Εμείς το είδαμε, το Broadcasting του Ιανουαρίου ως εκκλησία, το Σάββατο 13/1

broacast.ian.2018

Το Broadcasting του Ιανουαρίου 2018 είναι ήδη στον αέρα. Μπορείτε να το δείτε και από εδώ, μέσω του επίσημου Site της οργάνωσης του Ιεχωβά Θεού στη γη. Εμείς το είδαμε, όλοι μαζί οι αδελφοί, το Σάββατο 13/1/2018 στην εκκλησία μας!

Ασφαλώς γνωρίζετε ότι από τις 6 Οκτωβρίου 2014, ξεκίνησε μια δοκιμαστική διευθέτηση για έναν αγγλόφωνο διαδικτυακό τηλεοπτικό σταθμό με το όνομα JW Broadcasting. Και τώρα αυτό το μοναδικό κανάλαι επικοινωνίας είναι στη διάθεση μας.

Μάλιστα από τον Αύγουστο του 2015, τα προγράμματα μεταφράζονται σε πάνω από 70 γλώσσες έτσι ώστε περισσότεροι αδελφοί και αδελφές μας να απολαμβάνουν, αυτές τις πνευματικά εποικοδομητικές εκπομπές.

Και φυσικά και στα ελληνικά εμείς μπορούμε να σούμε το πρόγραμμα μεταγλωτισμένο στα ελληνικά πράγμα που μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα το περιεχόμενο τους. Πολλοί θεατές σε όλο τον κόσμο έχουν εκφράσει την εκτίμησή τους για αυτή τη συναρπαστική νέα προμήθεια. paketo

Τα αποτελέσματα είναι συγκινητικά! Κάθε μηνιαίο πρόγραμμα, που ανεβαίνει συνήθως την πρώτη Δευτέρα του μήνα, ξεπερνάει τις δύο εκατομμύρια προβολές εκείνον τον μήνα. Συνολικά, οι εκπομπές του σταθμού, μαζί με όλα τα άλλα βίντεο, φτάνουν τις δέκα εκατομμύρια και πλέον προβολές τον μήνα. Δεν βρισκετε πολύ συναρπαστικό αυτό νούμερο;

Με την υποστήριξη του Ιεχωβά, είμαστε πεπεισμένοι ότι το JW Broadcasting θα εξακολουθεί να αποτελεί πλούσια πνευματική ευλογία για την παγκόσμια αδελφότητά μας και θα φέρνει ολοένα και μεγαλύτερο αίνο και δόξα στον Ιεχωβά.

Εμείς λοιπόν το είδαμε στην Αίθουσα Βασιλείας που στεγάζετε η εκκλησίας μας Αθήνα Αττική, Χρυσολωρά 10, στο Περιστέρι (είναι πολύ κοντά στο ΜΕΤΡΟ Αγ. Αντωνίου) το  Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στις 12:00. Και ήταν ιδιαίτερα απολαυστικό με πλούσιους πνευματικούς θυσαυρούς...

Το κάνουμε κάθε μήνα και είναι πολύ όμορφο. Ωστόσο μπορείτε να δείτε ήδη το JW broadcasting αυτού του μήνα, από ΕΔΩ... . Κι ΕΔΩ δείτε το σπέσιαλ Broadcasting για το τι ακριβώς συμβαίνει τώρα στη Ρωσία και πώς φτάσαμε σε μια άδικη δικαστική απόφαση.

Αφιέρωμα στην Ετήσια Συνέλευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, τον Οκτώβρη 2017!

broacast.ian1.2018

Με πολύ ενθαρρυντικά αποσπάσματα από την Ετήσια Συνέλευση του Κυβερνώντος Σώματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο τα ο[ποία περιέχονται στο Broadcasting αυτού του μήνα.

Θα δείτε και θα ακούσετε πολύ όμορφες εμπειρίες από το έργο οικοδόμησης και φυσικά θα δείτε κι εσείς, αν δεν το έχετε ήδη δει στη ζωή σας, το χέρι του Ιεχωβά... Δείτε το, παρακαλώ. Αξίζει.

broadcasting.ian3

Άλλη μια εικόνα από το Broadcasting του Ιανουαρίου... Μιλάνε μέλη της Επιτροπής Οικοδόμησης. Η εμπειρία τους μας βοηθάει να καταλάβουμε το σπουδαίο έργο που γίνεται παγκόσμια... Σε λίγο από εδώ και φυσικά από τον επίσημο ιστότοπο της Οργάνωσης θα δείτε δύο ακόμα μέρη από την Ετήσια Συνέλευση του Κυβερνώντος Σώματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά... Και φυσικά θα δείτε και από εδώ, τους ανάλογους συνδέσμους... Η προσμονή δημιουργεί όμορφα συναισθήματα...

 

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 θα γίνει η φετινή Συνέλευση μας στη Μαλακάσα

to.kalo

Με νωπές ακόμα τις σκέψεις της πρώτης Περιφερειακής μας Συνέλευσης, ετοιμαζόμαστε για τη δεύτερη της 11ης περιοχής, η οποία έχει προγραμματιστείν να γίνει στην αίθουσα Συνελεύσεων της Μαλακάσας, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018. Το θέμα της είναι «Μην παραιτείστε από το να κάνετε το καλό!» - Γαλάτες 6:9 Ως Χριστιανοί επιθυμούμε να κάνουμε το καλό από την άποψη του θεού.

Αυτό όμως δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει. Η συνέλευση θα μας βοηθήσει να "σπέρνουμε μεριμνώντας για το πνέυμα" και να μην "σπέρνουμε μεριμνώντας για τη σάρκα". (Γαλάτες 6:8). Το πρόγραμμα  θα τονίσει πόσο αναγκαίο είναι τόσο για τους νέους, όσο και για τους ηλικιωμένους, να ζουν σύμφωνα με τις Γραφικές αρχές.

Σε αυτή τη Συνέλευση ο επίσκοπος περιοχής μας θα έχει την ευθύνη. Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι ένα αρχείο PDF με το πρόγραμμα έχει γίνει ήδη διαθέσιμο στον ιστότοπο μας jw.org/el, δείτε ΕΔΩ στη καρτέλα ΕΚΔΟΣΕΙΣ> ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΔΗ. Ακόμα δείτε ΕΔΩ τις ερωτήσεις που θα απαντηθούν, κατά τη διάρκεια του προγράμματος της συνέλευσης, όπως επίσης στην εφαρμογή JW Library στην καρτέλα ΕΚΔΟΣΕΙΣ>ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. Και από εκεί, μπορούμε να λάβουμε αναλυτική ενημέρωση.

Το πρόγραμμα περιέχει τους τίτλους των ομιλιών, τις βασικές ερωτήσεις που θα απαντηθούν και τα κύρια εδάφια, τους ύμνους που θα χρησιμοποιηθούν, καθώς και τη διάρκεια κάθε ομιλίας. Έχοντας αυτές τις πληροφορίες εκ των προτέρων, μπορούμε να κάνουμε σκέψεις γύρω από τους τίτλους των ομιλιών και πρόβα τους ύμνους. Ίσως δε, εντάσσοντας αυτή την προετοιμασία στη βραδιά Οικογενειακής Λατρείας. 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί της Κυριακής. Και θα ολοκληρωθεί στις 4:15 μ.μ. Ένας ευγενής στόχος που μπορούμε να βάλουμε είναι να είμαστε όλοι εκεί και να απαρακολουθήσουμε ολόκληρο το πρόγραμμα της συνέλευσης περιοχής.

Έτσι θα δείξουμε σεβασμό σε αυτήν την προετοιμασμένη από τον πιστό και φρόνιμο δούλο, διευθέτηση. Είναι κατάλληλο να κάνουμε τον στόχο αυτό αντικείμενο των προσευχών μας. Ο Ιεχωβά να ενεργήσει μέσα μας ώστε και να θέλουμε  και να ενεργήσουμε σε αυτή την περίπτωση - (Φιλιππησίους 2:13).

Υπενθυμίζεται στοργικά να έχουμε μαζί μας, εκτός από την ΑγίαΓραφή και ένα σημειωματάριο, το προσωπικό μας αντίτυπο της ΣΚΟΠΙΑΣ μελέτης που θα εξεταστεί εκείνη την εβδομάδα. Επειδή ένα μέρος θα αφορά τη μελέτη της.

Να θυμόμαστε ακόμα ότι οι υποψήφιοι για βάπτισμα πρέπει να φροντίσουν να προετοιμαστούν κατάλληλα με ότι αυτό περιλαβάνει. Εκείνοι γνωρίζουν και είμαστε βέβαιοι ότι θα το κάνουν με απόλυτη ευσυνειδησία.

Ας φροντίσουμε να πετύχουμε τον στόχο που έχουμε θέσει ως περιοχή, να αείμαστε έγκαιρα στις θέσεις μας ώστε να απολαύσουμε  την εισαγωγική μουσική και τον αρχικό ύμνο.

Καθώς θα προετοιμαζόμαστε μέχρι τότε γι’ αυτή τη συνέλευση, εκτός από την ετοιμασία της καρδιάς, καλό θα είναι να πάρουμε όλα εκείνα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε να παρακολουθήσουμε απρόσκοπτα ολόκληρο το πρόγραμμα που παραθέτει ο Ιεχωβά, ο «Μεγάλος Εκπαιδευτής» - Ησαΐας 30:20. Έτσι θα ωφεληθούμε καλύτερα από ένα ζωοσωτήριο και αναζωογονητικό πρόγραμμα.

Ευχόμαστε η εφαρμογή των ζωτικών πληροφοριών που θα παρουσιαστούν να μας βοηθήσουν να περιζώσουμε τη διάνοια μας για να συμμετέχουμε με ζήλο στη υπηρεσία της Βασιλείας (1 Πέτρου 1:13).

  • Δείτε, παρακαλώ κι αυτό ΕΔΩ το βίντεο του πιστού και φρόνιμου δούλου για να προετοιμάσετε την καρδιά σας.

Δημοσιογραφικά

Θυμάστε την απεργία; Αποχαιρετίστε την. Χάθηκε, επειδή οι δανειστές επιθυμούν ηρεμία!

EfSynI110118
Έτσι παρουσίασε η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ το μεγάλο θέμα του πολυνομοσχεδίου. Το να αντιδρά κανείς νόμιμα, όταν θίγονται τα δικαιώματα του, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Μην το ξεχνάμε αυτό…

TaNeaI100118
Μ’ άρεσε του ΤΑ ΝΕΑ προβάλλουν κάτι που όλοι οι ενεργοί πολίτες γνωρίζουν  και δεν θα είχαν αυταπάτες… Τόσο, μα τόσο μακριά είναι ο Τύπος από την πραγματικότητα, όπως καταγράφεται στην εποχή των μνημονίων.

HNautemporikiI100118
Εντυπωσιακό, κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους καλόπιστους αναγνώστες, είναι το πρωτοσέλιδο της οικονομικής εφημερίδας ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, της μόνης πια, οικονομικής εφημερίδας που υπάρχει στα περίπτερα.

HKathimeriniI100118
Θλίψη μας καταβάλλει, όταν βλέπουμε μια πολιτική εφημερίδα με ιστορία, από τον καιρό της Ελένης Βλάχου, όπως η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, να… πανηγυρίζει επειδή ξεμπλοκάρουν οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και μάλιστα μ’ αυτό τον άκομψο τρόπο, δηλαδή όχι στο Ειρηνοδικείο, αλλά μέσω του διαδικτύου…

RizospastisI100118
Τα μεγάλα λόγια των επαγγελματιών «υπερασπιστών» του δίκιου των εργαζομένων που αρέσκονται σε εντυπωσιακές κινήσεις, όταν είναι μπροστά οι τηλεοπτικές κάμερες για να τις καταγράψουν. Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, η κομματική εφημερίδα του ΚΚΕ υιοθετεί τέτοια πρωτοσέλιδα. Τους καταλαβαίνουμε.

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 13/01/2018

Αναταραχή επικρατεί στα συνδικάτα μπροστά στην ψήφιση του νέου πολυνομοσχεδίου. Αιχμή του δόρατος το δικαίωμα στην απεργία. Και φυσικά έχουμε μπροστά μας, νέες κινητοποιήσεις. Το πράγμα δεν είναι απλό, όπως φαίνεται με την πρώτη ματιά.

Εκείνο που πρωτοστατεί σ’ αυτή τη διαμαρτυρίας είναι το ΠΑΜΕ, η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση που είναι φιλική στο ΚΚΕ τάσσεται κατά της αλλαγής του υπάρχοντος νόμου για τις απεργιακές κινητοποιήσεις επειδή θεωρεί «αιτία πολέμου», οποιαδήποτε τροποποίηση στα ισχύοντα για την απεργία και τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτή.

Την ίδια ώρα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, εμφανίζονται να επιθυμούν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και έτσι αποφάσισαν την οργάνωση συλλαλητηρίου την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Στην ουσία σύρονται σαν αγγαρεία σε μια τέτοια κατεύθυνση, επειδή προφανώς, δεν έχουν άλλη επιλογή

Τι προβλέπει όμως η διάταξη για τις απεργίες, για την οποία ξεσηκώνονται τα συνδικάτα. Σύμφωνα με το άρθρο 211 προβλέπεται ότι: «Ειδικά για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών». (Ο αρ. 2 του άρθρου 8 του ν. 1264/1982 (Α΄ 79).

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο υπουργείο Εργασίας, όταν η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, αρνήθηκε να τους συναντήσει. Οι εξελίξεις που ακολούθησαν ήταν δραματικές. Οι συνδικαλιστές ξήλωσαν τα ρολά, μπήκαν στη στοά και πέρασαν μέσα στο κτίριο του υπουργείου φωνάζοντας συνθήματα. «Δεν θα σας αφήσουμε να ολοκληρώσετε το έγκλημα, δεν θα σας αφήσουμε».

«Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», «Για το δικαίωμα στην απεργία χύθηκε αίμα» και «πάρτε το πίσω» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναξαν μέσα στο υπουργικό γραφείο.episimansis

Μετά το νέο «ντου» των συνδικαλιστών, υπενθυμίζεται ότι είχε υπάρξει ακόμα ένα, μερικές εβδομάδες πριν, πάλι από το ΠΑΜΕ, το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση, στο οποία αναφέρει:

«Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι ανοιχτό στο διάλογο και σέβεται τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες τους. Γι’ αυτό θεωρούμε ακατανόητη την εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο κτίριο του υπουργείου, όπου και οι ίδιοι οι «εισβολείς» συνειδητοποίησαν ότι παραβίασαν ανοιχτές θύρες».

«Η υπουργός Εργασίας, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τους δέχτηκε στο γραφείο της και όπως αποδείχτηκε, οι ίδιοι αρνήθηκαν το διάλογο, επιλέγοντας τις κραυγές και το επικοινωνιακό σόου χάριν των τηλεοπτικών καμερών.

«Η ρύθμιση σε καμία περίπτωση ούτε καταργεί, ούτε περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας. Η μόνη αλλαγή αφορά τον κανόνα της απαρτίας στις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων που δεν είναι ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής έκτασης, όταν συγκαλούνται προκειμένου να ληφθεί απόφαση για απεργία.

Η ρύθμιση προβλέπει ότι για να υπάρχει απαρτία στη γενική συνέλευση πρέπει να παρίσταται το 1/2 των μελών του σωματείου που πληρώνουν τις συνδρομές τους». Τίποτα δεν αλλάζει στον τρόπο λήψης της απόφασης για απεργία η οποία θα συνεχίσει να λαμβάνεται με τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων.

Τέλος, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η καταστολή οποιασδήποτε μορφής κινητοποίησης δεν ήταν και δεν θα γίνει επιλογή μας», υπογραμμίζει το υπουργείο Εργασίας. Αυτά για την απεργία, που με βάση την τροπολογία, στην ουσία καταργείται… Ότι κι αν λέει το αρμόδιο υπουργείο.

  • Αυτό το κομμάτι θα δημοσιευτεί το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018. Επέστρεψαν οι συνάδελφοι στη θέση τους μετά τη μικρή ανάσα μιας εβδομάδας. Είναι το περιεχόμενο της στήλης μου «Επισημάνσεις» στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ.

Αποχαιρετούμε το 2017 με σκέψεις θετικές και με απολογισμούς που όλοι πρέπει να κάνουμε

anatoli1.281217
Τελευταίες μέρες του 2017, με εικόνες που παραπέμπουν σε πίνακες ζωγραφικής, ενώ είναι απλά η δημιουργία του Ιεχωβά στην ανατολή του ήλιο, ένα ακόμα πρωινό στη ζωή μας. Πόσο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι πρέπει να είμαστε.

anatoli2.281217
Πολλοί θα ήθελαν να έχουν έναν τέτοιον πίνακα στο σαλόνι τους. Αλλά συμβαίνει κάτι πολύ πιο ωραίο. Μπορούμε και τον απολαμβάνουμε ζωντανά. Κάπου στο Πήλιο έχουν τραβηχτεί οι φωτογραφίες. Από εκεί μας τις έστειλαν, φίλοι.

anatoli3.281217
Ναι, τέτοιες εικόνες μπορεί κανείς να τις βάζει στη ζωή του, στους απολογισμού του. Τα πάντα, κάτω από αυτό το πρίσμα μοιάζουν και είναι καλύτερα. Και σίγουρα πιο αισιόδοξα, δεδομένου ότι αυτόν τον δημιουργό, εμπιστεύεσαι.

anatoli4.281217
Πραγματικά αισθάνεσαι δέος μπροστά σ’ αυτή την απίστευτη φυσική ομορφιά. Και η ζωή με όλα τα προβλήματα της είναι καλή. Μπορεί ακόμα να ονειρεύεσαι, να κάνεις σχέδια. Κι αν τέτοιες στιγμές μπορείς να τις ζεις τώρα, φαντάσου, στοχάσου πόσο πιο όμορφα θα είναι όλα στην πραγματική ζωή. Και χαμογέλα!

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 30/12/2017

Το συνηθίζουν οι άνθρωποι τέτοιες μέρες, καθώς μια χρονιά, το 2017 τελειώνει κι ένας καινούριος χρόνος, το 2018, ανατέλλει μπροστά μας, να κάνουν απολογισμούς και όνειρα για το κοντινό μέλλον.

Και όσο για τους απολογισμούς, ίσως αποτελεί σωφροσύνη το να καταγράφουν τα λάθη και να προσπαθούν να τα διορθώνουν ή τουλάχιστον να μην τα επαναλάβουν, βγαίνοντας έτσι σοφότεροι, αν μπορεί να ειπωθεί έτσι.

Διότι πραγματικά, ποιος είναι σοφός σ’ αυτόν τον κόσμο; Κατά το κοινά αποδεκτό, είναι εκείνος που γνωρίζει πολλά για τον κόσμο και τα πράγματα και η γνώση του έχει βάθος, ποιότητα και αποτελεσματικότητα.

Και τι είναι σοφία; Είναι η ενέργεια, ο λόγος κ.λπ. που χαρακτηρίζεται από γνώση και ορθή κρίση. Αλλά είναι μόνον αυτά; Όχι, είναι πολλά περισσότερα. Όπως η ικανότητα που έχει κάποιος να χρησιμοποιεί τη γνώση και την κατανόηση με επιτυχία, ώστε να επιλύει προβλήματα, να αποφεύγει ή να αποσοβεί κινδύνους, να επιτυγχάνει συγκεκριμένους στόχους ή να συμβουλεύει άλλους πώς να ενεργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Η σοφία είναι το αντίθετο της αφροσύνης, της ανοησίας και της παραφροσύνης, με τις οποίες αντιπαραβάλλεται συχνά.

Η σοφία υποδηλώνει ευρύτητα γνώσης και βάθος κατανόησης, ιδιότητες οι οποίες προσδίδουν στη σοφία την ορθότητα και τη σαφήνεια κρίσης που τη χαρακτηρίζουν. Ο σοφός “αποταμιεύει γνώση”, έτσι ώστε να έχει απόθεμα από το οποίο να αντλεί.

Μολονότι «η σοφία είναι το πρώτιστο», δίνεται η συμβουλή: «Μαζί με όλα όσα αποκτάς, απόκτησε κατανόηση». Η κατανόηση (ευρύς όρος ο οποίος περιλαμβάνει συχνά τη διάκριση) προσθέτει δύναμη στη σοφία, επιτείνοντας σημαντικά τη φρόνηση και την προνοητικότητα, που είναι επίσης αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της σοφίας. episimansis

Η φρόνηση υποδηλώνει σύνεση και μπορεί να εκφραστεί με επιφυλακτική στάση, εγκράτεια, μετριοπάθεια ή αυτοσυγκράτηση. Ο “φρόνιμος άντρας” χτίζει το σπίτι του πάνω στο βράχο, προβλέποντας την πιθανότητα θύελλας, ενώ ο ανόητος χτίζει το δικό του στην άμμο και υφίσταται συμφορά.

Η κατανόηση ενισχύει τη σοφία και με άλλους τρόπους. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να υπακούει σε μια συγκεκριμένη εντολή του Θεού, επειδή αναγνωρίζει ότι είναι σωστό να δείξει υπακοή, και αυτό φανερώνει σοφία εκ μέρους του.

Αν όμως κατανοήσει αληθινά το λόγο για τον οποίο δόθηκε αυτή η εντολή, τον καλό σκοπό που εξυπηρετεί και τα συνεπαγόμενα οφέλη, η απόφαση που έχει πάρει στην καρδιά του να συνεχίσει να ακολουθεί αυτή τη σοφή πορεία ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό.

Στη Γραφή και στο εδάφιο Παροιμίες 21:11 λέγεται ότι, «δίνοντας ενόραση στον σοφό, αυτός αποκτάει γνώση». Ο σοφός δέχεται ευχαρίστως οποιαδήποτε πληροφορία τού προσφέρει σαφέστερη άποψη σχετικά με τις περιστάσεις, τις συνθήκες και τις αιτίες που βρίσκονται στη ρίζα των προβλημάτων.

Ως εκ τούτου, «αποκτάει γνώση» ως προς το τι να κάνει σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα και γνωρίζει τι συμπεράσματα να βγάλει, τι χρειάζεται προκειμένου να επιλυθεί το υπάρχον πρόβλημα.

Είναι εύκολα όλα αυτά για έναν μέσο άνθρωπο, όπως είμαστε εμείς; Ας είμαστε ειλικρινείς: Μάλλον όχι! Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάψουμε να παλεύουμε, προκειμένου να έχουμε μια αξιοπρεπή στάση στη ζωή μας.

Κι εμείς δεν είμαστε φτιαγμένοι για τα εύκολα. Μια ματιά πίσω μας στο δρόμο που περάσαμε για να φτάσουμε ως εδώ, μας δείχνει πως και θέλουμε και είμαστε μαχητές της ζωής.

Ψηλά λοιπόν το κεφάλι, όχι ως αιθεροβάμονες που διεκδικούν το ακατόρθωτο, αλλά ως ρεαλιστές που ψυχανεμίζονται το καλύτερο, το διεκδικούν και πετυχαίνουν να το φτάσουν, με τη δύναμη της ψυχής τους.

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, λίγο πριν την εκπνοή του 2017 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».

Πάει κι αυτό! Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός χωρίς διαρροές, με αυξημένη πλειοψηφία

AugiI201217
Το πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ την επομένη της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή. Υπερβολικά, θα έλεγα. Τόση εμπιστοσύνη πια έχουν στις δυνάμεις τους και τις δυνατότητες τους εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ; Θυμάμαι αυτό που λέει ο λαός: «Ακόμα δεν το είδαμε, Γιάννης τον βγάλαμε…»

KXaniotikaI211217
Αισιόδοξη η ΑΥΓΗ, απαισιόδοξα τα ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΝΕΑ. Αναφέρονται βέβαια σε μια έρευνα του ευρωβαρόμετρου σχετικά με τους Έλληνες, αλλά αναρωτιέμαι, χρειαζόταν άραγε αυτό; Μια βόλτα να έκαναν στο δρόμο οι δημοσιογράφοι τους και να μιλούσαν στους ανθρώπους για το πώς είναι και πώς αισθάνονται, τα ίδια συμπεράσματα θα έβγαζαν.
efimerides
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 23/12/2017

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης η συζήτηση επί του προϋπολογισμού με 153 ψήφους υπέρ και η κυβέρνηση, όπως κάνουν όλες οι κυβερνήσεις σε μια τέτοια περίπτωση, το πανηγύρισε δεόντως… Εμείς ως πολίτες που μας αφορά αυτή η ιστορία, φορέσαμε μαύρες πλερέζες, καθώς μάθαμε τι καλούμαστε να πληρώσουμε.

Μεγάλοι, πηχυαίοι τίτλοι που υιοθετούν την άποψη του πρωθυπουργού της χώρας κ. Τσίπρα, μας ενημερώνουν ότι αυτός είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός, αλλά αναρωτιέμαι, σε τι μας αφορά και μας ενδιαφέρει, αφού γνωρίζουμε καλά ότι για να βρεθούμε στην κανονικότητα (αν ποτέ τα καταφέρουμε και βρεθούμε…) μάλλον θα ζήσουμε πολλά ακόμα στο πετσί μας.

Για να είμαστε ειλικρινείς, προβληματίστηκα αν έπρεπε να ασχοληθώ με ένα ακόμα άρθρο για τα οικονομικά. Αλλά θεωρώ ότι δεν μπορώ να κάνω κι εγώ, αυτά που κάνουν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι που τους αρέσει να χαϊδεύουν τα αυτιά των αφεντικών τους.

Όσο όμως αυτή η γωνιά είναι ελεύθερη να διατυπώνει τις απόψεις του αρθρογράφου της, αυτό θα το κάνω με όσο πιο μεγάλη έμφαση γίνεται. Κι εσείς, ως αναγνώστες, διαλέξτε τι θα διαβάζετε και τι όχι. Εμένα προσωπικά, μου αρκεί να τα πω και αν υπάρχουν έστω και λίγοι να ακούσουν, είμαι χαρούμενος για το λειτούργημα που ασκώ, χωρίς καμιά καθοδήγηση.

Αναλύσεις μπορείτε να δείτε πολλές, τις επόμενες μέρες πάνω στο θέμα. Και θα δείτε, αυτό είναι περισσότερο κι από βέβαιο, ότι όσο περνούν οι μέρες, τόσο αυτές θα πληθαίνουν. Όμως ένα πράγμα πρέπει να έχουμε στο νου μας. Πόσο αξιόπιστοι είναι τόσο οι δημοσιογράφοι, όσο και οι πηγές τους;episimansis

Στην Ελλάδα, το κακό είναι ότι περισσεύει ο κομματικός φανατισμός. Πολλοί συνάνθρωποι μας, εμπιστεύονται το πολιτικό κόμμα που ψηφίζουν παραδοσιακά, ανεξάρτητα από το αν έχουν στην πορεία του χρόνου, προδοθεί πολλές φορές από αυτό.

Αλήθεια! Θλίβεσαι όταν ακούς ευφυείς ανθρώπους να λένε πως «έτσι έκανα πάντα»… Λένε δηλαδή, πως δεν τους πειράζει που αντιλαμβάνονται το λάθος τους, αλλά τα επαναλαμβάνουν με συνέπεια, επειδή αυτό έκαναν πάντα, χρόνια τώρα… «Τώρα θα αλλάξουν;» λένε και σε αφήνουν μετέωρο να βλέπεις έξυπνους ανθρώπους να λειτουργούν με τόση έλλειψη λογικής που φτάνει στα όρια της βλακείας.

Διότι απέναντι μας έχουμε επαγγελματίες ψεύτες πολιτικούς που δεν έχουν άλλο στο μυαλό τους, από το πώς θα εξαπατήσουν τους πολίτες… Δείτε ας πούμε τη συγκυρία που επέλεξαν να φέρουν για ψήφιση τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, όπου κατά παράδοση οι Έλληνες, ξεχνώντας τα δεινά που περνούν συνεχίζουν να κάνουν (με τις ισχνές δυνατότητες που έχουν…) δώρα, τραπέζια, έξοδα πάνω στα έξοδα, που πραγματικά είναι πολλά και γονατίζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό…

Δάσκαλοι του αποπροσανατολισμού, ξέρουν πως ουδείς θα ασχοληθεί μαζί τους και με τις πολιτικές τους. Έχουν μάλιστα το θράσος να αναγνωρίζουν ότι έχει υποστεί μεγάλη ζημιά ο ελληνικό λαός, αλλά… όλα αυτά θα αλλάξουν (μαγικά;) όταν θα βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση στη χώρα.

Και για να μην έχουν πρόβλημα, πετάνε κι ένα κοκαλάκι σε όσους έχουν οδηγηθεί από τις πολιτικές τους βίαια στη φτωχοποίηση. Τι σημασία έχει πώς το λένε; Βαρύγδουποι τίτλοι, όπως κοινωνικό μέρισμα, έκτακτο επίδομα σε ανέργους νέους κ.λπ Νέους όρους θα εφευρίσκουν πάντα. Κι εμείς θα «τσιμπάμε» ως χάνοι, ελπίζοντας πως ένα από τα επόμενα μέτρα, πού ξέρεις, μπορεί να ακουμπήσει κι εμάς.

Ότι έχουμε περάσει σε κλίμα εκλογών, είναι πασιφανές. Κι αυτό αποδεικνύουν τα γκάλοπ που φυτρώνουν σα μανιτάρια και δείχνουν ότι μικραίνει η ψαλίδα ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα που διεκδικούν την εξουσία. Ας μάθουν λοιπόν, ότι υπάρχουν και πολίτες με σώας τας φρένας που δεν εμπιστεύονται κανέναν πια!

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί το Σάββατο 23/12/2017 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».

Έχουμε άλλους λόγους να χαιρόμαστε εμείς... Αν και τα δύσκολα είναι μπροστά μας...

ximeroma1.xalkidiki
Δεν θέλω, συνειδητά, να συνοδεύσω το δημοσιογραφικό κείμενο που ακολουθεί με φωτογραφίες επικαιρότητας. Παντού όπου κι αν γυρίσεις το βλέμμα σου στον κόσμο, θα διακρίνεις άγριες καταστάσεις. Χρειαζόμαστε κάτι πιο όμορφο.

ximeroma2.xalkidiki
Όπως, ας πούμε ένα ηλιοβασίλεμα από τη Χαλκιδική! Οι πρώτες ακτίνες του ήλιου φαίνονται στον ορίζοντα. Η νύχτα, το σκοτάδι, διαλύεται και η μέρα γεμάτη ελπίδες και αισιόδοξες σκέψεις, ξεκινάει… Τι ομορφιά!

ximeroma3.xalkidiki
Κομμάτι της δημιουργίας κι αυτό! Άντε να πεις σε έναν ζωγράφο να σου φτιάξει ένα τέτοιο πίνακα. Κι ας πούμε ότι το καταφέρνει μια φορά, θα μπορούσε να το επαναλαμβάνει αυτό, με συνέπεια, κάθε μέρα χιλιάδες χρόνια τώρα;

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 16/12/2017

Το ψάξαμε λίγο το πράγμα, μας βοήθησε πολύ και το εξειδικευμένο άρθρο του του Νίκου Ρογκάκου στο Site toy ant1, όπου ο συνάδελφος του οικονομικού ρεπορτάζ κάνει λόγο για τις επτά μεγάλες φορολογικές αλλαγές που “κρύβει” η τεχνική συμφωνία μεταξύ Κυβέρνησης και δανειστών για την τρίτη αξιολόγηση.

Από τις νέες παρεμβάσεις, που θα εφαρμοστούν σταδιακά το 2018, ξεχωρίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων για οφειλές προς το Δημόσιο, που εκτιμάται ότι θα κάνουν και τη διαφορά στις φορολογικές εισπράξεις. Οι απλήρωτοι φόροι του μνημονίου βρίσκονται μία “ανάσα” από το ψυχολογικό όριο των 100 δισ. ευρώ και σε συνδυασμό με τα 20 δισεκατομμύρια των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, συνιστούν την πιο μεγάλη «κόκκινη» οφειλή στο εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα με το τεχνικό κείμενο, η φορολογική διοίκηση θα έχει τη δυνατότητα να βγάλει στο «σφυρί» σπίτια, οικόπεδα, αγροτεμάχια, καταστήματα και γκαράζ στην εμπορική και όχι στην αντικειμενική αξία (όπως ισχύει για τα χρέη προς τις τράπεζες). Οι εισπρακτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, περιμένουν τη σχετική απόφαση, που θα υπογράψουν οι αρμόδιοι υπουργοί και θα καθορίζει αυτή τη διαδικασία.

Εκτός από τους πλειστηριασμούς, «πικρό ποτήρι» θα πιουν το νέο έτος, όλοι οι ιδιοκτήτες από τις αλλαγές που θα γίνουν στον ΕΝΦΙΑ με σκοπό τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Άλλωστε και μόνο η εξίσωση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές, από τον Μάρτιο, θα αλλάξει γενικότερα τον χάρτη της φορολογίας στα ακίνητα, ενώ μεγάλη αναστάτωση και νέα βάρη σε μια «πεθαμένη» κτηματαγορά, θα επιφέρει η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας από την 1η Ιανουαρίου του 2018.

Άλλος «δράκος» για τους πολίτες, αλλά και για την ίδια την Κυβέρνηση, είναι και ο κίνδυνος για νέα δημοσιονομικά μέτρα. Το κείμενο αφήνει «παράθυρο» κατάθεσης νέας διάταξης στη Βουλή, μέχρι τον Μάιο του 2018, σε περίπτωση που το ΔΝΤ κρίνει ότι ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% το 2018 δεν επιτυγχάνεται.

Το Ταμείο εξακολουθεί να θεωρεί παρακινδυνευμένη την πρόβλεψη για το πλεόνασμα της επόμενης χρονιάς. Σε άλλο σημείο της συμφωνίας προβλέπεται η κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ σε 32 νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτικότερα το φορολογικό «πακέτο» του επικαιροποιημένου Μνημονίου περιέχει:

1. Νομοθεσία, ώς τον Μάιο του 2018, για το ενδεχόμενο ταχύτερης μείωσης του αφορολόγητου ορίου (από το 2019, αντί του 2020), σε περίπτωση που το ΔΝΤ θεωρεί ότι υπάρχουν «κενά» σε ό,τι αφορά τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

2. Καθιέρωση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για οφειλές προς την Εφορία και τα Ταμεία. episimansis

3. Ευθυγράμμιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες στα ακίνητα έως τον Μάρτιο του 2018. Τυχόν μείωσή τους, θα αντισταθμιστεί με αυξήσεις στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ για την είσπραξη των 2,65 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

4. Εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ του 2018 έως τον Ιούνιο.

5. Εφαρμογή φόρου υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων. Ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 15% στη διαφορά μεταξύ της τιμής κτήσης και της τιμής πώλησης ακινήτων.

6. Νέα ρύθμιση έως 120 δόσεις για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και Εφορία. Με «κούρεμα» έως και 85% στις προσαυξήσεις τους.

7. Κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ σε 32 νησιά του Αιγαίου. Ο ΦΠΑ από 5%, 9% και 17% που είναι σήμερα “ψηλώνει” σε 6%, 13% και 24% αντίστοιχα. Ας το πούμε άλλη μια φορά ως ευχή, καλή χρονιά να έχουμε και όσοι θέλουν και επιμένουν, ας το πιστεύουν…

  • Αυτό το κείμενο θα δημοσιευτεί το Σάββατο 16/12/2017 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».

Αξιολόγηση εξπρές! Υπάρχει λόγος να χαιρόμαστε ή πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα;

arkas axiologosi new
Χαρακτηριστικό το σκίτσο του Αρκά, μιλάει από μόνο του. Και ίσως είναι υπερβολή να προσπαθήσουμε να του βάλουμε λεζάντα. Είναι το χάρισμα της εικόνας, μέσα από ένα σκίτσο...

TaNeaI051217
Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ παρουσία σε μ' αυτόν τον κινηματογραφικό τίτλο το εξπρές κλείσιμο της αξιολόγησης. Εύκολα νομίζω παραπέμπει σε συμπεράσματα. Αρκεί να μη φοράμε πολιτικές παρωπίδες...

AugiI051217
Υπερ-αισιόδοξος ο τίτλος της ΑΥΓΗΣ. Τι να κάνει κι αυτή η  καημένη... Συμμεριζόμαστε την ανάγκη να κάνει το πικρό - γλυκό για να στηρίξει την απόφαση της φιλικής της κυβέρνησης... Τους καταλαβαίνουμε...

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 09/12/2017

Παρακολουθώ, λόγω της δουλειάς μου, καθημερινά την ειδησεογραφία. Εκτιμώ ότι αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου να είμαι σε θέση, ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, να αξιοποιώ καλύτερα τις πληροφορίες, ώστε να μην πέσω θύμα της κατευθυνόμενης προπαγάνδας και χωρίς να θέλω, να γίνω φορέας της.

Το θέμα λοιπόν της εβδομάδας που μας πέρασε ήταν το κλείσιμο της αξιολόγησης με τα τεχνικά κλιμάκια των «φίλων» μας και δανειστών μας ή αλλιώς «θεσμών», όπως τους αρέσει να τους λένε. Αυτό είναι και όχι η επίσκεψη Ερτογάν στην χώρας μας, που αναζωπύρωσε εθνικιστικές εξάρσεις…

Γνωρίζετε, φαντάζομαι, ότι οι συναντήσεις των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης και οι συζητήσεις πάνω στα ζητήματα που θέτουν, γίνεται στο κέντρο της Αθήνας, στο «φτωχικό» ξενοδοχείο HILTON, πράγμα που συνάδει απόλυτα με τα όσα περνά στα χρόνια των μνημονίων, αυτός ο ταλαίπωρος λαός.

Η τελευταία αξιολόγηση χαρακτηρίστηκε εξπρές και μόνο που δεν… πανηγύρισε η κυβέρνηση, καθώς παρέδωσε άλλο ένα σημαντικό κομμάτι των κεκτημένων στις ορέξεις των δανειστών. Και ω του θαύματος! Η εξπρές αξιολόγηση, έδωσε τη θέση της στο Eurogroup που ενέκρινε σε πολύ χαμηλούς τόνους την τεχνική συμφωνία. Και το ίδιο γρήγορα θα γίνει και το πολιτικό σκέλος. Ίσως μάλιστα να δουν τα χρήματα του νέου δανείου στα θησαυροφυλάκια του κράτους, πριν τελειώσει ο Γενάρης.episimansis

Μας αφορά όλη αυτή η ιστορία; Δεν μας το λένε ανοιχτά, αλλά η μέχρι τώρα πορεία, αυτό δείχνει. Εμάς και τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει, βάζουν στον Προκρούστη. Δείτε, ας πούμε, τα πρώτα που απαίτησαν οι δανειστές να προχωρήσουν:

Πρόκειται για τους πλειστηριασμούς. Την εκποίηση των εναπομεινάντων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, όπως είναι η ΔΕΗ. Την ουσιαστική απαγόρευση των απεργιών, εκεί που μπορούν ακόμα οι εργαζόμενοι να αντιδρούν δυναμικά, όταν αμύνονται στην εργασιακή λαίλαπα, η οποία οδηγεί ολοταχώς πίσω στο μεσαίωνα.

Επί της ουσίας, τώρα, γιατί θα έπρεπε ως υπεύθυνους ενεργούς πολίτες να μας απασχολεί πολύ έντονα, αυτό το εξπρές της αξιολόγησης. Το είπαμε και πριν, αλλά ίσως η επανάληψη καταφέρει να μας αφυπνίσει από το βαθύ λήθαργο που μας έχουν οδηγήσει.

Όσο καλή θέληση και αν έχεις για να δεις τα πράγματα με καθαρή ματιά, δεν μπορεί να μην αντιληφθείς, ότι το άθλιο παιχνίδι της βίαιης φτωχοποίησης μεγάλων μαζών της κοινωνίας που μέχρι τώρα κινούνταν στη μεσαία τάξη, συνεχίζεται με ρυθμούς επιταχυνόμενους. Και πουθενά δεν φαίνεται, μια χαραμάδα φωτός που να οδηγεί στην έξοδο από τα μνημόνια και την ανάπτυξη.

Πανηγυρισμοί του τύπου: «Επόμενη στάση, έξοδος» μοιάζουν υπερφίαλες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Στόχος τους, είναι απλά να συσπειρώσουν το δικό τους κόσμο. Εξάλλου, είναι φανερό πως οι δανειστές μας, τους πάνε, επειδή συνεργάζονται καλύτερα σε ότι τους ζητούν να κάνουν, Έτσι, ακόμα και οι χειρισμοί της αντιπολίτευσης, δίνουν την αίσθηση ότι πρόκειται για «κοκορομαχίες» χωρίς κανένα νόημα.

Ξέρουν πως, όταν τους στύψουν σαν λεμονόκουπα, εκείνοι που τώρα τους χρησιμοποιούν, θα χρειαστεί να έρθουν, σαν νέοι σωτήρες, να «διορθώσουν» τα πράγματα… Και περιμένουν στον πάγκο τους, τον κατάλληλο καιρό, γνωρίζοντας ότι αυτή η υπομονή, θα φέρει ανταμοιβή: Την καρέκλα της εξουσίας!

Η σύγχρονη ιστορία, είναι γεμάτη από τέτοιες εναλλαγές. Κάποιοι κάθονται περισσότερο, κάποιοι λιγότερο, αλλά και τα προσωρινά διαλείμματα που ζήσαμε είχαν στη συνέχεια επιστρέψει, με βίαιο τρόπο, στην πρότερη μορφή τους.

Ως κατακλείδα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι μας ανησυχεί ιδιαίτερα, αυτό το στοιχείο εξπρές της τελευταίας αξιολόγησης, επειδή γνωρίζουμε καλά, ότι στην ουρά της κρύβονται πολλά και επώδυνα πράγματα. Έτσι δόλια λειτουργούν οι πολιτικοί, διαχρονικά. Λένε λόγια που χαϊδεύουν τα αυτιά των ψηφοφόρων και τη στιγμή που θεωρούν κατάλληλη «στρίβουν δια του αρραβώνος» Να, γιατί έχουμε βάσιμους λόγους να μην τους εμπιστευόμαστε…

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί το Σάββατο 9/12/2017 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ, στη στήλη μου "Επισημάνσεις".

Χειμωνιάτικο τριήμερο στη Ζαγορά Πηλίου, αλλά το καλοκαίρι και κάθε εποχή είναι υπέροχα!

xionismeni.zagora1

Όλα πήγαν καλά. Με την ασφαλή επιστροφή μας ολοκληρώθηκε το ταξίδι μας στο Πήλιο τον Γενάρη του 2017... Στη Ζαγορά ήμασταν από το μεσημέρι της Παρασκευής 6/1/2017 και επιστρέψαμε στη βάση μας το βράδυ της Κυριακής! Βρήκαμε το μέρος, ύστερα από μια πολύ όμορφη διαδρομή χωρίς προβλήματα με πολύ κρύο, αν και δεν νιώθουμε κάτι τέτοιο αφού οι φίλοι μας Βικτόρια και Δημήτρης που μας φιλοξένησαν στα studio τους, είχαν φροντίσει να έχουμε επαρκή θέρμανση και ζεστή καρδιά... Έτσι, απολαμβάναμε την κάθε στιγμή... Δείτε μερικά δημοσιεύματα ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Θα πάρετε μια γεύση, πώς περάσαμε.

Το ταξίδι μας αυτό με τους φίλους μας, Άρη και Χάρις το είχαμε προγραμματίσει πολύ καιρό, πριν… Χωρίς να γνωρίζουμε τον καιρό, πώς θα εξελιχθεί. Εντάξει, χειμώνας ήταν, αλλά επιλέξαμε έναν ξενώνα που οι ιδιοκτήτες τους είναι γνωστοί στους φίλους μας.

Το χρειαζόμασταν αυτό το ταξίδι – ανάσα. Σκεφτόμασταν την Κρήτη, αλλά στην πορεία μετρήσαμε πολλές παραμέτρους… Ήθελε περισσότερες μέρες και έξοδα και είπαμε να το αφήσουμε για το καλοκαίρι. Να το απολαύσουμε, κάτω από καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Έτσι είδαμε τα χιόνια που εφτασαν στο μέρος που μέναμε… Δεν μας πειράζει καθόλου. Ίσως να μην καταφέραμε να κάνουμε τις βόλτες που θέλαμε, επειδή η κίνηση δεν 'ηταν πάρα πολύ εύκολη, αλλά περάσαμε πολύ όμορφα... Κάθετί εδώ είναι όμορφο. Έτσι όμορφη, φαντάζομαι θα είναι η εμπειρία και την άνοιξη ή το καλοκαίρι!

Όλοι έχουμε κάποια στιγμή ανάγκη από μια μικρή αλλαγή και από παραστάσεις ξεχωριστές. Ξέρουμε πως έτσι κάνουμε τη ζωή μας και την καθημερινότητα μας πιο ενδιαφέρουσα για μας και για τους γύρω μας. Αυτό, στο βαθμό που περνάει από το χέρι μας, το κάνουμε καθημερινά πράξη...

Το Πήλιο όποια εποχή και αν το επισκεφθείς, είναι πανέμορφο. Σίγουρα όμως το χειμώνα έχει κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει. Σχεδιάζουμε να ξαναπάμε το συντομότερο δυνατόν και να απολαύσουμε, όπως κάναμε και στην πρώτη επίσκεψη μας, την κάθε στιγμή… 

xionismeni.zagora2

Από τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε στην Ζαγορά Πηλίου... Η Βικτόρια κάνει τηγανήτες στο χιονισμένο μπαλκόνι της, για να προσθέσει μια νότα αγάπης στο πρωινό που μας ετοίμαζε... Υπέροχοι. Τις απόλαυσα με την ψυχή μου... Η φιλοξενεία τους, μοναδική! Αν θέλετε να εκδράμετε στο Πήλιο, αξίζει να είναι στην πρώτη επιλογή σας. Μόνο που χρειάζεται να προηγηθεί τηλέφωνο επικοινωνίας...

Είμαστε βέβαιοι ότι θα μείνετε ενθουσιασμένοι. Ασε που θα δείτε την αδελφική αγάπη σε όλο της το μεγαλείο... Αλλά είπαμε, είναι απαραίτητο να προηγηθεί τηλέφωνο για να κλείσετε δωμάτιο, για τη διαμονή σας...

zagora110117

Ο Τάκης ξεχιονίζει τους δρόμους κάτω από το σπίτι τους... Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη πάνω από το σπίτι τους στο σαλόνι που παίρναμε μαζί του το πρωινό...

Τι όμορφη που είναι η ενότητα κάτω από το πνεύμα του Ιεχωβά Θεού. Όλοι μαζί στην Κρήτη

sinelefsi.kritis.28.2016

Στη φωτογραφία εικονίζονται αδελφοί της φυλακής από τις 10ετίες του 1970 μέχρι τη 10ετία του 1990, όσοι βέβαια βρεθήκαν στην Κρήτη με αφορμή την Περιφερειακή Συνέλευση, τον Αύγουστο του 2016 Ήταν πολύ συγκινητικό για όλους να συναντηθούν με πραγματικούς φίλους και συναγωνιστές, με τους οποίους έζησαν όχι μόνο πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά και πολύ ευχάριστες και έτσι τους ένωσε πιο σφικτά η υπέροχη ιδιότητα της αγάπης! Ειλικρινά ευχαριστούμε από καρδιάς τον Ιεχωβά για το υπέροχο δώρο της αδελφότητα, το οποίο μεγαλουργεί στους καιρούς μας! Σε όλους αυτούς τους αγωνιστές της ακεραιότητας εκπληρώθηκαν περίτρανα τα εδάφια Ησαίας 54:17 και  40:29-31.

Η εργασία είναι αγαθό! Ας βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη...

work

Όπως γνωρίζουμε, πολλοί αδελφοί μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ανεργία. Θα ήθελα, λοιπόν, να παρακαλέσω τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μου, αν γνωρίζουν κάποια πληροφορία σχετικά με εύρεση εργασίας, να επικοινωνούν με τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, και να αναφέρουν τις πληροφορίες που γνωρίζουν. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους αδελφούς και αδελφές μας είναι άνεργοι.
Η πράξη μας αυτή είναι σύμφωνη με τις σκέψεις που αναφέρονται στα εδάφια Ιωάννης 13: 34, 35
Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ γίνεται καθημερινά δέκτης μηνυμάτων αγωνίας τέτοιων καταστάσεων. Σ’ αυτή τη λογική ανταποκριθήκαμε στο δίκαιο αίτημα του Στέλιου Ηλιάκη από την Κρήτη που εκείνη την εποχή ήταν στη Βουλγαρία. Σας θυμίζω λίγο τα δυο δημοσιεύματα που κάναμε. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν πειραματικά μια μέθοδο του «ζητώ» ή «προσφέρω» εργασία. Τις επόμενες μέρες θα πάρει μια πιο ουσιαστική μορφή… Θα λάβουμε υπόψη μας και τις δικές σας παρατηρήσεις και υποδείξεις. Το e-mail που μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είναι nikosth2004@yahoo.gr Ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ προσφέρετε να βοηθήσει ως σύνδεσμος επαφής και επικοινωνίας.

Αυτό που εγώ θέλω από εσάς είναι ότι αγγελίες έχουμε βάλει και εξυπηρετούνται (οι αδελφοί μας δηλαδή βρήκαν δουλεια ή το διαμέρισμα νοικιάστηκε...) ας επικοινωνήσουμε μαζί μας και ας μας το πουν. Οι αγγελίες μας θέλουμε να είναι πέρα για πέρα, αληθινές και να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ευχαριστούμε!

Άλλωστε, οι ανάγκες ήταν πάντα και παραμένουν μεγάλες!

Συναντήθηκαν στη Συνέλευση Περιφερείας Κρήτης 2016, ύστερα από 48 ολόκληρα χρόνια!

sinelefsi.kritis.26.2016

Για φαντάσου! 48 χρόνια είναι αυτά και ο χρόνος έχει κάνει την δουλειά του. Συναντήθηκαν στη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης Περιφερείας Κρήτης του 2016, ύστερα από μισό σχεδόν αιώνα... Πρωτοσυναντήθηκαν στη φυλακή όταν ήταν νεαροί, με αφορμή τη διακράτηση ουδετερότητας. Τώρα είναι πια μπαμπάδες, παππούδες και με άσπρα μαλλιά! Πραγματικά όταν βιώνεις τέτοια πράγματα είναι να συγκινείσαι πολύ και αναπόφευκτα θυμάσαι τα παλιά, τότε που αμούστακα παιδιά κρατούσαν οσιότητα στην υπόσχεσή τους να υπηρετούν μόνο τον Ιεχωβά Θεό. Τι υπέροχα παραδείγματα! Εκεί, στην Κρήτη, θα τους γνωρίζετε φαντάζομαι ποιοι είναι...

Ζωντανή η ελπίδα της επιστροφής στο Θραψανό... Βόλτα στη λίμνη της Λιβάδας...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνάω πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν τρία χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Η ίδια ομορφιά!

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου... Το 2015, τις μάζεψε η  Ειρήνη Κρουσανιωτάκη, με ένα καλό συνεργείο. Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ. Πέρσι δεν είχαν, για να δούμε φέτος...

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που θα ήθελα να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και ονειρεύομαι να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης... Έτσι αρχίζω να συνειδητοποιώ πως ίσως να μην το ζήσω και ποτέ... Δεν πειράζει. Είμαι καλά και αυτό έχει σημασία... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti.kalokeri1

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο. Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες…

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017 στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες. Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι για να περνάω την ώρα μου.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν έχουν προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας. Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να έτσι. Κι όχι μόνο προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Μια τηλεοπτική όαση!

studio1

Μια ευχάριστη ανακοίνωση επεφύλαξε μεταξύ άλλων το Κυβερνών Σώμα στην ετήσια συνάθροιση του, το 2014. Αφορούσε τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού τελευταίας τεχνολογίας που εκπέμπει μέσω internet. Από τον Μάϊο 2015 το κανάλι το έχουμε με ελληνικούς υπότιτλους, και τώρα μεταγλωττισμένο στα ελληνικά, ώστε να το παρακολουθούμε καλύτερα, όλοι εμείς που δεν γνωρίζουμε καλά αγγλικά. Από εδώ μπορείτε επίσης να δείτε παρά πολλά χρήσιμα βίντεο και φυσικά στις αρχές κάθε μήνα, το Jehovah’s Witnesses Broadcasting... Θα ωφεληθείτε πάρα πολύ και θα ενισχύσετε την πνευματικότητα σας... ΕΔΩ, δείτε το πρόγραμμα του Ιανουαρίου 2018... Σχεδόν δυο ώρες πρόγραμμα!

Στην ανεργία πρώτη φορά

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Ήταν Φλεβάρης του 2012 όταν απολύθηκα με εθελούσια έξοδο από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τώρα 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983 ως δημοσιογράφος.

Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά;

Οι συνθήκες συνεχώς αλλάζουν, με εντολή των δανειστών της χώρας μας. Αυτοί επιβάλλουν και η κυβέρνηση ως εκτελεστικό όργανο νομοθετεί… Τι ξημερώνει λοιπόν την επόμενη μέρα; Κανείς δεν γνωρίζει…

Αλλά εγώ δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς…

Όλοι, τελικά, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάνουμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη πως δεν είμαι μόνος! 

Ο Γάμος της Ειρήνης...

Η Ειρήνη με τον Χριστόφορο παντρεύτηκαν στις 10/10/2010. Το μωρό τους ήρθε στις 28/08/13. Να τους ζήσει! Κι έτσι έγινα παππούς...

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη ένα ακριβώς χρόνο μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε... Πώς σας φαίνετε η νέα μορφή του από 9/9/2013;

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA