Δείτε αυτό το Site, αφορά τις γυναίκες που τους αρέσει να φροντίζουν τον εαυτό τους...

selida.sulas1

selida.sulas2Λένε, ότι η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες... Και ότι αναδεικνύει, πλευρές καλλιτεχνικές... Δείτε παρακαλώ μια ειλικρινή προσπάθεια που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία του κορονοϊού Covid-19  με εξαιρετικά, πρωτότυπα και μοναδικά δημιουργήματα, σε χειροποίητα κοσμήματα με κρύσταλλα και ημιπολύτιμους λίθους, με γούστο και συνθέσεις που παραπέμπουν σε γυναίκες που ξέρουν και τους αρέσει να φροντίζουν τον εαυτό τους.

170
Ένα νέο Site το Elegant by Nasia "παίζει" στο διαδίκτυο. Δείτε το, αξίζει. Θα δείτε, με ένα καθαρό ευδιάκριτο τρόπο, όλες τις καλλιτεχνικές δημιουργίες... Κι αν έχετε Facebook, αναζητήστε το ΕΔΩ και σημειώστε το νούμερο του έργου που σας αρέσει. Στη συνέχεια, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο που θα βρείτε εκεί, με τον δημιουργό. Και, όλα θα πάρουν το δρόμο τους!

144
Οι τιμές είναι πολύ προσιτές και ισορροπημένες και ο τρόπος αποστολής είναι με το χέρι αν μένουμε στην ίδια πόλη, με το ταχυδρομείο και με αντικαταβολή. Να ξέρετε ότι, αποδεινύετε στον εαυτό σας ότι τον αγαπάτε και τον φροντίζετε πραγματικά... Μη διστάζετε, πάρτε τηλέφωνο. Τη χρωστάστε, μια παραπάνω φροντίδα στον εαυτό σας... 

138

Κι αν δεν σας φτάνει το Site και δεν έχετε Facebook, αλλά Viber, ζητήστε μας παρακαλώ με μήνυμα σας να σας συνδέσουμε εμείς στην Ομάδα, ώστε να παρακολουθείτε όλες τις νέες κατασκευές... Στις μέρες που ζούμε, όλα είναι λίγο πιο εύκολα. Θέληση να υπάρχει... Με ένα απλό SMS στο τηλέφωνο 6932212755. Μας δίνετε τον αριθμό του κινητού  τηλεφώνου σας, που έχετε την εφαρμογή Viber... Τα υπόλοιπα, είναι δική μας δουλειά... Εμείς θα σας βάλουμε στην Ομάδα, για να βλέπετε τα πάντα... 

130

Δημοσιογραφικά

Χρειαζόμαστε λίγη αισιοδοξία... Δεν φεύγει αλλιώς ο Αύγουστος και να είσαι μόνιμα στην Αθήνα

leoforio
Αντί να είμαστε με το φόβο, όσοι από μας χρησιμοποιούν μέσα μαζικής επικοινωνίας, μήπως και η τροχαία σταματήσει το λεωφορείο για κάποιο έλεγχο, μήπως και δεν φοράμε μάσκα για να μας κόψει πρόστιμο 150 ευρώ, δεν είναι καλύτερα να ονειρευόμαστε άλλα πράγματα; Το δίλημα, κορονοϊός ή πρόστιμο δεν είναι και ότι καλύτερο...

fisi8.210720
Είναι πολύ καλύτερο να βάζουμε στο μυαλό μας ένα όμορφο τοπίο γης ανθισμένο και να... ταξιδεύουμε. Αυτή η εικόνα θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Και μην είμαστε από εκείνους που θεωρούν ότι ο κορονοϊός είναι μιας συνωμοσία. Αληθινή αρρώστια είναι που πρέπει να φοβόμαστε και να προφυλασσόμαστε.
efimerides
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 08/8/2020

Κι άντε τώρα να ηρεμήσεις, να χαλαρώσεις, ώστε να ζήσεις τον Αύγουστο, έτσι όπως τον ήξερες, σαν μήνα που έχει πάνω του την ανεμελιά. Αμ, δε… Το είπαμε και θα το ξαναπούμε, όλα άλλαξαν στην μετά κορονοϊό (;) εποχή. Και τίποτα πια δεν είναι το ίδιο!... Ας το κρατήσουμε αυτό το σημείο, γιατί ακούμε τα χειρότερα σενάρια να είναι μπροστά μας…

Νέα μέτρα που μοιάζουν με πισωγύρισμα, πρωθυπουργικά μηνύματα με τη μορφή έκτακτων διαγγελμάτων και αριθμοί που τρομάζουν, ώστε να κάνουν τους επιστήμονες να μιλάνε ήδη, για δεύτερο κύμα.

Και φυσικά στα μέρη του πλανήτη που τώρα έχουν χειμώνα, όπως στην Αυστραλία, οι άνθρωποι που ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις… Κι επειδή, όπως είδαμε στην πράξη, το καλοκαίρι δεν σκοτώνει τον κορονοϊό Covid-19, ας προετοιμαζόμαστε για το φθινόπωρο που έχει τόσο συρρικνωθεί, ώστε ο χειμώνας να μοιάζει ότι είναι, ήδη, στην πόρτα μας.

Αλλά, πραγματικά, δεν χρειάζεται να ζούμε μ’ αυτή την καθημερινή αγωνία. Αρκεί να ακολουθούμε τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί, αντί να ψάχνουμε αν έχουν λόγους ή εξυπηρετούν συμφέροντα να έτσι τώρα κι αλλιώς χθες.

Κάποιοι σοβαροί άνθρωποι που εκτιμούν το δώρο της ζωής, ακολουθούσαν αυτούς τους κανόνες, πολύ πριν τους επιβάλλουν με νόμο αυτοί που έχουν την ευθύνη διαχείρισης της εξουσίας, αυτή τη στιγμή.

Άλλωστε δεν χρειάζεται να κλεινόμαστε στον μικρόκοσμο μας και να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε κέντρα διεθνούς συνωμοσίας. Ολόκληρος ο πλανήτης βιώνει το ίδιο πρόβλημα!

Μια ματιά να ρίξετε στο διαδίκτυο, όπου πραγματικά διαπιστώνεις πως ο κόσμος ολόκληρος είναι ένα μικρό χωριό και θα δείτε ότι όλοι αντιμετωπίζουν ακριβώς τις ίδιες δύσκολες καταστάσεις, με διαβαθμίσεις…

Ας πάψουμε κάποτε να θεωρούμε ότι ζούμε σε μια χώρα που αποτελεί τον ομφαλό της. Μ’ αυτά τα παραμύθια μεγάλωσαν γενιές και γενιές, με αποτέλεσμα σήμερα να μην είναι σε θέση να αρθρώσουν δυο λέξεις λογικές και με υπευθυνότητα.

Ας μη θρηνούμε που ο Αύγουστος δεν είναι αυτός που ξέραμε, ούτε και να μας πιάνει η θλίψη και η απογοήτευση επειδή, ίσως φέτος, δεν θα μπορέσουμε να πάμε διακοπές.

Μπορεί τελικά να είναι και για καλό μας, καθώς προφυλασσόμαστε από κινδύνους μεγάλων συγχρωτισμών. Διότι, κακά τα ψέματα, δεν είναι πάντα εύκολο να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας.

Κάποιες στιγμές χαλαρώνουμε και, ξέρετε, δεν θέλει και πολύ να γίνει το κακό… Από αυτό, δεν εξαιρείται κανείς. Ούτε εμείς ή η οικογένεια μας.episimansis.neo

Συνεχώς οφείλουμε να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας και σε όσους αγαπάμε, ότι όσο διαρκεί το πρόβλημα, κάθε χαλάρωση μπορεί να είναι εγκληματική. Και δεν είναι τελικά και τόσο τραγικό, να ξεφύγουμε από τις συνήθειες μας.

Ας το δούμε σαν προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Και επίσης ως πολύ σημαντικό, αφού κάποια στιγμή θα βγούμε από αυτή την κρίσιμη κατάσταση και τότε, θα έχουμε τη ζωή μας ως λάφυρο.

Σ’ αυτό το σύστημα όλα τα περιμένουμε… Αλλά όσες προσπάθειες και κάνει αυτός που τον κυβερνάει δεν είναι σε θέση να το κρατήσει για πάντα. Κοντοζυγώνει το τέλος του. Οπότε, τι μένει να κάνουμε εμείς;

Να είμαστε ψύχραιμοι. Δεν χρειάζεται να πανικοβληθούμε ότι κι αν βλέπουμε να συμβαίνει γύρω μας, δίπλα μας. Το σκηνικό αυτού του κόσμου αλλάζει. Κι εμείς είμαστε μάρτυρες αυτών των δραματικών αλλαγών. Απλά έχουμε ένα αβαντάζ που δεν έχει ο κόσμος που παρακολουθεί, αποσβολωμένος τις εξελίξεις μέσα από τις επαναλαμβανόμενες άσχημες εικόνες.

Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η αλλαγή θα φέρει τα καλύτερα και έχουμε επιλέξει να είμαστε με το μέρος Εκείνου που έχει τη δύναμη να το κάνει…

  • Το κείμενο αυτό θα δημοσιευτεί αύριο Σάββατο 8/8/2020 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου "Επισημάνσεις".

Τελευταία μέρα του Ιουλίου... Κι από αύριο, ξημερώνει Αύγουστος... Ας είναι δροσερός...

avgustos
Μου άρεσε αυτή η εικονογράφηση που βρήκα, ψάχνοντας στο διαδίκτυο, για τον Αύγουστο που μπαίνει στη ζωή μας από αύριο... Και κάποιοι, λίγοι δυστυχώς, μπορούν ακόμα να κάνουν σχέδια για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Τους ευχόμαστε, από την καρδιά μας, να τα υλοποιήσουν.

neakriti290720
Η εφημερίδα ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ στο φύλλο της Τετάρτης που μας πέρασε αναφέρεται μ' αυτόν τον τρόπο στην Αύγουστο. Φυσικά μιλά για τα κρουαζιερόπλοια που φέτος λόγω κορονοϊού, δεν προβλέπεται να πιάσουν λιμάνι στην πόλη του Ηρακλείου. Πλήγμα για τον τουρισμό, όλο αυτό.
efimerides
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 01/8/2020

Όλα δείχνουν ότι ο Αύγουστος που έχουμε μπροστά μας δεν θα μοιάζει με κανέναν απ’ όσους έχουμε ζήσει ως τώρα, λίγους ή πολλούς, ανάλογα με την ηλικία μας.

Μερικοί παρασυρμένοι από τη συνήθεια, θα κλείσουν τα μαγαζιά τους να πάνε κάποιες ημέρες διακοπών. Πού, πώς, με τι ψυχολογία; Είναι φοβερό, αλλά μερικοί επαγγελματίες, προσπαθούν με τον εντελώς λάθος τρόπο να βγάλουν τα σπασμένα της χρονιάς.

Μου έλεγε ένας φίλος μου που εμπιστεύομαι, ότι κάθε χρόνο πήγαιναν με τη γυναίκα του για 10μμέρες σε ένα νησάκι κοντά στην Αίγινα, το Αγκίστρι, επειδή δεν είχε πολύ τουρισμό, είχε ωραία θάλασσα, απλούς ανθρώπους και μπορούσαν να χαλαρώσουν λίγο και να ξεκουραστούν.

Φέτος όμως ούτε αυτό είναι εφικτό… Εκεί που είχαν το δωμάτιο των 40 ευρώ τη μέρα, ξαφνικά το ανέβασαν στα 65! Αδυνατώ να παρακολουθήσω τη σκέψη τους και τη λογική τους (αν υπάρχει…).

Δεν ζουν εδώ; Δεν ακούν ειδήσεις, δεν τρόμαξαν με όσα είδαν να συμβαίνουν από τον Μάρτιο και μετά; Πόσο δυνατός είναι αυτό ο ιός της κερδοσκοπίας που νομίζουν ότι είναι σε θέση να νικήσουν και τον κορονοϊό Covid-19;

Καταλαβαίνω. Περνούν δύσκολα. Ίσως έκαναν προετοιμασίες που τους ανάγκασαν να επενδύσουν χρήματα, ακόμα και από τον οικογενειακό προϋπολογισμό και είναι προφανές πως τους λείπουν τώρα.

Αλλά με τις «αρπαχτές» δεν σώζεται η κατάσταση. Το αντίθετο. Κάνεις ένα κακό όνομα στην αγορά που θα σε ακολουθεί για πολύ καιρό, ακόμα και όταν θα έχει (αν έχει…) τελειώσει το πρόβλημα.

Τι να περιμένουμε λοιπόν από τον Αύγουστο; Όχι πολλά πράγματα… Όλα γύρω μας δείχνουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Ο κ. Χαρδαλιάς φροντίζει (και καλά κάνει…) να μας υπενθυμίζει πως δεν αρκούν μερικοί καύσωνες για να νομίζουμε ότι τελειώσαμε με αυτόν τον αόρατο εχθρό.

Κι έτσι επιστρέψαμε ξανά στις μάσκες που πρέπει να τις φοράμε σχεδόν παντού… Σε όλους τους χώρους που δεν μπορούμε να κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις. Σας λέει εσάς ή μόνο σε μένα, ότι επιστρέφουμε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις;episimansis.neo

Ξέρω, μερικοί από εσάς, περιμένατε πώς και πώς τον Αύγουστο. Αλλά χωρίς πανηγύρια, δεν νομίζω πως έχει να προσφέρει και πολλά πράγματα. Και τα πανηγύρια ξέρετε καλά, πως ήταν μέρος της παράδοσης με τον οποία το μυαλό τους είναι αλυσοδεμένο.

Προσπαθώ, όσο γίνεται πιο ψύχραιμα να αναλύσω τον τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι και αδυνατώ, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω την ανάγκη να κλείσουν κάποιοι τα μαγαζιά τους που έτσι κι αλλιώς λόγω λοκ ντάουν είχαν κλείσει για καιρό…

Και ξύνοντας το κεφάλι μου, αναρωτιέμαι: Πού θα πάνε, πώς, αφού μερικού νομίζουν ότι έχουν μπροστά τους, έναν συνηθισμένο Αύγουστο και σχεδιάζουν να… «γδάρουν» όσους μπορούν για να βγάλουν τα σπασμένα;

Κανονικά οι ψυχίατροι έπρεπε να έχουν δουλειές με φούντες, αυτές τις μέρες. Να σε ξαπλώνουν στο ειδικό εξεταστικό ντιβάνι και να σε ρωτάνε μήπως και μπορέσουν να ανασύρουν τις σκέψεις από τα βάθη τους, για να βοηθήσουν, αν και όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα δεν το βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι θα πετύχουν το στόχο τους.

Εμείς, δεν προβλέπεται να το κουνήσουμε ρούπι από το σπίτι μας… Και όπως δείχνουν τα πράγματα, ούτε και τον Αύγουστο θα μπορέσουμε να πάμε κάπου. Μια ελπίδα αμυδρή υπάρχει για τον Σεπτέμβρη, αν και εφόσον είναι καλύτερα τα πράγματα… Δεν θέλω να προκαταλάβω εξελίξεις…

Μάθαμε όλο αυτόν τον καιρό, να ασκούμε υπομονή. «Εκπαιδευτήκαμε» με τον πιο σκληρό και απόλυτο τρόπο. Ας ωφεληθούμε όσο μπορούμε περισσότερο. Για την ώρα, έχουμε ήδη κερδίσει ένα τρόπαιο: Τη ζωή μας! Κι αυτό είναι πάρα πολύ σπουδαίο για όσους δεν το θεωρούν δεδομένο.

Έτσι θα πορευτούμε και τον Αύγουστο… Το ξέρουμε, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Αλλά και ποια από τις επιλογές που κάναμε είχε αυτό το στοιχείο; Είμαστε βέβαιοι, ότι οι καλύτερες μέρες θα έρθουν. Έτσι μπορούμε να περιμένουμε για να τις ζήσουμε. Και να απολαύσουμε την πραγματική ζωή.

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί στο ΡΕΘΕΜΝΟΣ που κυκλοφορήσει το Σάββατο 1/8/2020, εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα και στη στήλη μου "Επισημάνσεις".

Είναι θέμα τύχης ή γνωριμιών, για να πάρεις βάουτσερ κοινωνικού τουρισμού, όχι δικαιοσύνης

typosthessalonikis220720
Ευτυχώς που κάποιοι ξενοδόχοι, όπως βλέπουμε στο δημοσίευμα αυτό του ΤΥΠΟΥ της Θεσσαλονίκης, παίρνουν την πρωτοβουλία και μειώνουν τις τιμές εισόδου στα καταλύματα τους, δίνοντας τη δυνατότητα και στους Έλληνες να κάνουν χρήση των υπηρεσιών τους. Γιατί, αν περίμεναν από αυτό το ανάλγητο κράτος...

typoschalkidikis220720
Και ο ΤΥΠΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ μιλάει για ευνοϊκές ρυθμίσεις τις οποίες μάλιστα ονομάζει και "μπόνους" σε ένα πρόγραμμα Covid bonus. Όντως και η Χαλκιδική θα πληγεί φέτος πολύ, καθώς δούλευε πολύ με Σέρβους και λόγω της πανδημίας εκεί, τα σύνορα μας έχουν κλείσει, μέχρι νεωτέρας...
efimerides
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 25/7/2020

Ποιος δεν το ξέρει ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια; Αλίμονο τους, γιατί γρήγορα θα φανεί η ανεπάρκεια τους… Για τον πολυδιαφημισμένο Κοινωνικό Τουρισμό, λέμε, την τόνωση, υποτίθεται, της εγχώριας αγορά με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για να ελαχιστοποιηθεί, αν είναι δυνατόν, η φετινή χασούρα από την τουριστική βιομηχανία και να δοθεί η δυνατότητα στις ευπαθείς ομάδες των συνανθρώπων μας να απολαύσουν με ένα μικρό κόστος, διακοπές…

Το ψέμα έγκειται στο γεγονός ότι τα μπουκωμένα ΜΜΕ που πρόσκειται στην κυβέρνηση, μιλούν για χιλιάδες ωφελούμενους, πολύ περισσότερους από άλλες φορές και μάλιστα αυτή τη φορά… επιδοτούσαν και τα εισιτήρια στα πλοία, αν οι ενδιαφερόμενοι ήθελαν να πάνε σε κάποιο νησί.

Αλλά, ενώ ανακοινώθηκαν ότι ολοκληρώθηκαν οι σχετικοί πίνακες, ο κάθε ενδιαφερόμενος που είχε κάνει αίτηση, έπρεπε να πάει στη σελίδα του ΟΑΕΔ με κωδικούς του ΤΑΧΙ NET, για να δει , αποκλειστικά και μόνο την πορεία και τα αποτελέσματα της δικής του αίτησης…

Και όταν αυτό γίνονταν εφικτό, διαπίστωνε με θλίψη πως εκείνος με τη σύζυγο του που δεν είχαν κάνει ποτέ ξανά αίτηση και είναι και οι δυο άνεργοι και ανέμενε ότι η αίτηση του θα είχε εγκριθεί, έβλεπε ότι αυτή είχε απορριφθεί!

Δεν πληρούσε, λέει, τις προϋποθέσεις! Ποιες προϋποθέσεις; Φυσικά δεν έδινε ουδεμία περαιτέρω διευκρίνιση. Το γεγονός ότι το οικογενειακό εισόδημα τη χρονιά που πέρασε ήταν μηδενικό, μάλλον δεν πρέπει να έπαιζε κανένα ρόλο… Στο κάτω – κάτω, ποιος θα το μάθαινε; Εκείνοι θα συνέχιζαν να πανηγυρίζουν για τους χιλιάδες Έλληνες πως επωφελήθηκαν από τα βάουτσερ του Κοινωνικού Τουρισμού!

Είναι φορές που αναρωτιέμαι, αν και ξέρω, γιατί να οικοδομούν οι πολιτικοί, πάνω σε τόσα ψέματα; Όσο κι αν προσωρινά με την προβολή των φιλικών ΜΜΕ νομίζουν ότι αλλάζουν την εικόνα, στην πραγματικότητα, η αλήθεια δεν κρύβεται.

Η δυσαρέσκεια από τα ψέματα διογκώνεται και εκεί που υπήρχαν ίχνη εμπιστοσύνης, με πολύ καλή θέληση, αυτά δεν υπάρχουν πια.episimansis.neo

Ετοιμαστείτε λοιπόν, τις επόμενες μέρες, να δείτε μπαράζ από κατευθυνόμενα ρεπορτάζ που θα δείχνουν τάχα μου, ανθρώπους να κρατούν περιχαρείς στα χέρια τα βάουτσερ, χαμογελώντας μέχρι τα αυτιά για τις διακοπές που θα απολαύσουν…

Κάποιοι που έχουν ζήσει την αλήθεια στο πετσί τους, θα είναι (και δικαιολογημένα…) θυμωμένοι με την κοροϊδία που υπέστησαν. Και θεωρούν τους εαυτούς τους αφελείς που πίστεψαν έστω και μια στιγμή, πως το ελληνικό κράτος μπορεί να αλλάξει και να γίνει λίγο πιο ανθρώπινο.

Αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά, χρόνια τώρα και μάλλον θα συνεχίσουν απτόητοι να κάνουν, είναι να κρύβονται πίσω από νόμους και οδηγίες χωρίς κανένα περιθώριο ελαστικότητας ή κριτήριο ανθρωπιάς.

Οι νόμοι βέβαια, είναι νόμοι, αλλά και η αληθινή ζωή έχει τις ιδιαιτερότητες της. Αλλά αυτοί δεν έχουν καμιά διάθεση, ούτε να τις δουν και πολύ περισσότερο να ασχοληθούν μαζί τους.

Πολλοί άνθρωποι, χρόνια τώρα και έχοντας δει πώς λειτουργεί το σύστημα, αρνούνται να χωνέψουν εύκολα τα μεγάλα λόγια. Άλλοι πάλι, θέλουν να δίνουν κάποια περιθώρια ανοχής, εκτιμώντας ότι, αφού όλα αλλάζουν, μπορεί ίσως να αλλάξει και το σύστημα.

Ματαιοπονούν! Οι αντιλήψεις αυτές, είναι βαθιά ριζωμένες και τίποτα δεν είναι σε θέση να τους αλλάξει τη λογική. Να τον χαίρονται λοιπόν τον «Κοινωνικό Τουρισμό τους», που όπως γίνονταν πάντα, έτσι κι αυτή τη φορά, τα βάουτσερ θα δοθούν στους δικούς τους ανθρώπους, τους αυλοκόλακες και τους συνήθεις χειροκροτητές τους.

Άλλο ένα σκληρό μάθημα, ότι δεν υπάρχει κανέναν λόγος να εμπιστευόμαστε αυτό το σάπιο και σαθρό σύστημα πραγμάτων, το οποίο πολύ σύντομα, λόγω του απαράδεκτου και προκλητικού τρόπου που λειτουργεί, οδεύει στο τέλος του.

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί στην κρητική εβδομαδιαία εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου, "Επισημάνσεις".
  • Στο μεταξύ, για μια μέρα, όσοι νομίζουν ότι αδικήθηκαν μπορούσαν κάνουν ένσταση. Πού πώς με ποιον τρόπο, αυτό ήταν δικό τους πρόβλημα... Δείτε ΕΔΩ.

Εντάξει βρε παιδιά, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου επειδή αναβλήθηκαν τα πανηγύρια...

anavoli
Μ' αυτή τη φωτογραφία και μ' αυτή τη λεζάντα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού έκανε γνωστή την απόφαση του να αναβάλλει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Και μάλιστα πριν την επίσιμη απαγόρευση. "Δυστυχώς... λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας αναβάλαμε και μεις όλες τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις και τα ωραία γλέντια μας... Ας ελπίσουμε του χρόνου να είμαστε τυχεροί"...

logos140720
Πολύ... δραματικά το παρουσίασε η εφημερίδα ΛΟΓΟΣ... Λες και θα μας απαγορεύσουν τον αέρα που αναπνέουμε! Χαλαρώστε λίγο παλικάρια. Μάλλον ζείτε σε άλλον κόσμο. Προσγειωθείτε στον πλανήτη γη και δείτε τι περνάνε οι άνθρωποι, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19... Κάντε το σας παρακαλώ, όσο πιο γρήγορα γίνεται...

iefimerida140720
Λογοπαίγνιο αντιπολιτευτικό κάνει η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ. Κατανοητό! Και κατά κάποιο τρόπο και έξυπνο δημοσιογραφικά... Ναι, οι επαγγελματίες στις ειδήσεις "παίζουν" μ' αυτά. Αλλά αυτό που εμείς θέλουμε να μας μείνει, είναι ότι το πρόβλημα με τον κορονοϊό υπάρχει, είναι εδώ κι εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί...
efimerides
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 18/7/2020

Ματαιώνονται και επίσημα τα πανηγύρια σε όλη τη χώρα έως το τέλος Ιουλίου, μετά την έξαρση των κρουσμάτων με κορονοϊό στη χώρα. Αυτή είναι η είδηση! Τα υπόλοιπα αφορούν όλους εμάς, είτε είμαστε από τη μεριά των διοργανωτών, είτα απλά από τη μεριά εκείνων που θα πάρουν μέρος σ’ αυτά ως μια μορφή καλοκαιρινής διασκέδασης.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα το πρωί, υπό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κυβέρνηση:

- Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου

- Την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορά μας

- Την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες

Νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, το θέμα της απαγόρευσης των πανηγυριών μέχρι το τέλος Ιουλίου συζητήθηκε στην πρωινή σύσκεψη του Μεγάρου Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

"Επειδή η καμπάνα κινδύνου δεν χτυπάει μόνο για τις αφίξεις από το εξωτερικό, αλλά και για τα φαινόμενα χαλάρωσης στο εσωτερικό, ζητήθηκε από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων να εξεταστεί, στη σημερινή της συνεδρίαση, η άμεση απαγόρευση των πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων μέχρι, τουλάχιστον, τέλος Ιουλίου", επεσήμανε ο κ. Πέτσας, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Οι επιστήμονες και φυσικά η κυβέρνηση, συνεχίζουν να ανησυχούν με τον κορονοϊό Covid-19. Φοβούνται μάλιστα ότι ίσως πρέπει να πάρουμε από τώρα κάποια μέτρα ώστε να βάλουμε φραγμό στα σχέδια για επέκταση του.

Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν, θα δούμε και ένα τέτοιο ειδικό μέτρο. Αλλά πραγματικά, αναρωτιέμαι αν πρέπει να δούμε ότι το απαγορεύουν για να μην το κάνουμε... Εκτός κι αν μερικά ήθη, έθιμα και παραδόσεις είναι τόσο ισχυρά που να μπαίνουν με ευλάβεια πάνω από την ανθρώπινη ζωή!

Ξέρω κάποιους Πολιτιστικούς Συλλόγους που πήραν νωρίς και από μόνοι τους, την απόφαση να ματαιώσουν φέτος εκδηλώσεις - γλέντια που έκαναν κάθε χρόνο. Να αναφέρω λοιπόν το Σύλλογο του χωριού μου Θραψανού που τον τιμάει το θάρρος και η τόλμη του να αναβάλλει φέτος τις τριήμερες εκδηλώσεις για τη Γιορτή του Θραψανιώτη Αγγειοπλάστη!episimansis.neo

Ναι, οι άνθρωποι βλέπουν τον κίνδυνο και λειτουργούν με σωφροσύνη και μπράβο τους... Κι από ότι είδα ο τοπικός Δήμος Μινώα έκανε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς και να αλλάξει το φετινό πανηγύρι της Αγιάς Μαρίνας. Μπράβο τους. Δείχνουν να έχουν στοιχεία ευαισθησίας…

Τέτοιες φωνές ψύχραιμες χρειαζόμαστε και όχι φανατισμένες που βλέπουν την απαγόρευση ως επίθεση στις ιερές παραδόσεις του τόπου τους.

Αν τα καταφέρουμε και βγούμε ζωντανοί από αυτή τη δοκιμασία, όλα μπορούμε τα ξανακάνουμε. Αλλά τον θάνατο, δεν είναι στο χέρι μας να τον καταργήσουμε. Και ο κορονοϊός οδηγεί ύπουλα και επικίνδυνα σ’ αυτόν.

Εντάξει, καταλαβαίνω. Σε κάποιους θα λείψουν… Τα περιμένουν κάθε καλοκαίρι όλα αυτά και έχουν φροντίσει να αποτελούν μέρος τις κουλτούρας τους. Αλλά η ζωή μας έχει αλλάξει άρδην από τον Μάρτιο… Σας το υπενθυμίζω σε περίπτωση που οι ζέστες και ο καιρός του Ιούλη, σας έκανε να το ξεχάσετε.

Ας κρατήσουμε λίγο ακόμα την καλή πλευρά τους χαρακτήρα μας. Την ήπια, τη συνεργάσιμη, εκείνη που έχει λογική και καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνουμε για προφυλαχτούμε και πώς να μην γίνουμε αιτία προβλημάτων για τους γύρω μας.

Και πραγματικά δεν ξέρω γιατί έβαλαν μέχρι τέλος Ιουλίου και όχι όλο το καλοκαίρι; Περιμένουν άραγε κάποια θεαματική θετική αλλαγή, τον Αύγουστο; Ωραίο θα ήταν να το ακούσουμε κι αυτό! Δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση σε έναν κόσμο που ελάχιστα πράγματα τα παίρνει στα σοβαρά. Ακόμα κι όταν αυτά έχουν σχέση με την ασφάλεια του, την υγεία του, τη ζωή του.

Ας συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί, συνεργατικοί και να συνεχίσουμε να ασκούμε υπομονή, έχοντας υπόψη ότι τίποτα δεν τελείωσε… Πραγματικά, τίποτα δεν τελείωσε…

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί το Σάββατο 18/7/2020 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου "Επισημάνσεις".

Η λίστα Πέτσα που αναστάτωσε τα ΜΜΕ και ξεσήκωσε θύελλα για τη διανομή των κονδυλίων

dimokratia060720
Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου. Ρωτούσε, όπως όλες αυτές τις ημέρες, γιατί δεν ανεβαίνει στη Δι@ύγεια η λίστα των 20.000.000 ευρώ που μοιράστηκαν σε φιλικά ΜΜΕ. Αν και η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν είναι μακριά από την κυβέρνηση, δεν θεωρείται ότι ανήκει στο περιβάλλον του πρωθυπουργού.

dimokratia070720
Λογικό λοιπόν την επομένη, η ίδια εφημερίδα, να δημοσιεύει ολόκληρη τη λίστα. Διαθέτει έξι ολόκληρες σελίδες προκειμένου να δημοσιεύσει πλήρες ρεπορτάζ και να αποκαλύψει μερικούς από τους πολλαπλά ωφελημένους. Ή ίδια προφανώς θεωρεί τον εαυτό της, ριγμένο από αυτή την μοιρασιά δημόσιου χρήματος.

iefimerida070720
Δείτε την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ με τι σκληρούς τίτλους αναφέρεται στο θέμα. Λέει μάλιστα ότι χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα του ελληνικού λαού προκειμένου να εξασφαλίσουν μονοφωνία στη ενημέρωση. Και σημειώνει ότι μόλις το 1% δόθηκε στον αντιπολιτευόμενο Τύπο. Έτσι για... ξεκάρφωμα.

rizospastis070720
Το κομματικό όργανο του ΚΚΕ, ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, βάζει στο ίδιο τσουβάλι και την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας τις δικές της εκτιμήσεις. Λογικό. Ο καθένας μπορεί να δει το ζήτημα, από τη δική του οπτική. Ένα μόνο είναι βέβαιο. Η αντικειμενικότητα δεν είναι εξασφαλισμένη.
efimerides
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 11/7/2020

Από τη δημοσιογραφική εμπειρία μας καταλαβαίνουμε (επειδή έχουμε δει πολλά στην πιάτσα...) πως όταν σε καιρούς δύσκολους ρέει τόσο χρήμα από τον κρατικό κορβανά στα ταμεία των ΜΜΕ, επιλεκτικά, κάτι συμβαίνει...

Και δεν μόνο δική μας σκέψη αυτή... Εδώ και 90 μέρες, η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ρωτούσε κάθε μέρα «γιατί δεν έχει ανέβει στη "Δι@ύγεια" η λίστα των 20.000.000 ευρώ». Και απάντηση δεν έπαιρνε.

Τι έγινε λοιπόν και ξαφνικά την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή η περίφημη λίστα σχετικά με το πώς μοιράστηκαν τα χρήματα στα media για τις καμπάνιες "Μένουμε Σπίτι" και "Μένουμε Ασφαλείς" για τον κορονοϊό Covid-19;

Και τώρα με κοινή επιστολή τους όλες οι Ενώσεις Συντακτών από όλη τη χώρα, ζητούν να ενημερωθούν από τον υφυπουργό παρά τον πρωθυπουργό κ. Στέλιο Πέτσα με τι κριτήρια έγινε αυτή η μοιρασιά.

Ζητάνε συγκεκριμένα:

Να ενημερωθούν για τα κριτήρια τα οποία ίσχυσαν για τα ΜΜΕ, σε ότι αφορά την συμμετοχή ή τον αποκλεισμό από τις καμπάνιες.

Να ενημερωθούν ποιος φορέας (δημόσιος ή ιδιωτικός) αποφάσισε για την επιλογή ή τον αποκλεισμό τους.

Να ενημερωθούν για τα κριτήρια κατανομής των ποσών που αποφασίστηκε να δοθούν.

Να δοθούν στην δημοσιότητα οι εντολές καταχωρήσεων προς τα ΜΜΕ.

Να γνωστοποιηθεί με την κατάθεση στοιχείων, εάν τηρήθηκε ο ισχύων νόμος, περί κατανομής του 30% της κρατικής διαφήμισης στα ΜΜΕ της Περιφέρειας.

Να γνωστοποιηθεί εάν στα κριτήρια επιλογής των ΜΜΕ έλαβαν υπ’ όψιν τους το ουσιαστικό περιεχόμενο του νόμου περί ενίσχυσης των εντύπων μέσων, ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει για την ενίσχυση κάθε μέσου, την διασύνδεση με τις μόνιμες θέσεις εργασίας.

Να απαντηθεί εάν, σε ότι αφορά τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, τηρήθηκε η προϋπόθεση εγγραφής τους στο Μητρώο Ηλεκτρονικών Μέσων, ώστε αυτά να δικαιούνται οιασδήποτε κρατικής ενίσχυσης.

Να ενημερωθούν άμεσα εάν τα μέτρα ενίσχυσης του εντύπου τύπου θα εφαρμοστούν και πότε».

Πολύ πιστεύουν πως αυτή η λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι «μαγειρεμένη». Στη γλώσσα της δημοσιογραφία «μαγείρεμα» σημαίνει κάνω έτσι τα πράγματα ώστε να φαίνονται αληθινά, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.episimansis.neo

Μας κάνει εντύπωση που την αρχή η κυβέρνηση μίλησε για μια η ιδιωτική εταιρία Initiative στην οποία ανέθεσε να μοιράσει τα χρήματα στα ΜΜΕ (με κάποια κριτήρια, φαντάζομαι…) μετά είπε ότι η ίδια τα μοίρασε. Και τότε εγείρετε το ερώτημα, αφού είναι τόσο απλά τα πράγματα, γιατί δεν δίνουν τα τιμολόγια πληρωμής.

Ή μήπως, όπως αφήνουν άλλοι να εννοηθεί, δεν έχουν ακόμα πληρωθεί (σε κάποιες περιπτώσεις…) τα ποσά που αναφέρει η 18σέλιδη λίστα; Και μερικά ακόμα συμπεράσματα: η μερίδα του λέοντος της διαφημιστικής δαπάνης κατευθύνθηκε κυρίως σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, εφημερίδες και ραδιόφωνα του λεκανοπεδίου. Ως ένα βαθμό λογικό, καθώς αυτά συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη τηλεθέαση, αναγνωσιμότητα και ακροαματικότητα. Ωστόσο, τα ποσά που εισέπραξαν, υπερβαίνουν το μερίδιό τους στην αγορά.

Σε πλείστες περιπτώσεις δεν πρυτάνευσαν αξιολογικά κριτήρια, αλλά επικράτησαν λογικές “ημετέρων” και “αντιπάλων”. Αναφέρομαι σε ΜΜΕ τα οποία έχουν ελάχιστη απήχηση, μικρό αριθμό εργαζομένων, ωστόσο φιγουράρουν στις πρώτες σειρές του καταλόγου Πέτσα, την ίδια ώρα που αντίστοιχων επιδόσεων Μέσα αποκλείστηκαν επειδή αντιπολιτεύονται.

Τα ΜΜΕ της “υπόλοιπης Ελλάδας”, πλην Λεκανοπεδίου, αποδείχθηκαν και πάλι “φτωχός συγγενής”. Εισέπραξαν πολύ λιγότερα απ' όσα αξιολογικά τούς αναλογούσε, παραβαίνοντας και τον ισχύοντα νόμο που προνοεί το 30% της εκάστοτε κρατικής διαφήμισης να κατευθύνεται σε ΜΜΕ εκτός Αθηνών.

Θα μου πείτε: Εξαγοράζονται οι δημοσιογράφοι; Δεν είναι αυτοί άνθρωποι με αδυναμίες και νομίζετε ότι όλοι εκτιμούν τη δουλειά τους ως λειτούργημα; Αλλά και πριν από αυτούς, που είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας, προφανώς υπάρχουν άλλοι, οι εκδότες, τα αφεντικά των επιχειρήσεων που εργάζονται. Και ελάχιστοί πια είναι από το χώρο του Τύπου, όπως ήταν κάποτε, οι παραδοσιακοί εκδότες.

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί αύριο Σάββατο 11/7/2020 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου "Επισημάνσεις".
  • Κι αυτή ΕΔΩ είναι η λίστα Πέτσα που αναφέρει ποιοι πήραν τι και ποια ποσά. Ρίχτε μια ματιά, αν έχετε διάθεση να δείτε πού πάει το δημόσιο χρήμα, το δικό μας δηλαδή χρήμα...

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης...  Πέρα από αυτό όμως κι εγώ έχω αλλάξει πια, πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν θάλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια τόσο στην εσωτερική αυλή, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν.

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγλάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο καλές οι προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Περιμένοντας τη σύνταξη...

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Φλεβάρη του 2012 απολύθηκα, με εθελούσια έξοδο, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983, ως δημοσιογράφος.
Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων, ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά; Μάλλον πολύ μακρυα, όπως δείχνουν τα πράγματα...
Την 1 Νοέμβρη 2019, κατέθεσα τα χαρτιά μου για τη συνταξιοδότηση... Και περιμένω. Μέχρι στιγμή, κανένα νέο.
Αλλά δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς… Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα την εποχή του κονοϊού Covid-19
Όλοι, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο, είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάναμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας, ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη, πως δεν είμαι μόνος! Μπορώ να εμπιστεύομαι απόλυτα τον Ιεχωβά! Δίνω καθημερινά τις μικρές ή μεγάλες μάχες. Με αξιοπρέπεια!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία και συμπτωματική. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Που περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Ωριμάζουμε και μαθαίνουμε... Και προσπαθούμε να το προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA