Η Κρήτη και η περιοχή γύρω από το χωριό μου δέχεται υψηλό φορτίο σεισμικών δονήσεων

logos280921
Οι άνθρωποι στο χωριό μου και τα γύρω χωριά ξύπνησαν χθες και συνεχίζουν να ζουν κάτω το φόβο μεγάλων σεισμών. Μια από τις σημερινές αθηναϊκές εφημερίδες που έγραψαν για το σεισμό στο Αρκαλοχώρι είναι ο μικρός ΛΟΓΟΣ. Μπράβο τους.

patrida280921
Τα τοπικά φύλλα όπως είναι η ΠΑΤΡΙΣ σηκώνουν πολύ ψηλά το θέμα. Προσέξετε τον τίτλο της εφημερίδα. Αποτυπώνει μια αλήθεια μεγάλη. Και το κακό είναι ότι και η χθεσινή νύχτα ήταν πολύ δύσκολη. και οι μετασεισμοί συνεχίζονται.

neakriti280921
Το πρωτοσέλιδο της ΝΕΑΣ ΚΡΗΤΗΣ... Προβάλλει με εμφαντικό τα όσα έγιναν χθες, αλλά και από τον τηλεοπτικό σταθμό της ίδιας ιδιοκτησίας ΚΡΗΤΗ ΤV, συνεχίζει με ζωντανά προγράμματα να καλύπτει το θέμα.

political280921
Η POLITICAL, προβάλλει τι διαφορές τοποθετήσεις των σεισμολόγων που σπέρνουν περισσότερη ανησυχία στους ανθρώπους αντί να τους καθησυχάζουν. Αλλά θα μου πεις άνθρωποι είναι, με περιορισμένες δυνατότητες.

dimokratiki280921
Εντυπωσιακό είναι που η εφημερίδα της Ρόδου, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, στρέφει σήμερα το ενδιαφέρον στο χθεσινό μεγάλο σεισμό της Κρήτης. Και δείχνει μια ανθρωπιά και αλληλεγγύη που τη χρειάζονται οι άνθρωποι. Τους σκεφτόμαστε!

Δημοσιογραφικά

Βλέποντας πιο ψύχραιμα και από απόσταση τη δολοφονία μιας νεαρής από τον σύζυγό της…

pilotos.fonias
Ο 32χρονος δολοφόνος της συζύγου του, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ήταν συνεχώς στο διαδίκτυο προσπαθώντας ψύχραιμα να φτιάξει εκείνο το κλίμα που θα τον ευνοούσε. Μέχρι που ήρθαν καταιγιστικά οι αποκαλύψεις με τη σύλληψη του στην Αλόννησο οπότε δεν είχε άλλη επιλογή παρά να ομολογήσει. Και αυτό έκανε.

bonis.leoΣας το είχα πει για την Τετάρτη, αλλά το άφησα για το Σάββατο, ώστε να έχω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των σχετικών γεγονότων. Θέμα μέγα έχει γίνει η δολοφονία στα Γλυκά Νερά της κ. Καρολάιν. Και δικαιολογημένα. Προσωπικά θέλω να στείλω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της κοπέλας. Είναι θετικό το ότι η Ελληνική Αστυνομία εξιχνίασε αυτή την υπόθεση.

Θέλω προσωπικά να σταθώ σε όλη τη στάση των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Στο πως διαχειρίστηκαν την υπόθεση. Αλλά και στην τέχνη τους να ξεσηκώνουν μια ήδη μπαρουτιασμένη κοινωνία, προς όφελος της ακροαματικότητας.

Μέχρι τη στιγμή που παραδέχθηκε ο κ. Αναγνωστόπουλος ότι αυτός είναι ο δολοφόνος, τα περισσότερα ΜΜΕ αναφέρονταν στο πρόσωπο του απλώς ως Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Μόλις αποκαλύφθηκε ο δολοφόνος, ξαφνικά άρχισαν να αποκαλούν ως συζυγοκτόνο τον μέχρι πρότινος αποκαλούμενο ως Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Απολύτως καιροσκοπική διαχείριση της ενημέρωσης. Αν υποθέσουμε ότι ο δολοφόνος ήταν κάποιος άγνωστος, no name άνθρωπος. Τι θα έγραφαν τα μίντια; Μια no name ενημέρωση του τύπου πχ "συνελήφθη 35χρονος για το φόνο στα Γλυκά Νερά" και αν ήταν διαφορετικής εθνικότητας από την ελληνική θα το τόνιζαν και αυτό, μήπως και πουλήσει πιο πολύ το θέμα.

Μήπως ξεσηκώσουν πιο πολύ τα πλήθη. "Ήταν ξένος". "Οι ξένοι φταίνε" και πάει λέγοντας. Θα γίνει κάποιος ντόρος, θα ξεσηκωθεί λίγος κόσμος, θα δουλέψει η βιομηχανία των ΜΜΕ. Θα γυρίσει ο ενημερωτικός τροχός της εκμεταλλεύσιμης πολτοποίησης του πόνου κάποιον ανθρώπων.

Αλλά τώρα που ήταν ο σύζυγός της ο δολοφόνος, η ενημέρωση έγινε βούτυρο στο ψωμί των δημοσιογράφων. Ξεσηκώθηκαν πολλές γυναίκες. Έγινε μεγάλη συζήτηση. Αντιπαραθέσεις. Απαιτήθηκαν δικαιώματα. Αλλά έχει χαθεί το σημείο.

Δεν υπάρχει πιο σημαντική δολοφονία και πιο ασήμαντη δολοφονία. Είτε σκοτώσει ένας άγνωστος κάποιον άγνωστο για τον χι ψι λόγο, είτε λόγο της κατάστασης δοθεί επώνυμη δημοσιότητα στο θέμα, όλες οι δολοφονίες είναι το ίδιο αποκρουστικές και απαίσιες.

Όπως υπάρχει τώρα η ανάγκη να απαιτηθεί το δικαίωμα για τη ζωή, έτσι θα υπήρχε ανάγκη να απαιτηθεί το δικαίωμα για τη ζωή και στην περίπτωση που ο δολοφόνος ήταν κάποιος άγνωστος. Είτε ο θύτης είναι μετανοημένος είτε όχι είναι το ίδιο και το αυτό.

Σε κάποια πράγματα μετράει μόνο το αποτέλεσμα. Είτε μετανοήσεις είτε όχι, το θύμα δυστυχώς θα είναι πάλι νεκρό. Στις δολοφονίες δεν παίζει ρόλο το ποιος είναι ο θύτης. Παίζει ρόλο η δολοφονία, ο θάνατος ενός ανθρώπου. Δεν παίζει ρόλο το ποιος τον σκότωσε, επειδή το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, ο θάνατος. Αυτό το "καμία μόνη" που ακούγεται από πολλές γυναικείες φωνές θα έπρεπε να ακουστεί και στην περίπτωση που ο δολοφόνος ήταν κάποιος εισβολέας στο σπίτι.

Θα ακουγόταν όμως; Ή απλά θα πέρναγε χωρίς να ακουμπήσει η είδηση αυτή; "Τόσα συμβαίνουν κάθε μέρα. Τι κρίμα!!" Και λοιπές ψευτοσυναισθηματικές παλινωδίες. Που μετατράπηκαν σε πύρινη οργή επειδή απλώς άλλαξε η ταυτότητα του δολοφόνου.

Ότι και να έχει γίνει δεν έχεις κανένα δικαίωμα να αφαιρέσεις τη ζωή κάποιου άλλου ατόμου. Κάθε δολοφονία είναι δολοφονία. Δεν υπάρχουν διακυμάνσεις σημαντικότητας, όπως παρουσιάζουν τα μίντια. Δεν υπάρχει εν βρασμό και εν εκείνο και εν το άλλο. Αν δεν είσαι ικανός να χαλιναγωγήσεις τον εαυτό σου σε έκρυθμες και πιεστικές καταστάσεις δεν χρειάζεσαι απαραίτητα ιατρική παρακολούθηση.

Αλλά σίγουρα χρειάζεσαι να μάθεις να εφαρμόζεις αρχές στη ζωή σου. Μόνο όταν οι άνθρωποι αποκτήσουν αρχές στη ζωή τους θα βελτιωθεί η κατάσταση. Τι είναι οι αρχές; Βασικές μεγάλες αλήθειες της ζωής. Δεν σκοτώνω κανέναν. Δεν χαλάω κάτι ποτέ και ειδικά αν δεν έχω τη δυνατότητα να το ξαναφτιάξω.

Όσο οι γονείς εστιάζουν τις προσπάθειες τους μόνο στο να παρέχουν υλική ευημερία και εξασφάλιση στα παιδιά τους και δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή στο να διδάξουν στα παιδιά αρχές, όπως η υπακοή, ο σεβασμός, η αγάπη, η αυτοσυγκράτηση, η κοινωνία θα βυθίζεται στο βούρκο της βαρβαρότητας και μιας κατάπτυστης εικονικής ανθρωπιάς.

Όσο οι γονείς δεν διδάσκουν τα παιδιά τους αρχές, κάθε τόσο θα βλέπουμε επιδειξίες, βιαστές, δολοφόνους, ληστές και διαφόρων ειδών αλήτες να λυμαίνονται την κοινωνία μας.

Όλες οι λύσεις βρίσκονται στο αξεπέραστο ρητό - οδηγό ζωής που είπε ο Ιησούς Χριστός: "... να αγαπάτε ο ένας τον άλλον· όπως εγώ σας αγάπησα, να αγαπάτε και εσείς ο ένας τον άλλον." Αυτή είναι η λύση σε όλα τα ανθρώπινα προβλήματα.

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης...  Πέρα από αυτό όμως κι εγώ έχω αλλάξει πια, πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν θάλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια τόσο στην εσωτερική αυλή, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν.

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πια συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Ωριμάζουμε και μαθαίνουμε... Και προσπαθούμε να το προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA