Δημοσιογραφικά

Ελευθέρωσε το μυαλό σου & σκέψου! Ότι δεν μπορούμε να δούμε, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει

pisti
Αντιγράφουμε από το site https://www.tsemperlidou.gr/ Από τα πιο σημαντικά προβλήματα του σύγχρονου κόσμου: η δυσκολία να πιστέψουμε σε κάτι. Είναι τόσες οι φορές που έχουμε απογοητευτεί από πράγματα ή ανθρώπους που πιστέψαμε, τόσες οι συνέπειες για την ψυχολογία μας, που δυσκολευόμαστε πλέον να πιστέψουμε όπως πιστεύαμε πριν πληγωθούμε. Μικρό διάλειμμα, για προβληματισμό παρακαλώ...

bonis.leoΔύο από τις μεγάλες πληγές της ανθρωπότητας είναι η έλλειψη πίστης και η ανικανότητα λογικής σκέψης μέσω ταξινόμησης και αξιολόγησης των δεδομένων. (Όσοι μέχρι εδώ ήδη θεώρησαν το παρόν κείμενο ως αρλούμπες παραφροσύνης, ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες που μόλις ανέφερα).

Δεν έχω ακούσει κανένα σοβαρό επιχείρημα από όλους αυτούς που είναι κατά των εμβολίων και αρνητές. Ακούω γιατρούς, επιστήμονες, και λοιπούς στο χώρο της υγείας και των τεχνολογιών (αν εδώ αναρωτιέσαι τι σχέση έχει η τεχνολογία με την ιατρική, παρακαλώ άνοιξε κανένα βιβλίο), να εξηγούν πως ακριβώς λειτουργεί το εμβόλιο, πόσες μέρες χρειάζεται για να δώσει ανοσία και για ποιο λόγο το ένα και το άλλο και η συζήτηση μακραίνει.

Οι αρνητές της πανδημίας και των εμβολίων, (εν τω μεταξύ η εφαρμογή της έννοιας της λέξης "αρνητής", είναι από μόνη της εντελώς υποτιμητική για όσους την πρεσβεύουν σχετικά με την πανδημία), δεν έχουν δώσει ένα σοβαρό επιχείρημα.

Το ότι εσύ το αρνείσαι, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Δηλαδή ότι αρνείσαι εσύ δεν υπάρχει; Έχεις τέτοια δύναμη να εξουσιάζεις τον κόσμο; Αν είναι αρνήσου (ωραία λέξη) και την εγκληματικότητα μπας και γλιτώσουμε.

Όσον αφορά τα εμβόλια, λέει, θέλουν να κάνουν δοκιμές. Θέλουν να μας τσιπάρουν (ενώ μέχρι τώρα κάνεις δεν μας παρακολουθεί, ούτε η Google, ούτε το Facebook, ούτε το YouTube, ούτε τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε διάφορες ιστοσελίδες μέσω των cookies που χρησιμοποιούν, απλά από τύχη μας παρουσιάζουν διαφημίσεις ανάλογα με το τι ιστοτόπους επισκεφθήκαμε πριν λίγο).

Είναι μπόλι το εμβόλιο, λένε. Επιχειρήματα δεν βλέπω. Η επιμονή κάποιων να στήνουν θεωρίες συνομωσίας, δυστυχώς δεν συνοδεύεται από επιχειρήματα.

Το θέμα όμως είναι πως η ίδια η ζωή χρειάζεται πίστη (η οποία προϋποθέτει επιχειρήματα) και ικανότητα σκέψης. Αν αύριο πει κάποιος πως "δεν υπάρχει οξυγόνο, είναι όλα ψέματα, είναι όλοι ηθοποιοί", το επόμενο ερώτημα είναι "τότε πως ζούμε;"

Αν απαντήσει σε αυτό το ερώτημα λέγοντας "ζούμε μέσω της παλμικης κίνησης που κάνει η καρδιά", τι θα σκεφτείς; Επιχείρημα είναι, αλλά ανυπόστατο. Για αναρωτήσου λίγο. Έχεις δει ποτέ το οξυγόνο; Έχεις πιάσει ποτέ το οξυγόνο; Άρα δεν υπάρχει.

Ζούμε όντως από την παλμική κίνηση της καρδιάς. Αντιλαμβάνεσαι πόσο άκυρο είναι αυτό το επιχείρημα; Ο, τι δεν βλέπεις δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Βλέπε οξυγόνο, μυαλό, διάστημα, βαρύτητα, ακτίνες Χ, ραδιοκύματα, ηλεκτρικό ρεύμα, αέρας.

Βλέπεις όμως το αποτέλεσμα όλων αυτών. Το ίδιο συμβαίνει και με την Covid-19.

Αν παρόλα αυτά αμφισβητείς την ύπαρξη κορονοϊού, τότε έρχομαι εγώ και αμφισβητώ την ύπαρξη της ισπανικής γρίπης. Εδώ δεν πιστεύεις σε μια εποχή που ζεις, έχεις λόγο να πιστεύεις ότι έγινε κάτι σε μια εποχή που δεν έζησες καν;

Δεν υπήρξε ποτέ "ο Λοιμός των Αθηνών" (430 π.Χ.), όταν ο τυφοειδής πυρετός σκότωσε τα 2/3 του πληθυσμού της Αθήνας σε τέσσερα χρόνια. Δεν υπήρξε ποτέ η Μαύρη πανώλη, τον 14ο αιώνα στην Ευρώπη. Μάλιστα υπολογίζεται ότι οι νεκροί έφτασαν τα 75 εκατομμύρια. Η ασθένεια προήλθε από την Ασία και μέσω της Μεσογείου διαδόθηκε στην Ευρώπη.

Δεν υπήρξαν ποτέ πανδημίες χολέρας κατά τον 19ο αιώνα, οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων. Όσον αφορά την Ισπανική γρίπη (1918 - 1920), η οποία προκάλεσε 50 εκατομμύρια νεκρούς τους πρώτους έξι μήνες, δεν υπήρξε ποτέ.

Γιατί δεν αμφισβητείς αυτά τα γεγονότα και αμφισβητείς τον κορονοϊό; Δεν τα έζησες! Που ξέρεις αν έγιναν όντως; Τα πιστεύεις, τα έγραψε η Ιστορία της ανθρωπότητας. Αν το πάμε έτσι, πρέπει να αμφισβητήσουμε τα πάντα. Τη Γαλλική επανάσταση, τη μάχη των Θερμοπυλών και πάει λέγοντας.

Δύο από τα μεγαλύτερα όπλα που κατασκευάστηκαν ποτέ είναι η αδιάκριτη αμφισβήτηση και η ευπιστία. Τα αντίδοτα είναι τα επιχειρήματα, αποδείξεις και λογική σκέψη.