Δείτε αυτό το Site, αφορά τις γυναίκες που τους αρέσει να φροντίζουν τον εαυτό τους...

selida.sulas1

selida.sulas2Λένε, ότι η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες... Και ότι αναδεικνύει, πλευρές καλλιτεχνικές... Δείτε παρακαλώ μια ειλικρινή προσπάθεια που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία του κορονοϊού Covid-19  με εξαιρετικά, πρωτότυπα και μοναδικά δημιουργήματα, σε χειροποίητα κοσμήματα με κρύσταλλα και ημιπολύτιμους λίθους, με γούστο και συνθέσεις που παραπέμπουν σε γυναίκες που ξέρουν και τους αρέσει να φροντίζουν τον εαυτό τους.

170
Ένα νέο Site το Elegant by Nasia "παίζει" στο διαδίκτυο. Δείτε το, αξίζει. Θα δείτε, με ένα καθαρό ευδιάκριτο τρόπο, όλες τις καλλιτεχνικές δημιουργίες... Κι αν έχετε Facebook, αναζητήστε το ΕΔΩ και σημειώστε το νούμερο του έργου που σας αρέσει. Στη συνέχεια, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο που θα βρείτε εκεί, με τον δημιουργό. Και, όλα θα πάρουν το δρόμο τους!

144
Οι τιμές είναι πολύ προσιτές και ισορροπημένες και ο τρόπος αποστολής είναι με το χέρι αν μένουμε στην ίδια πόλη, με το ταχυδρομείο και με αντικαταβολή. Να ξέρετε ότι, αποδεινύετε στον εαυτό σας ότι τον αγαπάτε και τον φροντίζετε πραγματικά... Μη διστάζετε, πάρτε τηλέφωνο. Τη χρωστάστε, μια παραπάνω φροντίδα στον εαυτό σας... 

138

Κι αν δεν σας φτάνει το Site και δεν έχετε Facebook, αλλά Viber, ζητήστε μας παρακαλώ με μήνυμα σας να σας συνδέσουμε εμείς στην Ομάδα, ώστε να παρακολουθείτε όλες τις νέες κατασκευές... Στις μέρες που ζούμε, όλα είναι λίγο πιο εύκολα. Θέληση να υπάρχει... Με ένα απλό SMS στο τηλέφωνο 6932212755. Μας δίνετε τον αριθμό του κινητού  τηλεφώνου σας, που έχετε την εφαρμογή Viber... Τα υπόλοιπα, είναι δική μας δουλειά... Εμείς θα σας βάλουμε στην Ομάδα, για να βλέπετε τα πάντα... 

130

Δημοσιογραφικά

Μια εντελώς διαφορετική τουριστική σεζόν άνοιξε... Μακάρι, με προσοχή, να πάει καλά!

neakriti020720
Κάπως έτσι, σχεδόν πανηγυρικά, τα τοπικά φύλλα υποδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες στην Ελλάδα. Η ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ κυκλοφορεί στο Ηράκλειο και η φωτογραφία του πρωτοσέλιδου της, είναι αφιερωμένη στους πρώτους τουρίστες που έφτασαν στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης"...

xaniwtikanea020720
Και τα ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ κυκλοφορούν, την Πέμπτη 2/7/2020 με παρόμοιο πρωτοσέλιδο, αλλά και με τους προβληματισμούς τους, καταγραμμένους στον τίτλο. Πρόκειται για τουρισμό ειδικών συνθηκών, όπως λένε... Για να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, επειδή τώρα χρειάζεται να προσέχουμε διπλά και τριπλά.

rodiaki020720
Παρόμοιο το κλίμα και στην τοπική εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ. Εδώ μετρούν έναν - έναν τους τουρίστες. 1.500 τους έβγαλαν την πρώτη μέρα. 10 πτήσεις τσάρτερ! Τους καταλαβαίνουμε τους ανθρώπους. προσπαθούν να διασώσουν ότι μπορούν σε καιρούς δύσκολους από κάθε άποψη.
efimerides
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 4/7/2020

Για να μην ξεχνιόμαστε… Επειδή, καθώς τα μέτρα ασφαλείας λιγοστεύουν, έχουμε την ψευδαίσθηση ότι το πρόβλημα με τον κορονοϊό Covid-19, ξεπεράστηκε. Ωστόσο τίποτα δεν υπάρχει, που να μας πείθει γι’ κάτι τέτοιο.

Και βεβαίως μπορεί να αγωνιούμε για το αύριο, από πλευράς επιβίωσης, αλλά έξι μήνες μετά την πρώτη αναφορά της Κίνας προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για περιπτώσεις πνευμονίας άγνωστης αιτιολογίας που οδήγησαν στην αναγνώριση της νέου κορονοϊού SARS-Cov-2, τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί πάνω από 10 εκατομμύρια κρούσματα και πάνω από 500.000 θάνατοι, εξ’ αιτίας του ιού αυτού. Όμως το πρόβλημα δεν τελείωσε. Πολλές χώρες στον κόσμο, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, κατάφεραν να μειώσουν δραστικά τα κρούσματα, αλλά ο ιός δεν εξολοθρεύτηκε. Και τώρα προσπαθούν να ανακτήσουν την οικονομική τους δραστηριότητα, αυτό που κάποτε λέγαμε κανονικότητα και που ποτέ πια, δεν θα είναι το ίδιο.

Και καθώς αίρονται το ένα περιοριστικό μέτρο, μετά το άλλο, ο ιός βρίσκει πεδίο για να επιταχύνει την εξάπλωση του με το άνοιγμα στον τουρισμό.

Να ρίξουμε μια ματιά για να δούμε τι συμβαίνει στον κόσμο; Τα μισά κρούσματα βρίσκονται στην αμερικανική ήπειρο, με τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία να μετρούν η καθεμιά από το ένα τέταρτο του συνόλου της ηπείρου, καταγράφοντας καθημερινά 40.000 και 30.000 νέα κρούσματα, αντίστοιχα.

Τρίτη στη σειρά έρχεται η Ινδία με κάτω από 20.000 κρούσματα ημερησίως, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ρωσία με 6.000 – 7.000 κρούσματα ημερησίως.

Στην πρώτη 12άδα των χωρών τις οποίες η νόσος έχει πλήξει περισσότερο, περιλαμβάνονται το Ηνωμένο Βασίλειο, το Περού, η Χιλή, η Ισπανία, η Ιταλία, το Ιράν, το Μεξικό και το Πακιστάν.

Κι ενώ ζούμε αυτή την κατάσταση ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ δρ. Τέντρος Αντανσμ Γρεμπεγιέσους τονίζει ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αισθανόμαστε ότι είμαστε κοντά στο τέλος, αντίθετα «τα χειρότερα είναι μπροστά μας».

Και όχι μόνο αυτό. Κατά την εκτίμηση του ίδιου αξιωματούχου, είναι ανάγκη να υπάρξει συντονισμένη διεθνής απάντηση στον ιό, με τα υπάρχοντα μέτρα δημόσιας υγείας, τα οποία οι ίδιοι εκτιμούν ότι επαρκούν για την περιστολή του.episimansis.neo

Αυτές οι συντονισμένες ενέργειες θα καταφέρουν να καταστείλουν τον ιό, με την απομόνωση των κρουσμάτων τα οποία θα δέχονται την κατάλληλη φροντίδα. Σε διαφορετική περίπτωση εκείνος θα βρίσκει περιθώρια να επεκτείνεται και δεδομένου ότι δεν γνωρίζει σύνορα, εφόσον η απάντηση δεν είναι συντονισμένη, τότε οι όποιες μεμονωμένες δράσεις είναι σαφές ότι δεν μπορούν να έχουν μακροχρόνια αποτελέσματα.

Και το πρόβλημα για τον Covid-19 είναι ότι δεν υπάρχουν ακόμα φάρμακα ή εμβόλιο. Επιπλέον δεν στοχεύει μόνο στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας ή τις χαρακτηρισμένες ως ευπαθείς ομάδες, αλλά επεκτείνεται και σε νέους ηλικίας 20-30 ετών.

Μάλιστα αμερικανική μελέτη, διαπίστωσε ότι το 38% των ανθρώπων που νοσηλεύονταν, ήταν μεταξύ 20-54 ετών, ενώ οι μισοί που χρειάστηκε να νοσηλευτούν στην εντατική ήταν κάτω των 65 ετών.

Με τι κουράγιο λοιπόν και με τι δύναμη να υποδεχτούμε τους τουρίστες με το άνοιγμα των πτήσεων από συγκεκριμένες χώρες; Και πώς θα πορευτούν με μια στοιχειώδη αισιοδοξία οι άνθρωποι που περιμένουν να ζήσουν από τον τουρισμό φέτος;

Σίγουρα το φετινό καλοκαίρι δεν θα μοιάζει σε κανένα απ’ όσα γνωρίσαμε ως τώρα… Και το βέβαιο είναι ότι δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός ή το χειρότερο πανηγυρισμός, ότι τάχα μου το κακό πέρασε. Τίποτα δεν μας διαβεβαιώνει για κάτι τέτοιο. Αντίθετα οι φωνές υπευθυνότητας συνεχίζουν να τονίζουν την ανάγκη για προσοχή. Επειδή, όπως είπαμε, τα χειρότερα είναι μπροστά μας…

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί αύριο Σάββατο 4/7/2020 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου "Επισημάνσεις".

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης...  Πέρα από αυτό όμως κι εγώ έχω αλλάξει πια, πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν θάλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια τόσο στην εσωτερική αυλή, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν.

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγλάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο καλές οι προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Περιμένοντας τη σύνταξη...

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Φλεβάρη του 2012 απολύθηκα, με εθελούσια έξοδο, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983, ως δημοσιογράφος.
Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων, ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά; Μάλλον πολύ μακρυα, όπως δείχνουν τα πράγματα...
Την 1 Νοέμβρη 2019, κατέθεσα τα χαρτιά μου για τη συνταξιοδότηση... Και περιμένω. Μέχρι στιγμή, κανένα νέο.
Αλλά δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς… Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα την εποχή του κονοϊού Covid-19
Όλοι, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο, είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάναμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας, ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη, πως δεν είμαι μόνος! Μπορώ να εμπιστεύομαι απόλυτα τον Ιεχωβά! Δίνω καθημερινά τις μικρές ή μεγάλες μάχες. Με αξιοπρέπεια!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία και συμπτωματική. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Που περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Ωριμάζουμε και μαθαίνουμε... Και προσπαθούμε να το προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA