Είμαστε όλοι καλεσμένοι στη Διεθνή Συνέλευση της Αθήνας. ΟΑΚΑ, 5-6-7 Ιουλίου 2019

diethni.sinelefsi.athinas1.2019
Πλησιάζουμε! Και όλα κινούνται σε καλούς ρυθμούς... Κάποιες τελευταίες πινελιές και η προετοιμασία για τη Διεθνή Συνέλευση της Αθήνας, των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά, είναι σε εξέλιξη... Μοιράζουμε κιόλας την πρόσκληση, σε όσους θα ήθελαν να παρευρεθούν μαζί μας. Δείτε ΕΔΩ.

athens2019.logo
Αυτό είναι το λογότυπο για την Αθήνα... Χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της. Και θα είναι μια χαρούμενη περίσταση για όλους μας... Όλοι έχουμε κάτι να κάνουμε για την επιτυχία της. Και παρά το γεγονός ότι ήρθε έτσι η συγκυρία, ώστε η τελευταία ημέρα της Συνέλευσης να είναι ημέρα εκλογών για τη χώρα μας, είμαστε βέβαιοι ότι χαρη στον Ιεχωβά, όλα θα πάνε καλά. Επειδη η όλη προσπάθεια έχει τις ευλογίες Εκείνου που έχει και τη δύναμη και τη θέληση να το κάνει αυτό. Δείτε ΕΔΩ...

sinelefsi.2imera1
Τέτοιες εικόνες θα τις ξαναζήσουμε στο Ολυμπιακό Στάδια της Καλογρέζας, στο Μαρούσι... Είναι από το όχι και τόσο μακρινό 2014, όταν και τότε έγινε Διεθνής Συνέλευση στην Αθήνα. Κάποιοι από μας, είχαμε και τότε, τη χαρά να τη ζήσουμε... Και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα το ξανακάνουμε... Ελάτε να δείτε πώς και γιατί, είναι χαρούμενος ο λαός του Θεού!

sinelefsi.2imera4

Δημοσιογραφικά

Μερικοί προβληματισμοί ενόψει εκλογών ή ας τις δούμε λίγο διαφορετικά, αν μπορούμε…

ethnoskyriakis160619
Γενικές πολιτικές εκλογές ενόψει... Και παρά τις εντάσεις οι εφημερίδες ασχολούνται πιο πολύ με τις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο παρά με τια θέσεις των κομμάτων πάνω στα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους ανθρώπους και επιζητούν λύση. Δείτε το ΕΘΝΟΣ της περασμένης Κυριακής.

avgitiskiriakis160619
Λογικά η ΑΥΓΗ δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα προεκλογικά μιας και στηρίζει το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία, τον ΣΥΡΙΖΑ και θέλει να διατηρήσει το πλεονέκτημα αναδεικνύοντας ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. "Κοινωνία" και "πραγματική οικονομία", δεν τα ακούμε συχνά, είναι αλήθεια.

vradinikyriakis160619
Η ΒΡΑΔΥΝΗ που κινούνταν πάντα στο συντηρητικό χώρο προβάλει με ιδιαίτερη έμφαση τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη που θεωρεί βέβαιο ότι θα πάρει της εκλογές της 7η Ιουλίου. Εμείς απλά προβάλλουμε διαφορετικά πρωτοσέλιδα με ότι θα ήθελαν να συμβεί, οι δύο μονομάχοι...

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 21/06/2019

Αν νομίζετε ότι στις εκλογές αυτές τα έχετε ζήσει όλα, είναι καιρός να αναθεωρήσετε κάπως τα πράγματα. Μάλλον ότι ζούμε, είναι μοναδικό. Και φυσιολογικά έχουμε μια απορία: Αφού, αν όντως τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα, γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από τους μονομάχους, να είναι νικητές;

Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω τόση αγωνία, τόσο πάθος, τόση δυναμική για ένα «πεθαμένο άλογο», Μήπως, τελικά το άλογο δεν είναι τόσο πεθαμένο; Μήπως μας κρύβουν κάτι οι πολιτικοί; Ή ας το θέσουμε αλλιώς, μήπως ξέρουν κάτι που εμείς οι πολίτες αγνοούμε, κανονικά;

Βέβαια, υπάρχει κι ένα ακόμα ενδεχόμενο. Να μπαίνουν στο σκληρό παιχνίδι του διαγκωνισμού και της πολιτικής εξόντωσης από… συνήθεια και επειδή έτσι έκαναν πάντα στο παρελθόν. Αλλά αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι ακόμα πιο επικίνδυνο.

Ας τους παρακολουθήσουμε κι αυτή τη φορά από μακριά… Στα μεγάλα «ηρωικά» λόγια, στις υποσχέσεις που θα ξεχάσουν την επομένη των εκλογών, επειδή απλά, όσο καλές προσθέσεις κι αν έχουν δεν μπορούν να πάνε κόντρα στις απαιτήσεις των δανειστών.

Τα πράγματα, όπως τα ζούμε στην καθημερινότητα μας, είναι μάλλον πολύ πιο δύσκολα από τις στατιστικές και τους αριθμούς που παρουσιάζουν τα στοιχεία. Αυτό που εμείς βλέπουμε είναι μια ανεργία που συνεχίζει να τσακίζει κυρίως τους νέους που ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τον τρόπο και να φύγουν στο εξωτερικό, αναζητώντας μια αξιοπρεπή και ανθρώπινα αμειβόμενη εργασία.

Και τι βλέπουμε ακόμα; Δείτε μόνο δύο περιστατικά που ζήσαμε μόλις την περασμένη εβδομάδα. Μοιάζουν να φορούν αποκλειστικά τον ιδιωτικό τομέα, αλλά δεν είναι έτσι, επειδή έχουν εμπλοκή με το δημόσιο.

Το πρώτο αφορά τα ιδιωτικά διαγνωστικά ερευνητικά – εξεταστικά κέντρα υγείας που είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΠΥ. Αφού, λοιπόν προκήρυξαν απεργία διαρκείας (έκλεισαν δηλαδή τα μαγαζιά τους…) επειδή το κράτος τους χρωστά χρήματα από παρελθόντα έτη, αποφάσισαν μονομερώς να τα… ανοίξουν, αλλά με μια προϋπόθεση: Αντί να παίρνουν το 15% από το κράτος, τώρα ζητούν το 85% από τους πολίτες και το οποίο θα πάρουν πίσω από τον ΕΟΠΠΥ εφόσον καταθέσουν εκεί τα παραστατικά.

Και το χειρότερο είναι ότι όλο αυτό το παρουσιάζουν ως ευαισθησία στον άνθρωπο! Για τόσο χαχόλους μας περνάνε… Στην ουσία δηλαδή, μεταφέρουν το πρόβλημα τους στις πλάτες των ασφαλισμένων.

Και ποιοι είναι αλήθεια οι ασφαλισμένοι; Είναι συνταξιούχοι και μισθωτοί που είδαν να μειώνονται πολλαπλά τα χρήματα από τη σύνταξη τους ή το μισθό τους, που ένοιωσαν τη σκληρή ανεργία στο πετσί τους, στο χρόνια της λιτότητας και των μνημονίων, που λογαριάζουν πως θα βγάλουν τον μήνα και πώς θα πληρώσουν τους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και αν θα μείνει κάτι και για φαγητό στο οικογενειακό τραπέζι… Τελικά, έμαθα ότι το πήραν πίσω, προσωρινά και μέχρι τις εκλογές…

Το δεύτερο αφορά εκείνους που εκμεταλλεύονται τα έσοδα από τα διόδια της Αττικής Οδού. Όσοι ζουν στην Αθήνα ή όσοι την επισκέπτονται εφόσον τον προσεγγίζουν από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, από αυτό το δρόμο θα περάσουν οπωσδήποτε.episimansis.neo

Το έργο αυτό φτιάχτηκε από ιδιώτες επενδυτές και παραδόθηκε λίγο πριν το 2004, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, ξέρετε, εκείνων που βύθισαν τη χώρα μας ακόμα περισσότερο στο χρέος των έργων που μας επέβαλλαν να κάνουμε.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές και αναθαρρυμένοι από το αποτέλεσμα της κάλπης των Ευρωεκλογών, ανακοίνωσαν μονομερώς αύξηση από 1/7/2019, λίγες μόλις μέρες πριν από τις εκλογές, ενώ προανήγγειλαν και νέα αύξηση για το 2.020!

Δίνουν έτσι την αίσθηση ότι λειτουργούν σε μια άλλη εποχή, αγνοώντας το συντεταγμένο κράτος, για να δείξουν πιο είναι τελικά το αφεντικό.

Με τέτοια απλά και καθημερινά πράγματα είμαστε αντιμέτωποι και πιο από τα μεγάλα λόγια των δυο μονομάχων να πιστέψουμε; Μπορεί η ζωή να είναι περίπλοκη, από τα καλοστημένα προεκλογικά σποτ, αλλά έχει τον τρόπο της με ένα δυναμικό τρόπο, να αποδεικνύεται αληθινή.

Πραγματικά, δεν έχουμε κανένα λόγο να αναμειχτούμε σ’ αυτό που ονομάζουν πολική και είναι τόσο σκληρό κι ανελέητο. Επιθυμούμε κάτι καλύτερο, απλό και αληθινό. Κι αυτό δεν μπορούν να μας το προσφέρουν…

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί το Σάββατο 22/6/2019 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».

Σύσταση προς υποψήφιους ψηφοφόρους: Ψυχραιμία, παρακαλώ! Είναι μέρες δύσκολες

avgi130619
Το ότι στον τίτλο συστήνουμε ψυχραιμία στους υποψήφιους ψηφοφόρους της 7η Ιουλίου, δεν είναι καθόλου τυχαίο. Προφανώς θα δούμε πολλά στις ημέρες που μεσολαβούν μέχρι τις κάλπες... Δείτε τρία ενδεικτικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων που μας προετοιμάζουν για το κλίμα. Και ας ξεκινήσουμε από την ΑΥΓΗ.

nea120619
Επόμενο πρωτοσέλιδο, αυτό των ΝΕΩΝ. Ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει "κλέψει" το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας... Αν έχει βάσει η καταγγελία της εφημερίδας, τότε γιατί το "κλέβει" είναι σε εισαγωγικά; Πραγματικά, έχουμε δει τα πιο περίεργα πράγματα, από τη συγκεκριμένη εφημερίδα.

dimokratia120619
Η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, δεν κρύβει την προσωπική της άποψη για την κυβέρνηση. Την θέλει να την οδηγούν στην αντιπολίτευση οι επερχόμενες εκλογές... Αν και δεν είναι αυτός ο ρόλος του Τύπου, σας δείχνουμε πώς θα κινηθούν σ' αυτό το προεκλογικό κλίμα και πόσο αντικειμενικά θα "ενημερώνουν" τους αναγνώστες τους.

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 16/06/2019

Αρέσει στους ανθρώπους να θέτουν συνεχώς διλλήματα. Τι θα γίνει αν πάρετε αυτή τη θέση και τι θα γίνει αν πάρετε την αντίθετη; Πώς θα επηρεαστεί η δική σας ζωή από όλους εκείνους που αποφασίζουν για σας χωρίς να μπουν στον κόπο να σας ρωτήσουν; Και τι θα γίνει αν έχουμε αποφασίσει να μην πάρουμε μέρος στο παιγνίδι τους και να τους αφήσουμε να παίζουν μόνοι τους σε… άδειο γήπεδο;

Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει πάντα, ένας έμμεσος εκβιασμός, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Η αποχή μεταφράζεται ως ανοχή στο κακό και σου τονίζουν συνεχώς την ευθύνη που έχεις να συμμετάσχεις στο παιχνίδι τους.

Αλλά τα παιχνίδια εξουσίας, αφορούν εκείνους, όχι εμάς. Εμείς είμαστε εκείνοι που θα κληθούμε να πληρώσουμε το μάρμαρο… Να συνεισφέρουμε ακόμα μια φορά ακόμα και με τις ζωές μας. Και αυτό από μόνο του είναι άδικο. Αλλά, θα μου πείτε και τι είναι δίκαιο σε αυτόν τον κόσμο για να έχουμε την απαίτηση να το βιώσουμε στις ζωές μας;

Το κακό είναι πως όλος ο αγώνας με το πολιτικό σύστημα γενικότερα, είναι εντελώς άνισος. Εμείς μόνοι και ανυπεράσπιστοι, γινόμαστε αποδέκτες της προπαγάνδας των διαφημιστικών γραφείων – συμβούλων που έχουν αναλάβει να εξωραΐσουν γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις, έτσι ώστε όλα να μοιάζουν «φυσιολογικά» και να είναι σαν να τα ακούμε για πρώτη φορά.

Ωστόσο, από πότε χάσαμε τη μνήμη μας; Και δεν είμαστε εμείς που ζήσαμε στο πετσί μας όλα αυτά τα συνεχόμενα χρόνια της σκληρής λιτότητας και των μνημονίων; Τι άλλαξε τώρα; Μήπως λογικεύτηκαν οι άνθρωποι; Μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα.

Αλλά η ζωή έχει δείξει πως τέτοιου είδους αλλαγές, μάλλον δεν πρέπει να είναι αναμενόμενες… Το σημαντικό για τους πολιτικούς, όπως έχει αποδειχτεί διαχρονικά, είναι να σε μπερδέψουν, ώστε να αγγίξουν το θυμικό σου για να υφαρπάξουν εύκολα την ψήφο σου.

Αυτό είναι που μας έχει κάνει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί και καθόλου εύπιστοι, σε όσα ακούμε να λένε και στα προεκλογικά σποτ τους. Ιδιαίτερα στα μεγάλα λόγια, ότι τάχα μου μας καταλαβαίνουν και μας συμπονούν και ότι δήθεν συμπάσχουν με τα βάσανα μας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε για να τα βγάλουμε πέρα με αξιοπρέπεια στην καθημερινότητα μας.

Γι’ αυτό, σας παρακαλούμε, διατηρήστε την ψυχραιμία σας σε ότι σας πουν ή σας τάξουν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Δεν πρόκειται να υλοποιήσουν «δεσμεύσεις» του μπαλκονιού που γίνονται απλά, για να χαϊδέψουν τα αυτιά αφελών πολιτών.

Αν ισχυριζόμαστε ότι τους γνωρίσαμε, οφείλουμε στον εαυτό μας, την αξιοπρέπεια μας και τα παιδιά μας, να μην τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο που έχουν πάρει. Τουλάχιστον αυτό, ας κάνουμε τούτες τις εκλογές…episimansis.neo

Κάποτε οι άνθρωποι ψήφιζαν τους πιο ικανούς και εκτιμούσαν ότι θα ωφελούνταν από την αντιπροσωπευτική δημοκρατία τους. Σήμερα, ωθούνται από οργή να… καταψηφίζουν, αρνούμενοι να δουν τα καταστροφικά αποτελέσματα που προκύψουν από τους… τυχαίους που θα εκλεγούν ή τους λιγότερο επικίνδυνους και κακούς.

Να, γιατί συνιστούμε ψυχραιμία… Θα τη χρειαστούμε, καθώς θα πλησιάζουμε την 7η Ιουλίου. Η μάχη θα γίνεται, όλο και πιο σκληρή και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, όλο και πιο αισθητά.

Στόχος τους, θα είναι, να μας τρομοκρατήσουν για άλλη μια φορά, επειδή γνωρίζουν ότι τέτοιου είδους παγίδες, συνήθως αποδίδουν τον προσδοκώμενο καρπό. Ας τους διαψεύσουμε με την ωριμότητα μας.

Λογικά με όσα πάθαμε, πρέπει να μάθαμε… Και οι πειραματισμοί στην πολιτική, είναι καθαρή αυτοκτονία. Έχουμε άραγε, το δικαίωμα να το κάνουμε αυτό στον εαυτό μας; Το ερώτημα είναι προσωπικό και αφορά τον καθένα μας. Και ας το πάρουμε πολύ στα σοβαρά, παρακαλώ… Αφορά τις ζωές μας!

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί αύριο στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».

Και τώρα... ολοταχώς για τις βουλευτικές εκλογές! Και μερικά διαδικαστικά ζητήματα…

avgi060619
Άρχισαν τα προεκλογικά πρωτοσέλιδα... Ο Τύπος, άλλωστε και στη διάρκεια των Ευρωεκλογών αντιμετώπισε το θέμα ωε γενικές εκλογές. Και ιδού την ΑΥΓΗ που απλή σκληραίνει το παιχνίδι... Μερικές τυπικές διαδικασίες χρειάζονται και όλα είναι έτοιμα για την Κυριακή 7 Ιουλίου. Με ιδιαίτερη πόλωση και φανατισμό, θα είναι αυτές οι εκλογές.

topontiki060619
Άκρως προεκλογικό και το πρωτοσέλιδο του ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ της 6 Ιουνίου. Νομίζω πως έχει δίκιο. Κάπως έτσι θα έχουν τα πράγματα. Αρένα θα θυμίζει η κάλπη. Και αν και δεν είναι Ισπανία εδώ, όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει στην αρένα. Προετοιμαστείτε λοιπόν για τα χειρότερα. Πόσο τυχεροί είμαστε που βρισκόμαστε μακριά από όλα αυτά!

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 08/06/2019

Ας ξαναδούμε το θέμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου που προέκυψε ξαφνικά μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και που είναι αλήθεια, ότι ξάφνιασαν πολλούς. Καλοκαιριάτικα λοιπόν, στους πρώτους καύσωνες, οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν πάλι στις κάλπες που θα... πήγαιναν τον Οκτώβρη, όταν και θα έληγε η τετραετής θητεία, αυτής της κυβέρνησης.

Άλλες όμως οι βουλές των ανθρώπων και άλλη της... κάλπης... Στην πραγματικότητα, μερικά πράγματα δεν τα κάνεις όπως θέλεις εσύ, αλλά όπως επιθυμούν εκείνοι που επιλέγουν να διαμορφώνουν την πολιτική ατζέντα. Και εδώ, είτε αρέσει, είτε όχι την ατζέντα τη διαμορφώνει ο νικητής. Ο ηττημένος παρακολουθεί άβουλος και προσπαθεί να διασώσει ότι μπορεί, αν μπορεί.

Έτσι λοιπόν την ερχόμενη εβδομάδα, μεταξύ 10 και 13 Ιουνίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να ζητήσει την πρόωρη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ενώ συμπλήρωσε ότι η Βουλή θα είναι ανοιχτή και την επόμενη εβδομάδα.

«Δεν μπορώ να πω αν θα λειτουργούμε και αυτήν την εβδομάδα. Η Βουλή θα είναι ανοιχτή μέχρι να διαλυθεί. Είμαστε σε μια ιδιότυπη αλλά κανονική λειτουργία της Βουλής», είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η ψήφιση των ποινικών κωδικών θα γίνει με την διαδικασία των κωδικών και άρα δεν θα υπάρχουν υπουργικές τροπολογίες.

«Δεν αποκλείω να υπάρχει μικρός αριθμός τροπολογιών. Ελπίζω και είμαι βέβαιος ότι δεν θα έρθουν πολλές και δεν θα έχουν προεκλογικό χαρακτήρα», είπε.

Και δυστυχώς ήρθε με τον χειρότερο τρόπο, για να αποκαθηλώσει εντελώς την πολιτική και όσους την ασκούν, ανεξαρτήτως χρώματος. Όλοι ήθελαν να… βολέψουν κάποιον δικό τους την τελευταία στιγμή!

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ακόμη ότι η Ολομέλεια θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες για την υιοθέτηση των παιδιών του Μυτιληνιού υποπλοίαρχου του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο οποίος υπέστη καρδιακό κατά την άσκηση των καθηκόντων του και «έφυγε» στα 44 του χρόνια. Το έκανε και το σημειώνουμε στα θετικά.episimansis.neo

Εν τω μεταξύ, πραγματοποιήθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων για τη λειτουργία της Βουλής την τελευταία εβδομάδα πριν από τη διάλυσή της και την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών 2019, με την κυβέρνηση να φέρνει για κύρωση 2 συμβάσεις και 2 νομοσχέδια, ενώ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έκαναν λόγο για ρουσφετολογικές τροπολογίες και ανακοίνωσαν πως θα αποχωρήσουν.

Με βάση τον προγραμματισμό, η Βουλή θα συνεδριάσει την Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι για να ψηφιστούν δύο κυρώσεις συμβάσεων, την Πέμπτη θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τους νέους ποινικούς κώδικες και την Παρασκευή θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη δωρεά του ιδρύματος Νιάρχου.

Βιάζονται κάποιοι; Ή είναι ιδέα μας; Νόμιζαν, οι καημένοι, ότι είχαν εδραιώσει τη θέση τους για πολύ καιρό στα κυβερνητικά έδρανα. Αλλά έκαναν λάθος. Ένας λάθος που παθαίνουν όλοι όσοι, η συγκυρία ή οι συνθήκες τους φέρνει προσωρινά στην εξουσία.

Οι άνθρωποι ψηφίζουν ή καταψηφίζουν όχι με τη λογική, αλλά με το συναίσθημα… Και δυστυχώς για μας, τους πολίτες τα επιτελεία των μονομάχων έχουν επιστημονικούς συνεργάτες που τους καθοδηγούν για το τι πρέπει να λένε και κυρίως πώς να το λένε, ώστε χαϊδεύουν τα αυτιά των ψηφοφόρων τους.

Τους καλοπιάνουν μέχρι να πάνε στην κάλπη. Μετά, ισχύει το γνωστόν: «Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το Ταμείο». Ύστερα θα χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο, όλοι όσοι θα πανηγυρίζουν την επαύριον των εκλογών και θα τους κατηγορούν για προδότες.

Άλλωστε δεν θα ξαφνιαστούμε. Το έργο το έχουμε δει πολλές φορές ως τώρα. Για την ώρα χαλαρώστε, επειδή θα κληθούν να ακούσουμε και να δούμε πολλά στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου. Όλοι τα παίζουν «όλα για όλα, οπότε αναμένονται πολιτικές «αιματοχυσίες…

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στην στήλη μου "Επισημάνσεις".

Όταν χάνεις στις εκλογές είναι πολύ φυσικό ότι θα έχεις να αντιμετωπίσεις φαινόμενα γκρίνιας…

iefimerida270519
Ψύχραιμη η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ της επομένης των Ευρωεκλογών παρουσιάζει εντυπωσιακά την απόφαση του πρωθυπουργού να μην περιμένει ως τον Οκτώβρη αλλά να προκηρύξει άμεσα εκλογές μετά τη ήττα. Βιαστικά μάλιστα ανήγγειλαν την 30 Ιουνίου ως ημέρα εκλογών. Μετά είδαν ότι έπεφτε πάνω στις πανελλήνιες εξετάσεις και πήγαν στις 7 Ιουλίου.

eleftherostypos300519
Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ μιλά για θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος μάλιστα, όπως πιστεύει η ίδια ,θα γκρεμίσει τον Τσίπρα από τη θέση του πρωθυπουργού... Την επομένη ο κ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή να χαμηλώσουν οι τόνοι. Διότι συσπειρώνουν τους αντιπάλους και δεν βοηθάει στην κατεύθυνση της νίκης.

kathimerini300519
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσπαθεί να κρύψει τη χαρά της από το εκλογικό αποτέλεσμα, διατηρώντας την ψυχραιμία της, σε σχέση με τις υπόλοιπες εφημερίδες του φιλοκυβερνητικού χώρου... Και μερικές φορές οι φωτογραφίες μιλούν καλύτερα. Χαρούμενος ο κ. Μητσοτάκης, θλιμμένος ο κ. Τσίπρας... Μας συγχωρείτε, αλλά από μια ιστορική εφημερίδα, όπως αυτή, περιμέναμε κάτι καλύτερο.

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 31/05/2019

Πως είδε ο ΣΥΡΙΖΑ την ήττα στις Ευρωεκλογές; Και τι θα αλλάξει τα πράγματα ως τις 7 Ιουλίου, οπότε και αναμένεται να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές; Οι άνθρωποι που παρακολουθούν ψύχραιμα τα πράγματα μιλάνε για μια αλαζονεία που καταλαμβάνει όλους, όσους ασκούν εξουσία. Και από αυτόν τον κανόνα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ...

Τι λένε όμως τα στελέχη του, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που κλήθηκαν σε μια μαραθώνια συνεδρίαση την περασμένη Τετάρτη; Μια συνεδρίαση στην οποία η εσωστρέφεια μετά την βαριά ήττα στις ευρωεκλογές κυριάρχησε και όλοι είχαν να πουν κάτι για τα αίτια του ευρω-πατατράκ.

Στο "φως" της δημοσιότητας βρέθηκαν όλα όσα ειπώθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων του κόμματος στην Κουμουνδούρου. Ούτε πρακτικά να… κράταγαν. Πάρθηκαν μάλιστα και οι πρώτες αποφάσεις για... ξήλωμα συνεργατών. Και κάποιοι μίλησαν για... ομαδική ψυχοθεραπεία. Που μπορεί τελικά να μην απέχει και πολύ από την αλήθεια.

Ας δούμε λίγο τις... διαρροές. Κάποιοι αναφέρθηκαν στην ελλειμματική πολιτική απέναντι στην μεσαία τάξη, αλλά και την υπερφορολόγηση τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν να αναδείξουν από ένα αρνητικό, το οποίο κατά την άποψή τους έπαιξε ρόλο στην ήττα αυτή.

Ανέδειξαν θέμα επικοινωνίας και στο τέλος αποφασίστηκε ότι θα αλλάξει η επικοινωνιακή ομάδα, καθώς και οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάστηκε το κυβερνών κόμμα στις ευρωεκλογές.
Σε ό, τι αφορά το θέμα της διεύρυνσης, αρκετά στελέχη εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το κατά πόσο αυτό το άνοιγμα βοήθησε ενόψει ευρωεκλογών, κατέληξαν ωστόσο στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που μπήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται απλά ως χρήσιμοι, αλλά ως στελέχη τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν ενόψει των εθνικών εκλογών.episimansis.neo

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές του Ιουλίου, αναμένεται να αναδείξει ένα αφήγημα το οποίο θα απευθύνεται στην μεσαία τάξη, τους νέους ψηφοφόρους, αλλά και τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που δεν προσήλθαν στις κάλπες.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι την επόμενη εβδομάδα, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Δραγασάκης θα συμμετάσχουν σε μία εκδήλωση, στην οποία αποφασίστηκε να «εκλαϊκεύσουν» τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και ειδικά αυτά τα οποία σχετίζονται με την ανάπτυξη και το κοινωνικό κράτος.

Ακόμα έγινε συζήτηση για την Δικαιοσύνη και αποφασίστηκε να προχωρήσει το υπουργικό Συμβούλιο στον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Έγινε «αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών», αλλά και για τον σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος μπροστά στη μάχη των εθνικών εκλογών.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, σημειώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην οργάνωση της μάχης των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. «Να ληφθεί υπόψη το μήνυμα των πολιτών», έλεγαν χαρακτηριστικά στο κυβερνών κόμμα, στρέφοντας το βλέμμα στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και δίνοντας, ταυτόχρονα, τον αγώνα των ιδεών, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης στις εθνικές εκλογές.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε επίσης το εξής: Το επόμενο διάστημα θα αντιπαρατεθούν δύο διακριτά πολιτικά σχέδια για το μέλλον της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το κυβερνητικό έργο του, θα αναδείξει το πρόγραμμά του για την επόμενη 4ετια, με βασικούς άξονες την ενίσχυση της ανάπτυξης, με έμφαση στην παραγωγή και την καινοτομία, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, την ενίσχυση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, το κοινωνικό κράτος και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών.

Αποφασίστηκε ακόμα η διενέργεια ανοιχτών συνελεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τις επόμενες μέρες και περιοδείες όλου το στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ, που μπαίνει με αποφασιστικότητα στη μάχη για την επόμενη μέρα της χώρας. Αναμένεται να δούμε τι αποτελέσματα θα έχει όλη αυτή η κινητοποίηση…

  • Το κομμάτι αυτό δημοσιεύεται στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ που εκτάκτως κυκλοφορεί σήμερα, αντί για το Σάββατο, στη στήλη μου "Επισημάνσεις".

Πώς θα είναι η επόμενη μέρα των εκλογών; Θλίψη, χαμόγελα ή προβληματισμός; Εκτιμήσεις

neakriti220519
Εντάξει δεν μας έπιασε και κάτι διαβάζοντας αυτό το πρωτοσέλιδο της ΝΕΑΣ ΚΡΗΤΗΣ. Απλά εκείνοι αποφάσισαν να κάνουν πρώτο θέμα κάτι που όλοι όσοι συμμετέχουν σε τέτοιες διαδικασίες το θεωρούν περίπου δεδομένου. Αλλά είναι κάτι ωραίο; Και ευνοεί όσους δεν έχουν τα αναγκαία χρήματα;

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 24/05/2019

Ιδού λοιπόν που φτάσαμε στις εκλογές… Κάποια στιγμή, έτσι αργά που κινούνταν όλα, νομίσαμε ότι αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ… Και είναι η κατάλληλη ώρα για να ησυχάσουμε. Κουραστήκαμε από τις άναρθρες κραυγές των υποψηφίων. Όχι όλων φυσικά, διότι ανάμεσα τους, προφανώς υπήρξαν και κόσμιοι άνθρωποι.

Τους κατανοούμε ως ένα βαθμό, όλους αυτούς που επέλεξαν, πέρα από τους οργανωμένους κομματικούς σχηματισμούς, να δοκιμαστούν στην τοπική πολιτική κονίστρα. Καμιά φορά, τα κίνητρα είναι καλά, δεν αμφισβητούνται.

Θέλουν να προσφέρουν. Αλλά στην πορεία, θα διαπιστώσουν πως δεν είναι αρκετή η δική τους θέληση, για να προχωρήσουν στις ριζικές αλλαγές που χρειάζονται… Ίσως ακούσουν πως οι συνθήκες δεν είναι ακόμα ώριμες και απογοητευτούν. Ας είναι, όποιος ασχολείται με την πολιτική, οφείλει να τα γνωρίζει αυτά… Διαφορετικά θα πληγωθεί.

Και τώρα ψυχραιμία! Οι τελευταίες ώρες, πριν από το άνοιγμα τη κάλπης, χρειάζονται νηφαλιότητα. Μπορούμε να το κάνουμε; Ένα μικρό διάλειμμα θα είναι, ούτε ή άλλως, αφού από το βράδυ της Κυριακής, θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται στην κεντρική πολιτική σκηνή, τα νέα σενάρια.

Νικητές και ηττημένοι, θα βγάλουν στα κανάλια τους ειδικούς, να μας εξηγούν τα «γιατί» και τα «πως». Μήπως και δεν τα έχουμε ζήσει πολλές φορές ως τώρα, ως πολίτες; Στα χρόνια της κρίσης που προηγήθηκαν, τα ζήσαμε. Μόνο που, παρά τις ελπίδες των ανθρώπων, δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα. Και δεν άλλαξαν, διότι, παρά τους νέους «διαχειριστές», που αναλάμβαναν, οι πολιτικές ήταν ίδιες και απαράλλαχτες.

Μερικές φορές μάλιστα και πιο σκληρές. Το γεγονός ότι είχαν ένα άλλο πρόσωπο, μπροστά, δεν άλλαζε την ουσία… Ποιο είναι λοιπόν το καινούριο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε από Δευτέρα; Θα έχουμε μια αμφισβητούμενη κυβέρνηση με ημερομηνία λήξεως ή θα ισχυροποιηθεί στην αλαζονεία της νίκης, με κίνδυνο να υποστούμε τις συνέπειες;

Ειλικρινά, στόχος μας δεν είναι, ούτε να σπείρουμε τον πανικό, ούτε και να πανηγυρίσουμε για κάτι, επειδή, όπως δηλώσαμε από το προηγούμενο άρθρο μας είναι συνειδητή η απόφαση μας να απέχουμε από κάθε μορφή πολιτικής έκφρασης, δεδομένου ότι πιστεύουμε ακράδαντα πως όσο καλές προσθέσεις κι αν έχουν κάποιοι πολιτικοί, δεν μπορούν – η ιστορία το έχει δείξει – να εφαρμόσουν τις ιδέες τους.episimansis.neo

Δεν είναι τώρα η ώρα, να το αναλύσουμε αυτό, αλλά δεν θα δυσκολευτούμε να το κάνουμε, αν προκληθούμε…. Η ζωή το έχει αποδείξει πολλές φορές ως τώρα και σε πολλές εκφάνσεις της. Για την ώρα, ας μείνουμε σε αυτό: Ότι ολοκληρώθηκε ένας προεκλογικός κύκλος. Που μπορεί για κάποιους στις τοπικές κοινωνίες να συνεχιστεί και την επόμενη Κυριακή, επειδή, ενδεχομένως δεν θα «πιάσουν» το 50% συν ένα που χρειάζονται για την εκλογή δημάρχου ή περιφερειάρχη από την πρώτη Κυριακή.

Σύσταση μας είναι η ψυχραιμία να παραταθεί και την επόμενη εβδομάδα… Στις μικρές κοινωνίες, εξάλλου, όλοι γνωρίζουν όλους και είναι τόσο μικρός ο τόπος που θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να μη συναντηθούν κάπου…

Και επειδή ένα από τα κίνητρα αυτών των υποψηφίων, υποτίθεται ότι είναι η αγάπη για τον τόπο τους, είναι μια καλή ευκαιρία να το δείξουν στην πράξη… Όσο διαφορετικές και αν θέλουν να τοποθετούν τις αφετηρίες ο τερματισμός είναι ο ίδιος και κοινός. Καλό είναι να το θυμούνται…

Αν τα καταφέρουν να λύσουν μερικά υπαρκτά προβλήματα, θα είναι σίγουρα μεγάλη επιτυχία κι εμείς τους το ευχόμαστε. Οι μικρές κοινωνίες όμως για να αναπτυχθούν σωστά, χρειάζονται συνεργασία και αλληλεγγύη… Ας προσπαθήσουν και θα δουν στην πράξη, πόσο καλά λειτουργούν αυτά.

Εμείς θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως παρατηρητές, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο, κάθε στοιχείο που προσφέρεται. Και ως άνθρωποι που ασχολούμαστε με το σχολιασμό των κοινών, υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, όσο μας προσφέρεται αυτό ο χώρος, για να εκφράζουμε τις απόψεις μας και τη γνώμη μας. Αυτή είναι η πεμπτουσία της δημοσιογραφίας και δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε αυτό το κατοχυρωμένο δικαίωμα μας.

  • Με βάση τους σχεδιασμούς της εβδομαδιαίας κρητικής εφημερίδας ΡΕΘΕΜΝΟΣ σήμερα θα είναι στα περίπτερα το φύλλο της. Όπως γράψαμε στο έκτακτο φύλλο της Τετάρτης έτσι γράψαμε και σ’ αυτό…

Ζωντανή η ελπίδα της επιστροφής στο Θραψανό... Βόλτα στη λίμνη της Λιβάδας...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνάω πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν τρία χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Η ίδια ομορφιά!

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου... Το 2015, τις μάζεψε η  Ειρήνη Κρουσανιωτάκη, με ένα καλό συνεργείο. Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ. Τα τελευταία χρόνια δεν είχαν και από ότι δείχνουν τα πράγματα, ούτε και φέτος...

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που θα ήθελα να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και ονειρεύομαι να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν βγω στη σύνταξη. Ωστόσο έρχονται οι κυβερνώντες και με τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπαγκισμούς τους, αλλάζουν συνεχώς τα όρια συνταξιοδότησης... Έτσι αρχίζω να συνειδητοποιώ πως ίσως να μην το ζήσω και ποτέ... Δεν πειράζει. Είμαι καλά και αυτό έχει σημασία... Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti2.300118

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017 όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο. Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή είναι τραβηγμένη στις 30/1/2018 και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ζωή συνεχίζεται...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017 στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Η απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου τη στείλουν… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες της φωτογραφίας, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή...

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες. Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι για να περνάω την ώρα μου.

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν έχουν προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας. Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του εξωραϊστικού συλλόγου της Κολοκυνθούς  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Δεκαεννιά μήνες, άνεργος...

Δυο φορές με απόλυση μέσα σε πέντε χρόνια… Ήταν Φλεβάρης του 2012 όταν απολύθηκα, με εθελούσια έξοδο, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η δεύτερη 1 Νοέμβρη του 2017 από το Σωματείο της ΠΕΤ ΟΤΕ όπου εργαζόμουν από το 1983 ως δημοσιογράφος.

Θεωρητικά, αιτία και των δύο απολύσεων ήταν το γεγονός ότι ήμουν κοντά στη συνταξιοδότηση μου. Κοντά; Πόσο κοντά;

Οι συνθήκες συνεχώς αλλάζουν, με εντολή των δανειστών της χώρας μας. Αυτοί επιβάλλουν και η κυβέρνηση, ως εκτελεστικό όργανο, νομοθετεί… Τι ξημερώνει λοιπόν την επόμενη μέρα; Κανείς δεν γνωρίζει…

Αλλά εγώ δεν είμαι τρομαγμένος… Έχω εμπιστοσύνη στον αληθινό Θεό Ιεχωβά και ξέρω ότι Εκείνος θα με στηρίξει και θα με προστατέψει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς…

Όλοι, τελικά, μπροστά στην ανεργία και τον θάνατο, είμαστε ίσοι… Όλοι! Ότι δουλεια κι αν κάνουμε… Αυτό που μου δίνει ειρήνη διάνοιας ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι όρθιος, είναι η πίστη πως δεν είμαι μόνος!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος. Ξεκίνησε για να καλύψει κάποιες ανάγκης έκφρασης με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία και συμπτωματική. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Που περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία.

Η κόρη μου Ειρήνη...

Στενοχωρηθήκαμε, χωρίς λόγο για μένα, για κείνην πολύ σοβαρό. Ώρα να κάνουμε βήματα επανένωσης.  Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Όλα γίνονται, αν θέλουμε...

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη ένα ακριβώς χρόνο μετά. Λιγοστεύουμε...

Αλλαγές στο Site μου

Σημαντικές αλλαγές αισθητικής στο Site. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε... Και προσπαθούμε να το προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA