Δημοσιογραφικά

Περιμένετε από μια διχασμένη και πολωμένη κοινωνία, να λειτουργήσει για το κοινό καλό;

klidi.se.heri.emvoliasmenu
Μην το δοκιμάσετε, δεν πιάνει... Είναι όμως από αυτά τα χαζά σενάρια συνωμοσιολογίας: «Έχεις δοκιμάσει να ακουμπήσεις ένα κέρμα στο σημείο που έκανες το εμβόλιο;». «Όχι», λέω, «γιατί να το κάνω αυτό;». Σε μια εκπομπή στην τηλεόραση, ο παρουσιαστής είχε εμφανιστεί με ένα ψαλίδι μαγνητισμένο στο μπράτσο στο οποίο είχε κάνει το εμβόλιο για τον Covid-19, ενώ ένας ένας οι τηλεθεατές του τηλεφωνούσαν για να δηλώσουν πως τους συνέβαινε ακριβώς το ίδιο. Τέτοια χαζά, διακινούν στο διαδίκτυο κατά τα άλλα σοβαροί άνθρωποι...


bonis.leoΒρισκόμαστε σε μια εποχή αναταραχής και αναξιοπιστίας. Μερίδιο ευθύνης έχουν οι πολιτικοί που τόσα χρόνια δεν έχουν καταφέρει να χτίσουν ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης και από την άλλη φταίνε και οι πολίτες ως σύνολο που δεν μπορούν να αντιληφθούν την κρισιμότητα της εποχής.

Γενικά, οι πολιτικοί έχουν καταπατήσει πολλές προεκλογικές υποσχέσεις τους. Έχουν χειριστεί λάθος πολλές καταστάσεις δημοσίου συμφέροντος. Δεν έχουν ανταποκριθεί στις προσδοκίες της κοινωνίας ως σύνολο.

Σε κρίσιμα σημεία αποφάσεων έχουν φανεί ελλιπείς. Από την άλλη έχουμε και τους πολίτες που ως σύνολο πάντα μιλώντας, δεν έχουν καταφέρει να αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης του κορονοϊού, ως αποτέλεσμα της χρόνιας κοροϊδίας των πολιτικών.

Κλασσικό παράδειγμα είναι ο βοσκός που ζήταγε βοήθεια επειδή τάχα τα πρόβατα του τα απειλούσε κάποιος λύκος. Ξέρετε τη συνέχεια. Αυτή η πολιτική κοροϊδία έχει οδηγήσει τους πολίτες σε συνομωσιολογικούς τρόπους σκέψης. Ο κόσμος πια πιστεύει πως πίσω από κάθε βήμα του κράτους, κρύβεται και μια παγίδα.magnet1

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κατάσταση που βιώνουμε. Ο πολίτης ψάχνει να βρει την παγίδα που πιστεύει ότι του έχουν στήσει. Βγήκε ο κορονοϊός; Μας κοροϊδεύουν, είναι μια απλή γρίπη. Βγήκε το εμβόλιο; Έχει τσιπάκι μέσα για να μας παρακολουθούν. Πως το βρήκαν τόσο γρήγορα το εμβόλιο; Κανονικά θέλει 5 χρόνια. Καθίστε όλοι σπίτι για την υγεία σας; Μας θέλουν φυλακισμένους και ανίσχυρους.

Βέβαια όπως και να εξελισσόταν η κατάσταση, πάλι θα υπήρχε πρόβλημα. Αν υποτιμούσαν την δύναμη του κορονοϊού οι κυβερνήσεις και υπήρχαν ανεξέλεγκτοι θάνατοι, θα ξεσηκωνόταν ο κόσμος. Θα ισχυρίζονταν πως δεν πήραν μέτρα οι κυβερνήσεις.

Αν δεν έβγαινε το εμβόλιο θα έλεγαν πως η επιστήμη έχει φτάσει στο φεγγάρι και δεν μπορούν να βρουν ένα εμβόλιο;

Αν το έβρισκαν αμέσως το εμβόλιο και δεν είχε καμιά παρενέργεια, θα έλεγε ο κόσμος πως το είχαν έτοιμο από πριν το εμβόλιο επειδή εκείνοι έχουν φτιάξει και τον κορονοϊό.

Αγαπητέ αναγνώστη μπορείς να εντοπίσεις σίγουρα και άλλους τέτοιους τρόπους σκέψης στη σημερινή κατάσταση. Σε αφήνω να τους βρεις. Νομίζω ο κατάλογος δεν τελειώνει. Καταλήγουμε σε ένα διαχρονικό συμπέρασμα.

Ο καθένας ας αυτοπροστατευτεί. Μην περιμένετε από μια διαχρονικά διχασμένη και πολωμένη κοινωνία να λειτουργήσει για το κοινό καλό.