Το αρχείο του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ

Τίποτα δεν πάει χαμένο. Δείτε ΕΔΩ το αρχείο του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ με όλα τα δημοσιεύματα από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα…

Τελευταίες Αναρτήσεις:
Οι επισκέπτες μας
023941
Τα σχόλια σας!
Το να εκφράζεται κανείς εδώ στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ είναι πολύ σπουδαίο για
μας που το διαχειριζόμαστε, μας κάνει να χαιρόμαστε όταν διαβάζουμε τις απόψεις σας, τις θέσεις σας, για ζητήματα που το site "σκαλίζει".
Μπορείτε λοιπόν να μας γράφετε. Μόνο που, για να τα δείτε δημοσιευμένα εδώ, θα περιμένετε λιγάκι προκειμένου να… εγκριθούν.

Πολύ θερμό το καλοκαίρι, κρύος ο χειμώνας!

Το καλοκαίρι του 2024 ήταν το πιο θερμό των τελευταίων δεκαετιών. Γεμάτο καύσωνες. Αυτό κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή μας... Οι μετεωρολόγοι μας προετοίμασαν από νωρίς και το ζήσαμε στο έπακρο. Περιμένουμε να δούμε πώς θα είναι και ο χειμώνας. Κρύο, άνυδρος, επικίνδυνος... Εμείς, που έχουμε επιλέξει να γνωρίζουμε, τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, είμαστε σε πολύ πιο πλεονεκτική θέση από την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Υπομονή λοιπόν και δύναμη. Όλα εξελίσσονται όπως έχει προβλεφθεί!
Δεκέμβριος 2024
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ένα site που φτιάχτηκε μέσα στην πανδημία, όταν η Σούλα αποφάσισε να ασχοληθεί με κάτι που αγαπάει και λατρεύει να φτιάχνει. Τα χειροποίητα κοσμήματα! Μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Η αγγειοπλαστική παράδοση του Θραψανού Ηρακλείου Κρήτης

Η πλούσια και μακραίωνη παράδοση της αγγειοπλαστικής τέχνης στο χωριό Θραψανό Ηρακλείου το έχει αναδείξει ως το μεγαλύτερο κέντρο αγγειοπλαστικής στην Κρήτη, σταθμό για την ιστορία της νεότερης ελληνικής κεραμικής τέχνης. Σήμερα, στο χωριό εξακολουθούν να λειτουργούν εργαστήρια που κατασκευάζουν ακόμα μικρά και μεγάλα αποθηκευτικά αγγεία, γνωστά ως «θραψανιώτικα πιθάρια», τα οποία διακινούνται τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό. Δείτε ΕΔΩ κι ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ για την αγγειοπλαστική στο Θραψανό από την ΕΡΤ 3 που παίχτηκε τον Φλεβάρη του 2024. Κι ΕΔΩ ένα δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ για το χωριό μου.

Η ώρα του δειλινού...

Αναμφισβήτητα είναι η πιο όμορφη ώρα! Η ώρα του δειλινού. Φτάνει να είσαι εκεί. Την κατάλληλη ώρα, στο κατάλληλο μέρος και να απολαμβάνεις, λεπτό το λεπτό όλη αυτή την εξαιρετική εικόνα που δεν διαρκεί και πολύ.
Αυτό είναι. Να ζεις το κάθε λεπτό, να ανασαίνεις τον αέρα και να ευχαριστείς Εκείνον που έδωσε αυτό το δώρο για μας. Και να το εκτιμάμε!
Μερικοί άνθρωποι δεν ξέρουν ή δεν μπορούν, δεν είναι σε θέση να απολαύσουν τίποτα. Ψάχνουν να βρουν τι κρύβεται πίσω από το καθετί και χάνουν την ουσία, τη ζωή. Μην το κάνετε αυτό στον εαυτό σας.

Μια ανάσα καλοκαιρινή στην Τζιά

Δυο μέρες μόλις, στα τελειώματα του Αυγούστου του 2022, καταφέραμε να πάμε στη Τζιά, καλεσμένοι φίλων μας προκειμένου να μας φιλοξενήσουν. Και περάσαμε τόσο όμορφα που θα το κουβεντιάζουμε για καιρό.
Τι είναι αυτό που κάνει δεκτικούς τους ανθρώπους στο καλό, σε μια όμορφη κουβέντα, σε μια παρέα που αξίζει να τη ζήσεις και να την απολαύσεις παρά τις δυσκολίες; Το γεγονός ότι είμαστε άνθρωποι με αδυναμίες, αλλά προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Αυτό είναι το μυστικό!

Ραδιόφωνα

Πατήστε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ  κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ για να ακούσετε επιλεγμένα, μουσικά, διαδικτυακα ραδιόφωνα που εκπέμπουν και στα FM... Άρα, μπορείτε να τα ακούσετε και από ένα συμβατικό ραδιόφωνο ή από το κινητό σας...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων:

Στήλες για τα media:

Οι εφημερίδες της Κρήτης:

Αξιόλογα Site:

Στο Πήλιο, Μάιος του 2022

Ήταν ένα ταξίδι μέσα στον Μάη… Έκανε ακόμα την ψυχρούλα του, αλλά το απολαύσαμε. Είχαμε ένα απωθημένο και το ικανοποιήσαμε. Πριν μερικά χρόνια που είχαμε πάει ένα Παρασκευο Σαββατο Κύριακο δεν το χαρήκαμε, δεν το περπατήσαμε επειδή το πρώτο πρωινό που σηκωθήκαμε βρήκαμε ένα χιόνι, καμιά 20ριά πόντους στρωμένο.
Στην κεντρική σελίδα του αρχείου του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ θα δείτε  αρκετά δημοσιεύματα. Αλλά μπορείτε να τα δείτε και από ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Αγγειοπλάστες του σήμερα

Από γενιά σε γενιά περνάει αυτή η τέχνη, του αγγειοπλάστη. Κι αν την αγκάλιαζε λίγο η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα. Στη φωτογραφία είναι ο πατέρας μου, Λευτέρης του Κουμαλή, ως αγγειοπλάστης. Τον ακολούθησε ο γιός του, ο Κωστής Θεοδωράκης και ο εγγονός του, ο Μανώλης Βολυράκης και δίπλα του ο γιος του, ο Αγησίλαος. Δείτε ΕΔΩ ένα πολύ όμορφο δημοσίευμα από το το περιοδικό "Κ" που συνοδεύει, κάθε Κυριακή, την έκδοση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. Για να καταλάβετε τι λέω…

Οι γονείς μου, Λευτέρης και Παπαδιώ

Ο πατέρας μου και η μάνα μου, ο Λευτέρης και η Παπαδιώ, σε μια φωτογραφία από το γάμο της Ελένης, της κόρης της Γεωργίας μας. Ήταν σε ένα κέντρο στα Πεζά, όπου έκαναν το γλέντι. Για πάντα στην καρδιά μου, ως ότι πιο ακριβό έχω. Ανυπομονώ να τους ξαναδώ στο νέο κόσμο!

Το σπίτι μας στο χωριό

Σχεδόν τα κατάφερα να φτιάξω το σπίτι στο χωριό, κληρονομιά από τους γονείς μου, αν και μου κόστισε πολύ. Έχει ακόμα κάποιες δουλειές που πρέπει να γίνουν, αλλά σιγά - σιγά.
Μακάρι να φτιάξουν τα πράγματα και να περνάμε κάνα δυο μήνες το καλοκαίρι, εκεί. Θα μας έκανε καλό, από πολλές απόψεις... Εδώ σε έναν πίνακα ζωγραφικής μιας Γερμανίδας που φιλοξενήσαμε κάποτε και μας τον έκανε δώρο. Είναι το σπίτι μας όπως ήταν τότε! Η υπογραφή λέει, 1992!
Τα αδέλφια μου. Λιγοστεύουμε!

Μια οικογενειακή φωτογραφία που έβγαλα με τα αδέλφια μου στο γάμο τη Πόπης, της κόρης του Κωστή μας. Επάνω από αριστερά η Γεωργία μας, δεν ζει πια. Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για αυτήν. Κάτω, από αριστερά, η Στασούλα μας, δείτε για αυτήν ΕΔΩ, δίπλα της η Μαλάμω, δείτε γι’ αυτήν ΕΔΩ και δίπλα της ο Κωστής μας, που και εκείνος δεν ζει πια, δείτε ΕΔΩ.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος τ. 174

Αυτή είναι η εφημερίδα των συνταξιούχων των ΗΣΑΠ τ. 175, "ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος" που κυκλοφορεί τώρα. Για να τη δείτε πατήστε ΕΔΩ. Κι ΕΔΩ δείτε το τ. 174, ΕΔΩ το τ.173, ΕΔΩ το τ.172, ΕΔΩ το τ.171, ΕΔΩ το τ. 170, ΕΔΩ το τ. 169, ΕΔΩ το τ.168, ΕΔΩ το τ.167 ΕΔΩ το τ.166, ΕΔΩ το τ. 165, ΕΔΩ το τ.164, εδώ ΕΔΩ το τ. 163, ΕΔΩ το τ.162. Τριάντα χρόνια αδιάλειπτης έκδοσης από τη γέννηση της, είναι μια μεγάλη επιτυχία. Παλιότερα τεύχη μπορείτε να τα δείτε σε PDF αρχείο, πηγαίνοντας στο Αρχείο του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Δείτε κι ΕΔΩ το site του Σωματείου που επιμελούμαστε...

“Τύπος των συνταξιούχων σιδηροδρομικών” τ. 442

Έτοιμο και το 442 φύλλο... Δείτε το ΕΔΩ Κι ΕΔΩ το τ. 441 ΕΔΩ το τ. 440, ΕΔΩ το τ.439, ΕΔΩ το τ, 438, ΕΔΩ το τ. 437, ΕΔΩ το τ. 436, ΕΔΩ το τ. 435, ΕΔΩ το τ. 434,  ΕΔΩ το τ. 433, ΕΔΩ το τ. 432, ΕΔΩ το τ. 431,  ΕΔΩ το τ. 430, ΕΔΩ το τ. 429, ΕΔΩ το τ. 428, ΕΔΩ το τ. 427, ΕΔΩ το τ. 426, ΕΔΩ το τ. 425, ΕΔΩ το τ. 424, ΕΔΩ το τ. 423, ΕΔΩ το τ. 422, ΕΔΩ το τ. 421, ΕΔΩ το τ. 420, ΕΔΩ το τ. 419, ΕΔΩ το τ. 418, ΕΔΩ το τ. 417, ΕΔΩ το τ. 416, ΕΔΩ το τ. 415, ΕΔΩ το τ. 414, ΕΔΩ το τ. 413, ΕΔΩ το τ. 412, ΕΔΩ το τ. 411, ΕΔΩ το τ. 410, ΕΔΩ το τ. 409, ΕΔΩ το τ. 408, ΕΔΩ το τ. 407, ΕΔΩ το τ. 406, ΕΔΩ το τ. 405 ΕΔΩ το τ. 404 ΕΔΩ το τ. 403 ΕΔΩ το τ. 402, ΕΔΩ το τ. 401, ΕΔΩ το τ.400, ΕΔΩ το τ.399, ΕΔΩ το τ.398, ΕΔΩ το τ.397, ΕΔΩ το τ.396, ΕΔΩ το τ.395 ΕΔΩ το τ.394  ΕΔΩ το τ.393 ΕΔΩ το τ. 392, ΕΔΩ το τ. 391, ΕΔΩ το τ. 390, ΕΔΩ το τ. 389, ΕΔΩ το τ. 388, ΕΔΩ το τ. 387, ΕΔΩ τ. 386 και το 385 ΕΔΩ. Σε συνάρτηση μάλιστα με το Blog, δείτε το ΕΔΩ, είναι αυτό που λειτουργεί τώρα, με πιο συχνή ενημέρωση...

Ο τόπος που αγαπώ

Αγαπώ την Κρήτη και το χωριό μου, το Θραψανό… Γράφω γι' αυτά με μια νοσταλγία. Είχα κάποτε σχέδια. Δεν είμαι βέβαιος πια, αν μπορώ να τα πραγματοποιήσω. Όταν όμως αλλάξουν τα πράγματα θα ήθελα να περνάω εδώ μερικούς μήνες, κυρίως καλοκαιρινούς. Είναι ο τόπος μου. Οι ρίζες μου. Οι αναμνήσεις μου…

Χρηστικά Site:

Γνωρίζοντας την Αθήνα!

Ένα από τα πράγματα που θα δείτε να κάνουμε σ' αυτό το site είναι ότι προσπαθούμε να γνωρίσουμε την Αθήνα. Τους τόπους που κινούμαστε, που περπατάμε, που πορευόμαστε.
Έτσι, συχνά - πυκνά, θα δείτε τέτοιες παρουσιάσεις με δρόμους, πλατείες, γειτονιές, είτε του ιστορικού κέντρου, είτε της περιφέρειας.
Μας αρέσει και το κάνουμε αυτό με χαρά, όπως εδώ που βλέπετε κάτι από την πλατεία Κοραή με τον Λυκαβηττό στο βάθος, από το κέντρο της Αθήνας, το πανεπιστήμιο.
Νίκος Ελ. Θεοδωράκης

Θα χαρώ πολύ να δω εκτεταμένα τις απόψεις σας. Γράψτε μου εδώ: nikosth2004@yahoo.gr

Για την επικοινωνία μας στείλτε μου SMS στο τηλέφωνο 6932212755 που εξυπηρετείται από την VODAFON. 


Είμαστε στον 21ο χρόνο!
Ποιος είναι ο δημοσιογράφος, Νίκος Ελ. Θεοδωράκης, που έχει την ευθύνη της ενημέρωσης και διαχείρισης αυτoύ του Site σε καθημερινή βάση; Δείτε ΕΔΩ. Κι ΕΔΩ δείτε επίσης λίγα πράγματα για την ιστορία αυτού του ιστότοπου.

Περάσαμε υπέροχα στην Τέμενη Αιγίου

Τελικά τα καταφέραμε και περάσαμε όμορφα, τη μια βδομάδα, από 10-17 Σεπτέμβρη του 2022 που πήγαμε στο παραθεριστικό κέντρο του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ στην Τέμενη Αιγίου. Πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Να ξεκουραστούμε, να αλλάξουμε παραστάσεις, να φορτώσουμε τις μπαταρίες μας για το χειμώνα που έρχεται και που όλα δείχνουν ότι θα έχεις ένα μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς όλα γύρω μας, ακριβαίνουν και η ανασφάλεια τα κάνει όλα χειρότερα. Ευτυχώς η ελπίδα μας για κάτι καλύτερο έχει πολύ ισχυρή βάση.

Δείτε μερικά δημοσιεύματα που κάναμε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Ξέρετε το σταθμό του Μετρό «Ευαγγελισμός», τριγύρω;

Ο σταθμός Μετρό “Ευαγγελισμός” αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά σημεία του δικτύου μετρό της Αθήνας, εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες επιβάτες. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και πήρε το όνομά του από το γνωστό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Κι επειδή χθες ήταν μια πολύ γεμάτη μέρα, θα δείτε τις επόμενες πολλά πράγματα για την γύρω περιοχή. Όπως και για τον Πύργο Βασιλίσσης στο Ίλιον. Εναλλάξ…

Βόλτα στον Πύργο Βασιλίσσης, δίπλα στο πάρκο Τρίτση

Ο Πύργος Βασιλίσσης είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ιστορικά κτίρια στην Αττική. Βρίσκεται στο Ίλιον, δίπλα στο γνωστό μας πάρκο Τρίτση και αποτελεί ένα ζωντανό μνημείο της ιστορίας και της αγροτικής παράδοσης της Ελλάδας. Χθες, Κυριακή, είχαμε τη χαρά να το επισκεφτούμε με φίλους και να μας ξεναγήσουν.

Και επειδή το φωτογραφικό υλικό είναι πολύ θα “καθίσουμε” λίγο καιρό και όπως εμείς, ίσως μπορέσουμε να σας μεταφέρουμε μερικά πράγματα από αυτά που μάθαμε εκεί. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα αυτονόητα… Τι μπορείς να δεις και να κάνεις εκεί; Με 18 ευρώ το άτομο έχει πλήρη ξενάγηση στο χώρο, στα κτήματα, στο οινοποιείο.

Αξίζει; Και με το παραπάνω! Θα θαυμάσεις την αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα, θα περιηγηθείς στους χώρους του και θα μάθεις για την ιστορία του του Πύργου Βασιλίσσης. Θα ανακαλύψεις εκθέματα που σχετίζονται με τη ζωή της βασίλισσας Αμαλίας και την ιστορία του κτήματος. Και πολλά άλλα πράγματα που θα τα δούμε σε συνέχειες.

Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, φάρος ελπίδας για 140 χρόνια

Ο «Ευαγγελισμός», ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά νοσοκομεία της Ελλάδας, έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στην υγεία και την κοινωνία της χώρας μας. Η ιστορία του ξεκινάει το 1872, όταν ένας όμιλος γυναικών αποφάσισε να ιδρύσει τον “Σύλλογο Κυριών υπέρ Γυναικείας Παιδεύσεως”.

Το νοσοκομείο υπήρξε πρωτοπόρο σε πολλές ιατρικές ειδικότητες και έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ιατρικής επιστήμης στην Ελλάδα. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας και των Βαλκανίων, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε ένα ευρύ φάσμα ασθενών.

Το κτίριο του νοσοκομείου είναι ένα αρχιτεκτονικό στολίδι, με πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά. Καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο που περιβάλλεται από τις οδούς Ι. Γενναδίου, Ι. Διαμαντή Πατέρα, Μαρασλή και Υψηλάντου. Χθες είχαμε λόγους να περπατήσουμε γύρω – γύρω, ολόκληρο το τετράγωνο.

Δεκέμβρη μήνα στην οδό Βοσπόρου, στα Σεπόλια

Συνεχίζουμε να γνωρίζουμε την Αθήνα. Κι σήμερα θα σας πάμε στα Σεπόλια στην οδό Βοσπόρου. Είναι μια αρκετά γνωστή οδός στην περιοχή. Καθόλου άγνωστη για μας που έχουμε ειδικού λόγους να την επισκεπτόμαστε πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια.

Τι μπορείς να βρεις στην οδό Βοσπόρου; Μα, τι άλλο από σπίτια που μένουν άνθρωποι. Η οδός Βοσπόρου, όπως οι περισσότερες οδοί στα Σεπόλια, φιλοξενεί κυρίως κατοικίες. Είναι πιθανό να βρεις μικρές επιχειρήσεις, όπως καταστήματα, γραφεία ή εργαστήρια.

Ίσως μάλιστα εντοπίσεις και κάποια καταστήματα με υπηρεσίες, όπως φαρμακεία ή μικρά σούπερ μάρκετ. Αλλά εκεί γύρω μένουν και φίλοι μας. Άνθρωποι που γνωρίζουμε και εκτιμούμε και που γι’ αυτούς μόνο ίσως και να άξιζε να πας και να ξαναπάς στα μέρη αυτά.

Έγινε η αρχή! Ας στηρίξουμε όλοι αυτή την προσπάθεια

Ξεκίνησαν τα δια ζώσης Εργαστήρια στη Δομή Κεραμικής στο Θραψανο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που συντονίζει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του πιλοτικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος για την ανάπτυξη δεξιοτήτων που σχετίζονται με τη χειροτεχνία.

Τη Δομή Κεραμικής που δημιουργήθηκε στο Θραψανό, επισκέφθηκαν την Παρασκευή ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου με τον  Καθηγητή του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας και επιστημονικά Υπεύθυνο του Έργου Γιάννη Ζιώγα, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Νίκο Μπελενιώτη, τους Αντιδημάρχους Γρηγόρη Καλογερίδη, Γιώργο Μελεμενή, Στέφανο Ψυλλάκη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Θραψανού Μανώλη Βολυράκη και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Μιχάλη Σαμωνάκη, προκειμένου να δουν από κοντά τον σύγχρονο χώρο που έχει δημιουργηθεί στο Θραψανό και να συνομιλήσουν με τους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους, με τους τελευταίους μάλιστα να έχουν προχωρήσει ήδη, σε όμορφες κεραμικές δημιουργίες.

«Σπουδαία στιγμή για το Δήμο Mινώα Πεδιάδας η έναρξη των δια ζώσης Εργαστηρίων Χειροτεχνίας της Δομής Κεραμικής στο Θραψανο καθώς με την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου πολιτιστικής υποδομής, δημιουργείται  στο Δήμο μας,  ένας ισχυρός πόλος πολιτιστικής δραστηριότητας.  Η κλοπή και η δολιοφθορά του εξοπλισμού το προηγούμενο διάστημα, δεν πτόησαν τους συντελεστές του έργου που συνεχίζουν ακόμη την προσπάθεια για την αποκατάσταση του.  Αιρετοί και εργαζόμενοι της Τεχνικής αλλά και άλλων Υπηρεσιών του Δήμου, επιδοθήκαμε σε έναν αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμο στην ώρα του, το κτίριο που φιλοξενεί αυτή τη σημαντική Δομή και είμαστε υπερήφανοι που ως Δημοτική Αρχή ζούμε αυτή τη τόσο ξεχωριστή στιγμή. Η Δομή Κεραμικής στο Θραψανό σχετίζεται άμεσα με τη διαφύλαξη της παραδοσιακής μινωικής αγγειοπλαστικής που μπορεί να παραμείνει «ζωντανή» στην περιοχή και να εξελιχθεί περαιτέρω από τις νεότερες γενιές”, δήλωσε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου . Δείτε ολόκληρη την είδηση ΕΔΩ.

Τα σκουπίδια, στην Αθήνα, όταν πέφτει το σκοτάδι…

Λίγα μέτρα από την πλατεία Ελλάδος, το Σύνταγμα. Στη βιτρίνα της Αθήνας.  Όλη μέρα έτσι είναι. Είναι βέβαια και χιλιάδες οι κάτοικοι… Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα για κάθε μεγάλη πόλη και η Αθήνα δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε το αποδεικνύουν αυτό.

Στην Αθήνα, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης, συναντάμε μια ποικιλία κάδων απορριμμάτων. Αυτοί διαφέρουν ως προς το μέγεθος, το υλικό κατασκευής και τον τύπο των απορριμμάτων που προορίζονται για την απκομιδή. Προσέξτε παρακαλώ την πινακίδα του δρόμου. Φαντάζομαι, ξέρετε αυτό τον δρόμο.

Εδώ θα δείτε μπλε κάδους στους οποίους  μαζεύονται τα ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και γυαλί. Όπως είναι γνωστό οι πράσινοι κάδοι προορίζονται για τα οργανικά απορρίμματα, όπως υπολείμματα τροφίμων και κηπουρικής. Οι κάδοι είναι τοποθετημένοι πάνω στη διάβαση των πεζών… Λεπτομέρειες, θα πείτε..

Να περπατήσουμε στην οδό Περικλέους, στην Αθήνας;

Η οδός Περικλέους είναι ένας δρόμος που συναντάται σε αρκετές περιοχές της Αθήνας. Το όνομά της, εμπνευσμένο από τον περίφημο Αθηναίο πολιτικό Περικλή και ασφαλώς υποδηλώνει μια σύνδεση με την πλούσια ιστορία της πόλης. Τι μπορούμε να βρούμε στην οδό Περικλέους;

Εδώ θα δούμε κυρίως κατοικίες, από μικρά διαμερίσματα μέχρι πολυκατοικίες. Και φυσικά μπορείς να βρεις μικρές επιχειρήσεις, καταστήματα, γραφεία ή και βιοτεχνίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η οδός Περικλέους διαθέτει πεζοδρόμια με δέντρα, προσφέροντας μια πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα για τους πεζούς.

Η οδός Περικλέους είναι ένας συνηθισμένος δρόμος που συναντάται σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Εμείς έχουμε κάποιους πιο ειδικούς λόγους που μας κάνουν συχνά να την επισκεπτόμαστε. και επί πλέον εκεί μένουν οι φίλοι μας, Βασίλης και Μάχη. Τι άλλο δηλαδή να θέλουμε για να μας αρέσει;