λες αυτό πατριαρχία;

Οι πατριάρχες συνήθως διαθέτουν τον έλεγχο της περιουσίας. Οι πατριαρχικές κοινωνίες είναι συνήθως ανδρογραμμικές, δηλαδή η περιουσία και το οικογενειακό όνομα κληρονομούνται από άντρα σε άντρα. Ποιος διαθέτει τον έλεγχο της περιουσίας σήμερα; Ο πατέρας γράφει σε κάθε παιδί ένα κομμάτι της περιουσίας του. Έχεις ένα αγόρι και ένα κορίτσι και θα γράψεις στον έναν το ένα σπίτι και στην άλλη το άλλο σπίτι; Που είναι η πατριαρχία;

Σαν γονείς καθίστε και συζητήστε μαζί ποιός θα πάρει τι. Σου απαγόρευσε κάνεις να συζητήσεις με τον άντρα σου ποιό παιδί θα πάρει τι; Από τη στιγμή που είστε παντρεμένοι ο νόμος σου δίνει δικαίωμα πάνω στην περιουσία του άντρα σου. Πχ αν χωρίσετε, δικαιούσαι κομμάτι από την περιουσία του. Στις περισσότερες οικογένειες δεν πάνε όλα στο αγόρι.

Μάλιστα αν μια οικογένεια αφήσει την κόρη χωρίς περιουσία και τα πάρει όλα ο γιος, τη θεωρούμε απαρχαιωμένη και πατριαρχική. Στην πλειονότητα των οικογενειών αυτό δεν συμβαίνει σήμερα. Εδώ ούτε το επίθετό της δεν αλλάζει η γυναίκα στην ταυτότητα μετά το γάμο. Παραμένει με το πατρικό της. Και αν σε πειράζει τόσο πολύ που τα παιδιά παίρνουν το επίθετο του πάτερα, δεν σε βλέπω να αντιδράς και πολύ γι' αυτό.

Πατριάρχης είναι η αρσενική κεφαλή μιας εκτεταμένης οικογένειας που ασκεί δεσποτική και απόλυτη εξουσία, ή, κατ' επέκταση, ένα μέλος της άρχουσας τάξης ή κυβέρνησης μιας κοινωνίας που ελέγχεται από γηραιούς άντρες. Που συμβαίνουν αυτά; Σε καταυλισμούς ζούμε; Δεν υπάρχουν εκτεταμένες οικογένειες σήμερα, αλλά ούτε υπάρχει και απόλυτη εξουσία. Μάλιστα οι γυναίκες ψηφίζουν ελεύθερα, εργάζονται ελεύθερα, κυκλοφορούν ελεύθερα, λένε ελεύθερα την άποψη τους. Υπάρχουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μέσα στον πολιτισμό και γενικότερα κινούνται ελεύθερα μέσα στον κοινωνικό γίγνεσθαι. Που στο καλό είδες την πατριαρχία;

Μα θα μου πεις, τόσοι βιασμοί, ενδοοικογενειακή βία, δολοφονίες γυναικών. Αγαπητέ, αυτά δεν είναι πατριαρχικά φαινόμενα. Αυτά είναι φαινόμενα αμορφωσιάς και έλλειψης εκπαίδευσης. Όταν δουλεύουν και οι δύο γονείς και τα παιδιά μεγαλώνουν παραμελημένα, με τους παππούδες που τους κάνουν όλα τα χατίρια, θα γίνουν αχάριστα.

Σήμερα απαιτούν ένα κρουασάν και να γίνει το δικό τους, αλλά αύριο θα απαιτούν από τη γυναίκα να υποκύψει στις διεστραμμένες απαιτήσεις τους με το έτσι θέλω. Η αχαριστία δεν έχει διαβαθμίσεις. Αν είσαι αχάριστος είσαι σε όλα. Όταν δουλεύουν και οι δύο γονείς, με πρόσχημα να μην λείψει κάτι από το παιδί, το παιδί λαμβάνει το μήνυμα ότι τα υλικά πράγματα είναι το παν, βγάζοντας στην άκρη τα σωστά κοινωνικά πρότυπα, αξίες αλλά και την ηθική.

Όταν έχει μάθει το παιδί σου να έχει ότι θέλει, ναι, θα φτάσει και στο σημείο να σκοτώσει για να έχει αυτό που θέλει, είτε αυτό είναι αναγνώριση είτε αποδοχή είτε να περάσει το δικό του. Δεν είναι πατριαρχίκο φαινόμενο. Είναι αχαριστία, απληστία και έλλειψη αγάπης μαζί.

Όλοι θέλουν τα παιδιά τους να γίνουν καλοί άνθρωποι, αλλά ποιος κάθεται να τα διδάξει να γίνουν καλοί άνθρωποι; Καλός άνθρωπος δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Η πατριαρχία είναι σχεδόν ανύπαρκτη στον σημερινό δυτικό κόσμο.

Αλλά, όπως έγραψα και πριν, αν υπήρχε σήμερα, δεν θα ήταν εχθρός. Φαντάσου έναν οικογενειάρχη, ακόμα και σε μια εκτεταμένη οικογένεια, μέσα στην οποία ο πατριάρχης έχει μεν την απόλυτη εξουσία, αλλά δείχνει γνήσιο ενδιαφέρον για κάθε μέλος της.

Φροντίζει ώστε όλα τα μέλη να προστατεύονται και να απολαμβάνουν θαλπωρή και φροντίδα. Φροντίζει συναισθηματικά, υλικά και πνευματικά την οικογένειά του. Φροντίζει ώστε η φωνή όλων να ακούγεται και λαβαίνει υπόψη τη γνώμη τους. Αυτή είναι μια σωστά διαρυθμισμένη πατριαρχική ή και όχι οικογένεια. Δεν παίζει ρόλο η πατριαρχία. Αν υπάρχει γνήσια αγάπη και ενδιαφέρον τους ενός για τον άλλον ακόμα και η πατριαρχία είναι λειτουργική.

Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την λεγόμενη απελευθέρωση των γυναικών. Όταν οι γυναίκες βγήκαν για δουλειά, απόκτησαν περισσότερα δικαιώματα κλπ, που καλώς έγιναν όλα αυτά, καλυτέρευσε ο κόσμος; Υπήρξε δικαιοσύνη; Υπήρξε αλληλοσεβασμός; Υπήρξε αγάπη; Όχι. Άρα δεν φταίει η πατριαρχία.

Φταίει η φθίνουσα πορεία των αξιών. Η φθίνουσα πορεία του ενδιαφέροντος για το κοινωνικό σύνολο. Η προσωπική ευχαρίστηση με κάθε κόστος αλλά και η ζήλια.

Παραχάραξη της ιστορίας θεώρησε η κοινωνία την ονομασία των Σκοπίων ως Βόρεια Μακεδονία, μιας περιοχής κομμάτι της οποίας κάλλιστα ανήκε στην αρχαία Μακεδονία. Παραχάραξη της ιστορίας είναι και η κακοπαράσταση ενός οικογενειακού μοντέλου, ώστε να δικαιολογηθεί η κατάρρευση των ηθικών αξιών.

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης...  Πέρα από αυτό όμως κι εγώ έχω αλλάξει πια, πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν θάλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια τόσο στην εσωτερική αυλή, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν.

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πια συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Ωριμάζουμε και μαθαίνουμε... Και προσπαθούμε να το προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA