Η άνοιξη είναι εδώ, μια ματιά να ρίξετε έξω θα το διαπιστώσετε... Ναι, είναι εδώ!

parkaki090421
Η εικόνα ομορφαίνει κάθε μέρα που περνά, καθώς προχωράμε ολοταχώς και πιο βαθιά στην άνοιξη. Τα δέντρα άρχισαν να «πετάνε»  πράσινα φύλλα και οι νεραντζιές πύκνωσαν τις φυλλωσιές τους. Αυτές κι αν είναι ομορφιές! Όσα σκαμπανεβάσματα κι αν έχει ο καιρός, η άνοιξη είναι εδώ!

parkaki2.170321
Φωτογραφίσαμε από κοντά την πινακίδα που τοποθέτησε ο Δήμος Αθηναίων. Το μικρό αυτό παρκάκι είναι αποτέλσμα συνεργασίας με τον όμιλο τσιμέντων ΗΡΑΚΛΗΣ… Να είναι καλά! Και ήδη αρχίζουμε να το απολαμβάνουμε περισσότερο... Με τον καιρό σύμμαχο, όλα είναι πιο εύκολα...

parkaki2.300321
Καθετί μέσα σ’ αυτό το μικρό παρκάκι τσέπης, είναι όμορφο. Σχεδιασμένο σωστά, προσεγμένο και μέχρι στιγμής καθαρό, είναι να το χαίρεσαι, καθώς κάθε κομμάτι του είναι ξεχωριστό. Ευχαριστούμε από καρδιάς, όσο όσους μόχθησαν γι' αυτό, προκειμένου να μας το προσφέρουν!

sikia1.090421

Πενήντα μέτρα πιο δίπλα του, στην Κλειούς, η συκιά που οι ρίζες της κοντεύουν να ρίξουν τον ψηλό τοίχο περίφραξης, συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της, σα να μη συμβαίνει αυτό σε έναν τόπο που κατοικούν άνθρωποι και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή. Τρία, σχεδόν χρόνια, το επισημαίνουμε με συχνά δημοσιεύματα από εδώ, αλλά δεν υπάρχει καμιά ανταπόκριση από κανέναν αρμόδιο.

sikia2.090421

Είμαστε βέβαιοι πως όταν πέσει (ελπίζουμε όχι πάνω σε ανθρώπους που θα περνούν ανυποψίαστοι εκείνη την ώρα), θα πούνε: "Μα, πως έγινε αυτό; Κανείς από τους κατοίκους δεν μας το είπε, να πάρουμε τα μέτρα μας". Όταν η περηφάνεια κατοικεί στ΄αυτιά και επηρεάζει και τα μάτια, στο να μη βλέπουν την αλήθεια και την πραγματικότητα...

Δημοσιογραφικά

Οι εμβολιασμοί ίσως να μπορέσουν να "χτίσουν" ένα τείχος ανοσίας στον κορονοϊό Covid-19

embolio
Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τον εμβολιασμό περισσότερων ηλικιακών ομάδων κι αυτό είναι γενικά καλό, αφού είναι απαραίτητο για να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη διασπορά του κορονοϊού Cocid-19 που μας έχει τρομοκρατήσει όλους. Ας κάνουμε κι εμείς το μέρος μας.
efimerides
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 17/04/2021

Διαβάζουμε: Από 16-19 Απριλίου ανοίγουν τα ραντεβού της δεύτερης κατηγορίας πολιτών με υποκείμενα νοσήματα (αφορά 800.000 πολίτες ηλικίας 19 έως 59 ετών). Το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά, δηλαδή τη μία μέρα μπορεί να προσέρχονται άνθρωποι με σακχαρώδη διαβήτη, την επόμενη με άλλο νόσημα.

Ακολούθως στις 21 Απριλίου θα ανοίξουν τα ραντεβού για τους εκπαιδευτικούς και τους πολίτες ηλικίας 55-59 ετών.

Από τις 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι πολίτες 50-54 ετών.

Την Τετάρτη 19 Απριλίου θα παραλάβει η Ελλάδα τις πρώτες 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson. Oι εμβολιασμοί με το σκεύασμα αυτό θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 19 Απριλίου.

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 2.212.000 εμβολιασμοί. Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 1.468.000 πολίτες, ποσοστό 14%, και 743.000 με δύο δόσεις, ποσοστό 7%.

Σχετικά τώρα με το εμβόλιο της AstraZeneca που έχει παρατηρηθεί μειωμένη προσέλευση για εμβολιασμό, λόγω του φόβου που έχει προκύψει με όσα ακούνε και διαβάζουν οι άνθρωποι, σχετικά με τη δυνατότητα να προκύψουν θρομβώσεις, οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι δεν υπάρχει σημαντική μεταβολή, αλλά «είναι δικαιολογημένο να υπάρχει μια διστακτικότητα». Σε σχέση όμως με άλλες χώρες της ΕΕ «είμαστε σε καλύτερο επίπεδο και σιγά-σιγά θα κερδηθεί η εμπιστοσύνη στο εμβόλιο».

Υπάρχουν τελικά ή δεν υπάρχουν περιστατικά θρομβώσεων στη δεύτερη δόση του AstraZeneca; Ένα ερώτημα που χρίζει απάντησης.

Από την ειδησεογραφία διαπιστώνουμε πως όντως υπάρχει μια έντονη ανησυχία σε όλο τον κόσμο σχετικά με τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για το εμβόλιο αυτό, αλλά γνωρίζουμε πως η Ελληνική Επιτροπή Εμβολιασμών παρακολουθεί προσεκτικά όλα τα τρέχοντα δεδομένα από τους διεθνείς οργανισμούς. Όπως και για το Jonson & Jonson.

Οι εκδηλώσεις θρομβώσεων και θρομβοπενίας με το εμβόλιο της AstraZeneca πρόκειται για σπάνια περιστατικά σημείωσε η κ. Μ. Θεοδωρίδου και αναφέρθηκε στα τελευταία επιστημονικά δεδομένα. Είπε ότι «δεν υπάρχει τεκμηριωμένη συσχέτιση με προηγούμενο ιστορικό θρόμβωσης, καθώς και με άλλους προδιαθεσικούς παράγοντες. Πρόκειται για μία περίπτωση ανά 100.000» και τόνισε ότι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αναφορές για περιστατικά θρομβώσεων μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου.
episimansis.neo
Όπως είπε, στη χώρα μας έχουν γίνει πάνω από 380.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca και μόνο μία περίπτωση έχει αναφερθεί στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ΕΜΑ.

Όπως προσέθεσε ήδη στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr έχουν αναρτηθεί οδηγίες για έγκαιρη αναγνώριση του συνδρόμου θρόμβωσης και θρομβοπενίας, αλλά και για τη σωστή αντιμετώπιση του.

Η απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών για χορήγηση του εμβολίου σε άτομα άνω των 30 ετών στη χώρα μας αναφέρει ότι δεν ενδείκνυται να γίνονται προληπτικά εξετάσεις ή λήψη αντιπηκτικής αγωγής πριν τον εμβολιασμό, όπως επισημαίνει και η αντίστοιχη αιματολογική εταιρεία.

Ο σπάνιος αυτός συνδυασμός θρόμβωσης και θρομβοπενίας δεν έχει να κάνει με κανένα από τα υπόλοιπα εμβόλια που διατίθεται στη χώρα μας και αφορά αυστηρά και μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca.

Επίσης ο εμβολιασμός των παιδιών, προφανώς θα γίνει όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες των φαρμακευτικών εταιρειών που παράγουν τα εμβόλια σε αυτές τις ηλικίες και τα εμβόλια αυτά θα έχουν εγκριθεί για τα παιδιά και τους εφήβους από τον ΕΜΑ.

Ο εμβολιασμός σε παιδιά και μικρότερες ηλικίες κάτω των 16 ετών έχει ήδη ανοίξει με κλινικές μελέτες που κάνουν οι παρασκευάστριες εταιρείες που έχουν τα εμβόλια. Είναι όμως πολύ νωρίς να μιλάμε για εμβολιασμό των παιδιών καθώς, όπως μας λένε οι ειδικοί, έχουν χαμηλό κίνδυνο από τη νόσο και όλο το θέμα θα μελετηθεί συνολικά εφόσον υπάρξουν νεότερα δεδομένα. Τότε θα κριθεί το όφελος σε σχέση με τον κίνδυνο και την επίτευξη της συνολικής ανοσίας.

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί το Σάββατο 17/4/2021 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ, στη στήλη μου "Επισημάνσεις".
  • Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά για τους εμβολιασμούς στη χώρα μας, όπως τα δίνει η επισημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης...

Ο κ. Φουρθιώτης κινδυνεύει να ανατρέψει όλο το πολιτικό σκηνικό της χώρα. Ποιος είναι;

taftotita.furthiotis
To documentonews.gr δημοσιοποίησε την πλαστή ταυτότητα της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) που χρησιμοποιούσε κατά κόρον ο Μένιος Φουρθιώτης (και με την οποία ζητούσε διαπιστεύσεις). Δύο μήνες μετά το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών αποφάσισε να κάνει δημόσια καταγγελία, να στείλει την υπόθεση στον Εισαγγελέα καθώς και να απευθύνει επιστολή προς όλα τα υπουργεία με την οποία ζητά να τεθεί υπόψη της οποιοδήποτε έγγραφο έχει προσκομίσει ο κύριος αυτός κατά τη διαδικασία διαπίστευσης του, το οποίο να σχετίζεται με την ΕΣΗΕΑ.
efimerides
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 10/04/2021

Διάβασα ένα πολύ καλό κομμάτι της συναδέλφου Όλγα Στεφάνου στο in.gr σχετικά με τον πολυσυζητημένο αυτές τις μέρες κ. Φουρθιώτη και θα ήθελα να σας μεταφέρω μερικές σκέψεις, αλλά και πληροφορίες από το Wikipedia, που εγώ προσωπικά, τις βρήκα πολύ ενδιαφέρουσες...

Δεν θυμάμαι αν ο κύριος αυτός, μας είχε απασχολήσει στο παρελθόν. Είχα την αίσθηση πως επρόκειτο για τηλεπερσόνα στα όρια του trash. Και ξαφνικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο κ. Βρούτσης, βγήκε να καταγγείλει τραμπουκισμό του; Από πού κι ως πού ο κύριος Μένιος Φουρθιώτης έχει 4 ή 14 αστυνομικούς και αυτοκίνητο της επιλογής του, για να φυλάσσεται ως… σημαίνον πρόσωπο; Ποιος είναι, τέλος πάντων;

Θα ήταν ένα εξωφρενικό, ενοχλητικό και παράδοξο νέο όλο αυτό, αν ο πρώην υπουργός Εργασίας της χώρας, δεν προχωρούσε στις παραπάνω βαρύτατες καταγγελίες.

Με μπράβους, λοιπόν, πήγε και στον ίδιο τον τότε υπουργό. Κατά τον κύριο Βρούτση, σε αναζήτηση από το λογιστήριο, διαπίστωσε ότι ο Φουρθιώτης βρήκε μία «τρύπα» κι άρχισε να παίρνει μισθούς 60 έως και 80 χιλιάδων ευρώ! Το ίδιο έκαναν και άτομα από το περιβάλλον του. Μάλιστα, όχι μόνο απαίτησε να πληρωθεί τον τρέχοντα μήνα, αλλά απείλησε κι ότι θα “τελειώσει” τον υπουργό και θα κάνει υπαλλήλους να “προσκυνήσουν”. Λίγες ημέρες αργότερα, αποπέμφθηκε.

Με το σκάνδαλο που δημιουργήθηκε, όμως ερωτήματα δημιουργήθηκαν για τα αντανακλαστικά που υπάρχουν, οι 14 αστυνομικοί αποσύρθηκαν από τη φρουρά του παρουσιαστή. Ωστόσο, η ιστορία δεν σταματάει εδώ. Ο Μένιος Φουρθιώτης υπέβαλε μηνύσεις σε αστυνομικούς που αποκάλυψαν ότι συνάδελφοί τους βρίσκονται στη φύλαξή του, στον Παύλο Πολάκη και στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, που έκαναν συγκεκριμένες αποκαλύψεις για τον ίδιο.

Ρίχνοντας μια μικρή ματιά στο βιογραφικό του κ. Φουρθιώτη, βλέπουμε ότι ήταν το όνειρό του να δουλέψει με την Τατιάνα Στεφανίδου ως δημοσιογράφος, υπήρξε μάνατζερ μιας πρώην τηλεπερσόνας και όχι μόνο, της Τζούλιας Αλεξανδράτου, μια συνεργασία που κατέληξε στα δικαστήρια, στη συνέχεια είχε δική του εκπομπή περιεχομένου τηλεμάρκετινγκ, αργότερα πέρασε στο Epsilon TV και μετέπειτα, μετά την εξαγορά του καναλιού από το Open, η συνεργασία τους διακόπηκε διά της δικαστικής οδού.

Τώρα, παρουσιάζεται ως ιδιοκτήτης της κυριακάτικης εφημερίδας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ, στην οποία έχει ασκηθεί σκληρή κριτική για μονομερή προβολή της τωρινής κυβέρνησης.
episimansis.neo
Είχε ενταχθεί στην “λίστα Πέτσα” με επιχορήγηση χιλιάδων ευρώ, μίας ανενεργής ιστοσελίδας, από την οποία έπαψε λαμβάνειν, εφόσον δημοσιοποιήθηκε και αυτό το γεγονός.

Τώρα, η αστυνομία δέχτηκε σωρεία αιτημάτων του με το πρόσχημα του “φόβου της 17Ν”, μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε πριν 20 χρόνια… Ζητούσε φύλαξη, δύο αυτοκίνητα και δύο μοτοσυκλέτες.

Βεβαίως και είναι παραπάνω από σαφές ότι ο κ. Φουρθιώτης θέλησε να κάνει τη ζωή που ονειρεύτηκε, εις βάρος, όμως, της Πολιτείας.

Υπό οποιαδήποτε άλλη συνθήκη, η περίπτωση του Μένιου Φουρθιώτη θα είχε μείνει στάσιμη, όπως στάσιμη θα ήταν και η (όποια) καριέρα του. Αλλά εδώ μιλάμε για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, από κάποιον που φαίνεται να έχει εκμεταλλευτεί όποια «τρύπα» μπόρεσε.

Στο εδώλιο είχε βρεθεί στο παρελθόν, για υπεξαίρεση, κατηγορούμενος από την Τζούλια Αλεξανδράτου, επρόκειτο για ένα ποσό που της επιστράφηκε μόλις κατατέθηκε η μήνυση και έτσι τελικά δεν καταδικάστηκε. Αλλά αυτό δείχνει ένα κοινό μοτίβο, που θα μπορούσε να μοιάζει με ταινία τυχοδιωκτών: Ένας φιλόδοξος νέος, καταφέρνει να ληστέψει το ταμείο της χώρας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ήταν αυτή, που μαζί με τον δήμαρχο Ραφήνας, Χρήστο Τσεμπέρη, κατάφεραν να αποκαλύψουν το φιάσκο. Ο δήμαρχος της Ραφήνας δημοσίευσε μέσω facebook τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο κ. Φουρθιώτης έχει στην… υπηρεσία του 14 αστυνομικούς και 7 περιπολικά!

Υπό κανονικές συνθήκες, αντί για μηνύσεις, ο τυχοδιώκτης (στη καλύτερη των περιπτώσεων) κύριος, θα είχε κληθεί από τη δικαιοσύνη όχι μόνο για να δικαστεί, αλλά και για να επιστρέψει τα χρήματα που στέρησε από τον ελληνικό λαό. Αναμένουμε να το δούμε.

Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί το Σάββατο 10/4/2021 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».

Μικρές ανάσες με έξοδο στα μαγαζιά (με νέο SMS) και τα Σαββατοκύριακα, με αυτοκίνητο

neakriti310321
Τρία πρωτοσέλιδα επιλέξαμε, από τον περιφερειακό Τύπο, για να δούμε πώς αντιλαμβάνονται εκείνα την ανησυχία των ανθρώπων από αυτό που ζουν σήμερα. Δείτε τη ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ στο φύλλο της 31/3/2021.

typosthessalonikis310321
Ανάλογο είναι και το πρωτοσέλιδο του ΤΥΠΟΥ Θεσσαλονίκης. Προβληματισμός και μια απογοήτευση σε σχέση με αυτούς που μας κυβερνούν. Μόνο οι πολίτες μπορούν να σώσουν, κατά την εφημερίδα, την κατάσταση. Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

rodiaki319321
Τα ίδια και στη ΡΟΔΙΑΚΗ, την εφημερίδα που εκδίδεται σε ένα νησί, τη Ρόδο, όπου ζει από τους τουρίστες. Αλλά επιλέγει να μην κλείνει τα μάτια μπροστά στην πραγματικότητα. Και η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.
efimerides
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 03/04/2021

Είδαμε τα νούμερα των κρουσμάτων και τρομάξαμε για άλλη μια φορά… Στις αρχές της εβδομάδας που μας πέρασε, ο δείκτης χτύπησε κόκκινο! 3.340 κρούσματα! Και τόση καραντίνα, τόσα εμβόλια, τόση κοινωνική αποστασιοποίηση, γιατί; Αναρωτιέται ένας άνθρωπος με μέση λογική. Και, δεν έχει άδικο. Αναρωτιέται επίσης αν μπορεί να παραμείνει ήρεμος μετά από όλα αυτά…

Παρ’ όλα αυτά, την Τετάρτη το βράδυ, στην ενημέρωση της κυβέρνησης που μεταδίδετε ζωντανά από την τηλεόραση της ΕΡΤ, ακούσαμε τα παρακάτω μέτρα χαλάρωσης που μπαίνουν οσονούπω σε εφαρμογή.

Το «μονοπάτι» της σταδιακής άρσης του lockdown ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, θα μπορούσε κανείς, να πει.

Μπορεί μια μέρα μόλις πριν, η Ελλάδα να σημείωσε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, με τις μολύνσεις να ξεπερνούν για πρώτη φορά από την αρχή τις πανδημίας τις 4.000 και να παραμένουν στα «ύψη», ωστόσο κρίνεται επιβεβλημένη η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, η οποία θα βοηθήσει και στην οικονομία που «ασφυκτιά» και στην ψυχολογία των πολιτών, οι οποίοι έχουν κουραστεί από τα συνεχόμενα μέτρα.

Έτσι λοιπόν, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, το λιανεμπόριο ανεβάζει και πάλι ρολά, ξεκινώντας με τα μικρά καταστήματα που ανοίγουν. Το άνοιγμα θα γίνει τόσο με τη μέθοδο του click away, όσο και με αυτή του click in shop.

Παράλληλα, οι διαδημοτικές μετακινήσεις με το SMS 6 στο 13032 θα επιτρέπεται μόνο τα Σαββατοκύριακα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «επιτρέπεται από 5/4/2021 το λιανεμπόριο πλην των εμπορικών με χρήση ειδικού κωδικού και ως 3 ώρες συνολικά. Πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού και εντός καταστήματος (1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες) με ραντεβού».

Ακόμα ενημέρωσε πως «από το Σάββατο 3/4 και μόνο τα Σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού».

Μάλιστα, ο κ. υφυπουργός στάθηκε ειδικά στο δεύτερο αυτό μέτρο και τόνισε με κάθε τρόπο πως οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά, στέλνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να πάρει πίσω το μέτρο αν διαπιστωθεί κατάχρησή του από τους πολίτες, ή χρήση του μέτρου για άλλους λόγους πέραν της άσκησης.
episimansis.neo
«Η ανακατανομή θα δώσει ανάσες και θα περιορίσει τις εστίες υπερμετάδοσης. Προϋπόθεση η ατομική ευθύνη» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η αποφυγή πάρτι και συναθροίσεων.

Όπως τόνισε επίσης, η Επιτροπή των Ειδικών αποφάσισε προσαρμογές στα υφιστάμενα μέτρα για καλύτερο αποτέλεσμα «και υγειονομικό και κοινωνικό και οικονομικό».

Σε κάθε περίπτωση, είναι ξεκάθαρο ότι το άνοιγμα της χώρας μας, θα γίνει με τη βοήθεια των self test, τα οποία θα αρχίσουν να διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία αρχές Απριλίου.

Τα εν λόγω τεστ θα αποτελέσουν «σύμμαχο» της χώρας μας τόσο για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, όσο και για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Τα self test αναμένεται να είναι υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους σε λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμό, ακτοπλοΐα, ναυτιλία, δικαστήρια καθώς και για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ενδεικτικά είναι τα όσα είχε πει προ ημερών ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος ανέφερε ότι η σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας καθιστά την υποχρέωση των πολιτών που δραστηριοποιούνται στην ακτοπλοϊα και τη ναυτιλία, στο λιανεμπόριο, στις μεγάλες επιχειρήσεις, στην εστίαση, στις επιχειρήσεις τουρισμού, στη μεταποίηση και στα δικαστήρια, να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του κοροναϊού.

Το ζήτημα παραμένει σοβαρό, όπως ακριβώς το θέσαμε από την αρχή αυτού άρθρου έστω και λίγο ασφαλείς. Τι πρέπει να κάνουμε εμείς, για να αισθανόμαστε έστω και λίγο ασφαλείς στη νέα πραγματικότητα που μας ξημερώνει.

  • Το κομμάτι αυτό, θα δημοσιευτεί το Σάββατο 03/04/2021 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».

Πώς αντιμετωπίζουμε την κατάσταση όταν το πρόβλημα μπορεί να μας «ακουμπάει» τόσο κοντά;

neakriti230321
Αυτό το πρωτοσέλιδο της ΝΕΑΣ ΚΡΗΤΗΣ λειτούργησε αφυπνιστικά, προκειμένου να γράψουμε το κομμάτι που ακολουθεί. Η οικογένεια που ξεκληρίστηκε στο Μουχτάρο, δεν μας ήταν άμεσα γνωστή, μιας και λείπουμε πολλά χρόνια από το χωριό Θραψανό, αλλά στη μικρή κοινωνία του τόπου μου, όλοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα…
efimerides
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 27/03/2021

Μπορεί να ζούμε μακριά, αλλά ένα κομμάτι της καρδιάς μας είναι εκεί, στο χωριό. Και συγκλονίστηκε, καθώς, παρακολουθώντας την ειδησεογραφία έπεσα πάνω στο δράμα που έζησε μια οικογένεια στο Μουχτάρο ή Ευαγγελισμό, όπως το λένε τώρα το χωριό που είναι δίπλα στο δικό μου, στα τέσσερα χιλιόμετρα.

Ολόκληρη σχεδόν η οικογένεια ξεκληρίστηκε από τον κορονοϊό Covid-19! Η εφημερίδα του Ηρακλείου ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ το έκανε πρωτοσέλιδο. Και δικαιολογημένα… Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ανθρώπινο θέμα, φορτισμένο από συγκίνηση. Πρώτη έφυγε η παπαδιά, μετά ο ιερέας και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο 47χρονος γιος.

Από το σπίτι τους, ζωντανή απέμεινε μόνο η κόρη που δεν προλάβαινε να θάβει τους δικούς της ανθρώπους. Μια τραγωδία που θα έπρεπε να την περιμένουν... Αλλά στα χωριά, δεν είναι τόσο προσεκτικοί με το λάθος σκεπτικό, «τι μπορεί τώρα να κάνει σε μας ο ιός, εδώ έχουμε καθαρό αέρα».

Αλλά έχουν; Η ίδια η ζωή, διαψεύδει παρόμοιους ισχυρισμούς. Ο ιός είναι αόρατος. Ούτε που μπορεί να φανταστούμε από πού και πώς, θα τον αρπάξουμε. Δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι είμαστε εν δυνάμει, θύματα του, αν δεν προσέξουμε. Λίγο να χαλαρώσουμε, αρκεί για να γίνει το κακό.

Και μπορεί να έχουν λιγοστέψει κάπως οι φωνές των αρνητών, αφού άρχισαν να θρηνούν και στον περίγυρο τους θύματα ή να είναι και οι ίδιοι… Αλλά συνεχίζω να ακούω γνωστούς μου να λένε πως «τα θύματα από την κοινή γρίπη είναι πολλά, αλλά δεν λένε κουβέντα. Μόνο το κορονοϊό προβάλλουν, για να μας φοβίζουν»

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Όση δυσκολία και κούραση κι αν έχει ο συνεχής εγκλεισμός, η καραντίνα και η κοινωνική αποστασιοποίηση, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Αν και αχνοφέγγει το φως της ελπίδας για συλλογική ανοσία, από τους εμβολιασμούς που συνεχίζονται με γοργό ρυθμό, στην πραγματικότητα, όλα δείχνουν ότι, τίποτα δεν έχει τελειώσει και ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς μπροστά μας.
episimansis.neo
Αν, ένα χρόνο τώρα, δεν καταφέραμε ακόμα να ενισχύσουμε την υπομονή και την εγκαρτέρηση μας, μάλλον θα πρέπει να το κάνουμε άμεσα. Τι περιμένουμε; Να δούμε σπίτι μας, στη γειτονιά μας, το επόμενο θύμα;

Αν μας γίνει συνείδηση πως οι καθημερινές ανακοινώσεις για τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους νεκρούς, δεν είναι απλώς αριθμοί, αλλά αποτυπώνουν ανθρώπινες ζωές, αληθινούς ανθρώπους σαν κι εμάς που έχουν δικούς τους ανθρώπους που αγαπάνε και που θέλουν, όσο τίποτα άλλο, κάποια στιγμή να ξαναγυρίσουνε στην κανονικότητα, ίσως προβληματιστούμε.

Το δικό μας κάλεσμα έχει να κάνει με συνειδητή άρνηση όλων αυτών των εθίμων που έχουν καρφωθεί στο μυαλό μας και μας κάνουν να νομίζουμε ότι θα πάθουμε κάτι αν δεν κάνουμε Πάσχα με σουβλιστό αρνί, παρέα με τους φίλους μου και με δημοτικά παραδοσιακά τραγούδια να παίζουν στο ραδιόφωνο ή ότι θα χάσουν και φέτος τις διακοπές που ονειρεύτηκαν.

Ίσως σας βοηθήσει αν βάλετε στο μυαλό σας με σοβαρότητα, ότι πολλά από αυτά, συνάνθρωποι μας οδηγήθηκαν να τα χάσουν στα χρόνια της σφοδρής λιτότητας, καθώς ένα νέος σκληρός πρωτόγνωρος κόσμος γεννήθηκε μπροστά τους.

Εντάξει, δεν είναι το πιο απλό και το πιο εύκολο, επειδή κάποιοι γεννήθηκαν, έζησαν και γαλουχήθηκαν από παρόμοιες αντιλήψεις, αλλά πιστέψτε με, κανένα αγαθό ή προσωρινή απόλαυση δεν μπορεί να συγκριθεί με το προνόμιο της ζωής. Ξαναπείτε το δυνατά για να το ακούσετε και να συνειδητοποιήσετε αυτή τη μεγάλη αλήθεια.

Εμείς οι ίδιοι τοποθετούμε τα εμπόδια. Οι συνήθειες, οι παραδόσεις, οι μνήμες, τα ήθη και έθιμα που αρνούμαστε να αποχωριστούμε, τα καλά και συμφέροντα, όλα αυτά είναι που μας κρατούν πίσω. Κι αν εμείς οι ίδιοι, δεν επιδιώξουμε να φύγουμε μακριά με συνέπεια και σταθερότητα στο στόχο μας, κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό για μας. Ίσως τα καταφέρουμε να είμαστε παρόντες σε μια εποχή που θα έχει περάσει αυτό το κακό που ζούμε, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξανακάνουμε όνειρα και σχέδια για το αύριο. Θα το τολμήσουμε; Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, με επιχειρήματα.

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί το Σάββατο 27/3/2021 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».

Χωρίς καμιά διάκριση, οι γιορτασμοί για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821...

agelopulu
Tην ώρα που έχουμε 3.465 νέα κρούσματα και 7.252 νεκρούς, την ώρα που χάσαμε τις ζωές μας, τις δουλειές μας, την ελπίδα μας, που νέοι κάθονται μαντρωμένοι και μαραζωμένοι στα σπίτια τους, χωρίς όνειρα και ελπίδα, σκάει μύτη και η Γιάννα μεταμορφωμένη Μπουμπουλίνα να μας τρελάνει! Φανταστείτε τα λούσα και τα μεγαλεία που θα έκανε υπό κανονικές συνθήκες! Το σχόλιο, από την δικηγόρο κ. Καλομοίρη Κατερίνα, στο Facebook...

agelopulu1
Ο καλός μας φίλος Dimitris Rozakis που αγαπά πολύ τη Μάνη και τον τόπο του, δημοσίευσε και τις δύο αυτές φωτογραφίες στη σελίδα του στο Facebook, αναφέροντας πως η κ. Αγγελοπούλου πήγε στη Μάνη με παραδοσιακό μανιάτικο γιλέκο και ζώνη, από το Εθνογραφικό και Λαογραφικό Μουσείου Χρισσού, του Ηλία Δαραδήμου, για τη συμμετοχή της στις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου 1821, στην Αρεόπολη Μάνης.

vimagazino.epetiakoΣτο εξώφυλλο του ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το ΒΗΜΑ της Κυριακής, πρωταγωνιστούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ρόλο Ιωάννη Μακρυγιάννη, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως Μαντώ Μαυρογένους, ο Βαλντίμιρ Πούτιν έγινε Νικηταράς, ο Μακρόν Καποδίστριας, ο Μπόρις Τζόνσον Λόρδος Μπάιρον, ο Ντράγκι Μιαούλης και ο Μπάιντεν Κολοκοτρώνης. Στο ρόλο της Μπουμπουλίνας είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Πηγή έμπνευσης είναι οι ήρωες της επανάστασης του '21 των οποίων αλλοιώθηκαν τα πρόσωπα καθώς αντικαταστάθηκαν με αυτά προσωπικοτήτων από την Ευρώπη του σήμερα.

Δεν ξέρουμε αν τελικά κυκλοφορήσει μαζί με την εφημερίδα την Κυριακή, επειδή μόλις ανέβασαν το διαφημιστικό βίντεο στο διαδίκτυο, ξεσηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών. Και από το Μαξίμου.

efimerides
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 20/03/2021

Είναι εντυπωσιακό πως έχουν καταφέρει οι άνθρωποι να γεμίζουν τη ζωή τους με ανούσια πράγματα και ταυτόχρονα να πιστεύουν ότι κάνουν κάτι πολύ σοβαρό κι αξιοπρόσεκτο.

Αρνούνται να αποδεχτούν την πρωτόγνωρη πραγματικότητα που βιώνουμε και είναι «δεμένοι» με τα ήθη και έθιμα που σε άλλες εποχές μπορεί να «δουλεύουν» μια χαρά, αλλά σήμερα, όλα αυτά πάνε κόντρα με τη λογική.

Δείτε, ας πούμε, τους προγραμματισμένους γιορτασμούς για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Είχαν προγραμματίσει να κάνουν πράγματα, οι άνθρωποι. Έφτιαξαν και ειδική επιτροπή να συντονίσει τις εκδηλώσεις και τοποθέτησαν πρόεδρο την έμπειρη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 κ. Γιάννα Αγγελοπούλου. Προσωπική πρωθυπουργική επιλογή.

Αλλά η ζωή ήθελε να εξελιχθούν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Η δοκιμασία ολόκληρου του πλανήτη από τον φονικό ιό Covid-19, έδειξαν πως δεν πάνε μαζί κοινωνική αποστασιοποίηση και γιορτασμοί.

Ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που ζουν ανάμεσα μας και ανησυχούν σχετικά με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Θα γίνει ή θα αναβληθεί κι αυτή; Και τα σόου που είχαν ετοιμάσει; Και ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας με τον πρόεδρο της γαλλικής δημοκρατίας κ. Μακρόν που θα ντύνονταν τσολιάδες και θα παρέλασαν έφιπποι στο Σύνταγμα; Ερωτήματα, εγείρονται…

Όλα αυτά, προφανώς θα ξεκαθαριστούν και θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Ακούγονται σκέψεις για… τηλεοπτική παρέλαση, χωρίς φυσικό κοινό και άλλα πολλά που δεν έχει νόημα να τα παραθέσω εδώ… Τα ΜΜΕ θα φροντίσουν να σας τα δώσουν τόσο αναλυτικά!
episimansis.neo
Και στο μεταξύ, όσο πλησιάζουμε στην 25η Μαρτίου, όλο και θα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που θα αναφέρονται σε εκδηλώσεις που αφορούν τόπους, όπως την Μάνη, όπου έχουν τον πατριωτισμό, ιδιαίτερα αναπτυγμένο.

Προκλητικές φωτογραφίες ξεσηκώνουν και σπέρνουν πολύ περισσότερο τον διχασμό, αντί για την ενότητα που είναι το ζητούμενο, σ’ αυτούς τους κρίσιμους καιρούς…

Ίσως θα έπρεπε να είμαστε όλοι μας πιο προσεκτικοί, ήρεμοι και ψύχραιμοι.. Με τη στάση μας και τη συμπεριφορά μας επιτρέπουμε στον φανατισμό να μας τοποθετεί στο ένα ή στο άλλο στρατόπεδο.

Κάποιοι βάζουν το επιχείρημα ότι θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει η ιστορία. Ας το δεχτούμε, με την προϋπόθεση ότι η ιστορία θα έπρεπε να μας κάνει να μαθαίνουμε, αντί να την επικαλούμαστε με τυπολατρική αντίληψη σε κάποια γεγονότα.

Οι πρόγονοι μας, ας μην το ξεχνάμε, αγωνίστηκαν για μια ελεύθερη Ελλάδα και για ανθρώπους που θα είναι και θα αισθάνονται ελεύθεροι να την κατοικούν. Θα μπορούσε κάποιος με σιγουριά να πει και να μας πείσει με επιχειρήματα, ότι αυτό συμβαίνει σήμερα;

Όχι γιατί το ψέμα θα φαινόταν από μακριά, όση προσπάθεια και αν κατέβαλε. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική… Στα χρόνια της σκληρής λιτότητα που προηγήθηκαν της πανδημίας και ήταν αυτό ακριβώς για τους πολλούς και της οικονομικής ευμάρειας για τους λίγους, αυτό έγινε πολύ πιο ξεκάθαρο.

Περιζωσμένοι με τόσα πράγματα που μας κρατούν δέσμιους και όχι μόνο εμάς που συνέβη να γεννηθούμε στην Ελλάδα, είναι για γέλια να ακούς πως τιμούμε τον αγώνα των προγόνων μας με εκδηλώσεις, όπως αυτές που έχουμε δει ως τώρα, με συλλεκτικά νομίσματα από τις τράπεζες, με επετειακά λογότυπα πάνω στα προϊόντα των χορηγών και με επικίνδυνες μαζώξεις.

Και ευτυχώς που υπάρχει και αυτή η έξαρση της πανδημίας, ώστε να υποχρεωθούν να είναι λίγο πιο προσεκτικοί στις κινήσεις τους και κυρίως στις υπερβολές τους. Καταλαβαίνουμε ότι ως άνθρωποι, έχουμε την ανάγκη να κρατηθούμε από κάποιες σταθερές και να νιώσουμε ότι το μέλλον που έχουμε μπροστά μας θα είναι καλύτερο. Όχι μόνο ως Έλληνες, αλλά και ως ανθρωπότητα! Ας το ψάξουμε λίγο καλύτερα το πράγμα… Και ίσως το βρούμε!

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί το Σάββατο 20/3/2021 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου "Επισημάνσεις".
  • Δείε ΕΔΩ την τσάντα της κ. Αγγελοπούλου, στην αγορά. Μπορείτε να την προμηθευτείτε... Κι ΕΔΩ, διαβάσαμε ότι κοστίζει μόλις... 380 ευρώ...

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης...  Πέρα από αυτό όμως κι εγώ έχω αλλάξει πια, πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν θάλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια τόσο στην εσωτερική αυλή, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν.

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πισ συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Ωριμάζουμε και μαθαίνουμε... Και προσπαθούμε να το προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA