Δημοσιογραφικά

Η ιστορία επαναλαμβάνεται επειδή δεν αλλάζουμε τον τρόπο σκέψης μας. Ώρα να το κάνουμε!

maskα1
Θα βρεθούμε μάλλον ξανά, στο ίδιο έργο θεατές… Τι να φταίει άραγε; Φταίει ότι δεν βάζουμε μυαλό και συνεχίζουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη… Φταίει που υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας και νομίζουμε πως αυτή τη φορά όλα θα είναι διαφορετικά. Αλλά δεν είναι, δυστυχώς…

bonis.leoΗ επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης. Αλλά στην περίπτωση μας, μάλλον η επανάληψη έμεινε άτεκνη και κατέληξε να κοιτάει παραπονεμένα τις στάλες σαν δάκρυα να κυλάνε στο τζάμι. Ναι. Μη γελάς με το ποιητικό της υπόθεσης. Για κλάματα είμαστε.

Η ιστορία, λένε, ότι επαναλαμβάνεται. Ξέρεις γιατί; Επειδή συνήθως οι άνθρωποι δεν μαθαίνουν από αυτήν και κάνουν τα ίδια λάθη. Αλλιώς δεν θα επαναλαμβανόταν.

Πέρσι τέτοια εποχή τα ίδια λέγαμε. Να αποφύγουμε το 3ο κύμα κορονοϊού μέσα στο καλοκαίρι και θέλει προσοχή και πως θα έρχονται οι τουρίστες και, και, και… Και τελικά έφτασε το τρένο στο Νοέμβρη για lockdown. Τώρα, τι δηλαδή; Πιστεύεις ότι θα αλλάξει κάτι; Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται θα σου την πω από τώρα για να ξες (που λένε και στο χωριό μου).

Όσα κρούσματα και να υπάρξουν το καλοκαίρι, δεν πρόκειται να πάμε σε lockdown. Η οικονομία πρέπει να "τρέξει" κάπως με τον τουρισμό. Θα πεθάνει κόσμος αλλά θα μπαλωθεί η κατάσταση. Από Σεπτέμβρη θα ακουστούν καμπανάκια για "προσοχή" και "είναι στο χέρι μας να σταματήσουμε τον κορονοϊό" και λοιπά προεόρτια παταγώδους αποτυχίας και από τα μέσα του Οκτώβρη θα γίνει το "έλα να δεις".

Δυστυχώς θα πεθάνει κόσμος από τον ιό, ξανά.

Και για να καταλάβεις πόσο σίγουρα σου μιλάω, αν ήταν στο στοίχημα η πρόγνωση μου, θα ήταν άσσος στο Μπαρτσελόνα - Δόξα Κρανούλας (τυχαία επιλογή της δεύτερης ομάδας, δεν υποτιμάω κανέναν).

Και βέβαια το ερώτημα που παραμένει είναι γιατί δεν βάζουμε μυαλό; Γιατί δεν τηρούμε τα μέτρα; Αφού πάλι θα κλαίγεστε το φθινόπωρο ότι δεν έχουμε δουλειά, θα πεινάσουμε.

Βάλε μια μάσκα. Κράτα μια απόσταση. Αλλά ξέρεις γιατί δεν τηρούνται τα μέτρα; Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται. Και σου είπα πιο πάνω για ποιο λόγο επαναλαμβάνεται η ιστορία. Οπότε βγάλε τα συμπεράσματα μόνος σου και κάνε αλλαγές. Αλλαγές πρώτα στον τρόπο σκέψης.

Υ.Γ.: Μην ξαφνιαστείς αν ακούσεις επαναφορά της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους ολοκληρωτικά. Ούτε αν δεις και ακόμα κάποια μέτρα σε μέσα μεταφοράς και σε αριθμό επιτρεπόμενων παρόντων σε εκδηλώσεις μέσα στο καλοκαίρι.

Κάτι πήρε το αυτί μου χτες Παρασκευή και περίμενα αρκετά μέχρι να γράψω αυτές τις γραμμές. Αλλά μέχρι εδώ δεν είχα ακούσει κάτι επίσημο. Αλλά εσύ να είσαι σε ετοιμότητα. Τουλάχιστον δεν θα ξαφνιαστείς. Μέχρι την Τετάρτη που θα τα ξαναπούμε, εύχομαι σωματική, διανοητική και πνευματική υγεία.